Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
А што праиме со Гили инцестоидната што живееше таму? Што правиме што Сем побратимот му дупеше таму? Што правиме што он дупеше после заклетвата?

Нема потреба од правдање, веројатно најмизерниот Лорд Командер, затоа и го предадоа одредени луѓе од најтс вач.

Абе тој се колни дека нема да има фамилија, жена, деца, а не дека нема да еби.

А за тоа дека е дрво недоделкано, си е. Ете го под изрезбарија малку Алисер и Оли :D

Све на све добро скоцкана епизода.
Ми остана во глава муабетот на Варис дека на луѓето неможеш да им веруваш али на малите птички можеш :D

Единствена замерка за сценава ми е што мораа да го стават Сер Артур Дејн беспотребно да мафта два меча. Многу поефикасно ќе беше комбинација на еден меч (Зора) и штит, ама мораа да направат некоја глупост за да се двои. :mad:
Да, дефинитивно ќе беше поинтересно ако Артур Дејн се бореше со неговиот валиријански меч и штит. А и според канон, Едард Старк го враќа мечот кај сестра му на Дејн. По епски ќе беше да изиграа со мечов. А и според канон, Едард Старк не криел дека поради Howland Reed успеал да се справи со Артур Дејн. Едард Старк не лаже, поготово не за вакви работи.

Грешиш, Зора не е меч искован од валириски челик, Зора е искована од срцето на метеор и е далеку постар од останатите мечеви исковани од валириски челик.

Во книгите Нед не се сеќава на самата борба, освен дека била восхитувачка, Холанд Рид се споменува на почетокот од борбата, кога се набројуваат соборците на Нед, и на крајот кога се кажува кој го извлекол Нед полумртов од собата кај што била Лиана бидејќи истиот е ранет во самата борба (а ова нема да се види во серијата, бидејќи одтидоа во друг правец со приказот на борбата).

Едино друго нешто што беше интересно за мене лично беше што го спомнаа Волантис, во делот кај Мирин, како дел од заговарачите. Астапор и Јункаи сфаќам зошто засукале ракави, ама Волантис не беше чепнат од Дени. Пошто го вмешаа во приказнава, мислиш дека ни следува и Волантис сетинг? :D Се надевам нема да го заебат зошто веќе го поебаа Дорн, а Волантис ми е едно од поинтересните места од Езос каде се надевам ќе прикажат нешто пообемно (има доста материјал за обработка).
Дени го укина ропството.
Ропството е огромна економска гранка и движечка сила во изградбата и воопшто функционирањето на слободните градови (во кои е на сила). Благородниците од тие градови се воедно и најголеми робовласници. Во некои од слободните градови ропството е забрането, само официјално - во Пентос, а во некои е дури и најголемо зло и табу (Бравос). Како и да е, ропството е легално и пожелно во градовите од Заливот на Робовите, како и во Волантис.
Да, дефинитивно ќе беше поинтересно ако Артур Дејн се бореше со неговиот валиријански меч и штит. А и според канон, Едард Старк го враќа мечот кај сестра му на Дејн. По епски ќе беше да изиграа со мечов. А и според канон, Едард Старк не криел дека поради Howland Reed успеал да се справи со Артур Дејн. Едард Старк не лаже, поготово не за вакви работи.
Така, во серијава Ашара сигурно не му е мајка на Џон (пошто Едард нема после Тауер Оф Џој да иде во Старфол да враќа никаков меч, па да биде со неа, пошто таков меч не ни има во серијава, или можда ќе ги враќа двата меча...).
Зора или Dawn не е од валиријски челик, туку од материјал кој е земен од ѕвезда што паднала од небото, по што замокот и го добил името. Најверојатно станува збор за метална руда од метеорит.

Последно уредено:
Пред да започне борбата, првиот меч што го забоде Дејн во земјата имаше сонце кај рачката, можно е тој меч да е Зора.

Пред да започне борбата, првиот меч што го забоде Дејн во земјата имаше сонце кај рачката, можно е тој меч да е Зора.
Можда у серијава двата меча му се Зора или пак не се тепал со Зора, него со други два меча намерно (да им попушта на копиљаците).

king crow no more

posle 6 sezoni I mene mi stana zabaven za gledanje Snow

uste Dani da ja opravat

Тој е тој, има во дијалогот каде стариот му кажува на Бран пред да почнат да се борат.

Јас мислам дека не беше тој меч Dawn. Според кажувањата Dawn треба да има некаков glow и да е светол, овој освен сонцето не ми делуваше поразличен од другиот меч. Како и да е, епик борба на Артур Дејн.

Каде отиде Џон во Winterfell или?

Инаку со душа чекам на копилето Ремзи целата кожа да му ја одерат дури е жив.

Каде отиде Џон во Winterfell или?

Инаку со душа чекам на копилето Ремзи целата кожа да му ја одерат дури е жив.
Кај и да тргна се разминаа со санса.

king crow no more

posle 6 sezoni I mene mi stana zabaven za gledanje Snow

uste Dani da ja opravat
Очекувано беше дека ќе ја фрли црната наметка, без поента ќе беше да го оживее Малисандре за тој уште да дрви кур на ѕидот.

Можеби со помош на дивјаците ќе тргне во поход на северот.

Очекувано беше дека ќе ја фрли црната наметка, без поента ќе беше да го оживее Малисандре за тој уште да дрви кур на ѕидот.

За кого како, јас очекував да остане на ѕидот, Санса да дојде таму па трк после да киниса Џон Сноу.

За кого како, јас очекував да остане на ѕидот, Санса да дојде таму па трк после да киниса Џон Сноу.

И јас не мислев дека одма ќе замине. А на Санса кога и успеал некој план па да очекуваме дека сега ќе се најде со Џон на Ѕидот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom