Game of Thrones

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Каде отиде Џон во Winterfell или?

Инаку со душа чекам на копилето Ремзи целата кожа да му ја одерат дури е жив.
Кај и да тргна се разминаа со санса.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
king crow no more

posle 6 sezoni I mene mi stana zabaven za gledanje Snow

uste Dani da ja opravat
Очекувано беше дека ќе ја фрли црната наметка, без поента ќе беше да го оживее Малисандре за тој уште да дрви кур на ѕидот.

Можеби со помош на дивјаците ќе тргне во поход на северот.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Очекувано беше дека ќе ја фрли црната наметка, без поента ќе беше да го оживее Малисандре за тој уште да дрви кур на ѕидот.

За кого како, јас очекував да остане на ѕидот, Санса да дојде таму па трк после да киниса Џон Сноу.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496

За кого како, јас очекував да остане на ѕидот, Санса да дојде таму па трк после да киниса Џон Сноу.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
И јас не мислев дека одма ќе замине. А на Санса кога и успеал некој план па да очекуваме дека сега ќе се најде со Џон на Ѕидот :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.899
Шаблон е у прашање, затоа Ремзи ке го јаде а Рикон да, скоро и убеден сум дека е тројански коњ.
Едноставно е ... до некаде, Ремзи го градеа ко ултра негативен лик кој својата кулминација ја дожиеа со убивањето на сопствениот татко, неговата жена и штотуку роденото бебе, башка пред да биде убиен татко му, кажа нешто што на некој начин и го предвидува падот што следи за Ремзи, кој до сеа само прогрес имаше во серијава и скоро Се што науми му успеа.

Од друга страна ги имаме напатените стракс, шаблонски тонеа тонеа тонеа се дур тоа тонење не кулминира и почне процес на издигање на сите ликови ( оние што останаа живи де ), Санса избега конечно, Арја видовме вчера, Сноу такоџе иако е копиле, Бран исто .... остана уште еден нели. :)

Башка овој умберов каков страва лик е, си ебал мајката, ке плачеме ако го јаде, убеден сум дека ке биде некој ингокнито маарфакер на кого ќе се ложиме епизодиве што следат, дур не му исечат врат или не му заријат нож у око.

А можда и грешка сум нормално, али ко што реков, шаблонски мислам дека си тераат тука и не е случајно што овие теории се поклапаат доста на интернетов, а и реално редно време е Ремзи да почне да тоне.

За критиките за новава сезона, има основа за тие муабети, апла е очигледно ванаби Џорџ Мартин сценариово и дијалозиве, он е уникатен у тој поглед и единствен, колку повеќе се трудат да го имитираат толку повеќе ќе се губат во смислата на зборот, затоа у тој контекст серијава има пад што и не е случајно а и беше за очекување, али падот не е до толку драстичен. Ке мора да се навикнеме на тоа зашто Мартин ко што реков, е уникат.

Друга работа што мислам дека не е пишана на темава, овие дотракијциве, у споредба на времето со Кал Дрого, ти се Дотраки за сиромашни, јадни, бедни, пусти и за кур не ги бива, разлика црно со бело, какви страва ликови беа на времето, сеа се чопави козоебачи, од стадо офци ке изгубат битка, така делуваат ебате.

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Не беше списокот на Арја поголем? Се ми се чини и Мелисандре беше на него.

Има некоја претпоставка кој ќе биде противник на Планината во trial by combat?

Мислам дека Арја до крај на сезонава ќе се врати во КЛ и ќе гледаме епски дуел со Планината. Можеби маскирана како Мерин Трант. To good to be true?

Последно уредено:
Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Пред падот на Ремзи треба да гледаме големи битка на Болтонс vs Дивјаците ваљда и уште некоја екипа. Продуцентите најавија дека сезонава ќе има епска битка и не мислам дека тоа ќе биде со умрените што одат/трчаат/скокаат од карпи и јаваат гнили коњи.

Член од
17 март 2014
Мислења
321
Поени од реакции
478
Тој е тој, има во дијалогот каде стариот му кажува на Бран пред да почнат да се борат.
Му кажа дека се работи за Артур Дејн, а не дека го има Зора во рацете.

Јас мислам дека не беше тој меч Dawn. Според кажувањата Dawn треба да има некаков glow и да е светол, овој освен сонцето не ми делуваше поразличен од другиот меч. Како и да е, епик борба на Артур Дејн.
Не, не треба да има сјај, туку да биде млечно бел.
Инаку и валирискиот челик би требало да биде потемен од обичниот челик, така да би требало полесно да ги разликуваме, ама очигедно во серијата продуцентите и реквизитерите не успеале да ги направат така реквизитите или тоа не било барано од нив од страна на продуцентите.

П.С.

Мечовите добиени од Мраз би требало да се во карактеристично темно (скоро црно)-црвена шара

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Мечовите добиени од Мраз би требало да се во карактеристично темно (скоро црно)-црвена шара
Но не заради бојата на Марз, туку заради додатоците кои Тајвин ги барал од мајсторите, за да бидат гримизно ланистерски.

Kajgana Shop

На врв Bottom