- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.996
- Поени од реакции
- 19.830
Сепак според мене треба да заврши за да праиме муабет која е подобра,бидејки крајот ми е меѓу најбитните работи во некоја серија. Пример Wire ми е најака бидејки има многу добар крај,ми се чини испланиран од режисерот уште коа ја напраил првата епизода. На сопранови крајот не ме импресионираше(мислам намерно направен за + епизоди во иднина ако не умреше актерот),исто и лост од омилена ми падна ниво подоле ради тоа.@ElNinho за другово што го изоставив се слагам у целост, нема муабет неможе да се оцени уште сега иако адаптацијата е беспрекорна,целата сценографија и се околу серијава е детализирано до совршенство, што само по себе си е A+ и без конкуренција. Ама, горе споредбиве не се баш океј, имаш ЛОТР, Хобит, Star Wars кои се трилогии и ги ставаш у ист кош со серии кои имаат извадено по 6 сезони и повеќе.
Не постојат многу критериуми преку кои се рејтува една серија, доволни се оние основните: оригинална сторија, добро напишано сценарио и добра глума, се друго е додаток. Сопранос пример, во тие три критериуми го има достигнато самиот врв, од друга страна ГОТ e адаптација но сценариото е предобро напишано, третиот елемент е дискутабилен и според мене не е на исто ниво со она на Сопранови.
Огромната предност на ГОТ е дизајнот и детализирањето на сетовите до совршенство, практично достигнаа нови врвови у овој поглед, поради ова серијата достигна огромна гледаност и е моментално на прво место. Сопранови беше неприкосновен број 1 на HBO пошто го редефинираше поимот драма.
Тоа највише ме плаши за серијава,накај тераат. За оргинална сторија и Сопранови не измислија топла вода,сценариото глумата беа пресудни за да биде најдобра серија за повеќето.