Game of Thrones

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
само сакам да видам како размислува :D ако сака да гледа светско on the outside со Ројс и Рибери нека испука :D
Ако сакаш да видиш како размислува или прочитај ги постовите пред тој да пиши или ... нема друго. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
на здравје банот
не бе зашо бан ќе дојде задутре ќе се расплаче за Нед и ќе каже криво ќе му е ако ја обезглават Санса и нема да гледа понатака.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Неќна читав како исфрустирана порака од Џорџ Мартин(што испадна дека е фејк) ама многу е точна. Никој не умира во серијава туку така, секоја смрт си иде по логика, и Роб не сакавме да умре, ама кој кур го тераше среде војна да му ја пресече главата на Карстарк, или да прекрши завет со Фреј. Исто и со Нед, што мајка бараше да и дава предност на Серсеи да бега со децата, кога знаеше со кого си има работа, а имаше едвај 40тина војници со него.
И мислам дека по таа логика и Тирион треба да си умре, и се закануваше на Серсеи, си ја носеше Шеј насекаде иако е курва, и сака да нема последици. Исто и на Брон муабетот, дека и сестра му е ланистер, и она си ги плаќа долговите.
Инаку претпоставувам дека 9 епизода ќе биде битката само, а последната рекоа дека ќе биде најдолга, тука ќе отплеткаат некој конец и ќе замрсат уште нешто.
Ќе видиме до кај стасал Брен, кај е Рикон, што се случи во Риверлендс, кај тргна Џора итн.
А Кал Дрого, со што заслужи тој да умре? :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се силеше дека ќе испозапали и убие секакви села што ќе најде на патот? :D изгледа во серијава треба да си како Карло Анчелоти, трај си и прај си :D

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Никој не умира во серијава туку така, секоја смрт си иде по логика, и Роб не сакавме да умре, ама кој кур го тераше среде војна да му ја пресече главата на Карстарк, или да прекрши завет со Фреј. Исто и со Нед, што мајка бараше да и дава предност на Серсеи да бега со децата, кога знаеше со кого си има работа, а имаше едвај 40тина војници со него.
И мислам дека по таа логика и Тирион треба да си умре, и се закануваше на Серсеи, си ја носеше Шеј насекаде иако е курва, и сака да нема последици. .
По оваа логика сите во серијава заслужија да умрат.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.689
Тоа е најдобриот крај, доаѓаат White Walkers и онадат матер на се што мрда. Хепиенд со реки крв :)

Член од
1 јуни 2014
Мислења
191
Поени од реакции
281
Battle Is Coming, Blood Will Flow
Tomorrow night, on HBO.

Neil Marshall returns, with a battle even bigger than "Blackwater." Should rival or surpass any battle ever seen before on television.

Keep your swords sharp.

And be afraid. Be very afraid.

(No, I haven't seen the episode yet).

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.539
Поени од реакции
7.062
Се силеше дека ќе испозапали и убие секакви села што ќе најде на патот? :D изгледа во серијава треба да си како Карло Анчелоти, трај си и прај си :D
Едини таков човек е Тајвин Ланистер, затоа си трае и си прави, и затоа е најмоќен во моментов.
Тајвин е жив, не направи ниедна глупост, дури ни Џејми кога беше заробен. Кога се врати Џејми со една рака, можеше да дознае од кој ја изгубил и да тргне со цела армија на Болтон, он си мирува, си планира за во иднина. Олена е жива, а го свитка Џофри. Питер Бејлиш цела игра ја врти и жив е. Руз Болтон е жив. Разликата е што овие знаеја кога прават потези да ги прават добри и претходно добро да израчунаат каков ќе биде исходот од нивните постапки. Роб ја изгуби пола војска заради идиотизмот со Карстарк, не мислеше дека ако остане на 9.000 војска ќе мора да се враќа назад и да му го лижи газот на Фреј.

А Кал Дрого умре оти беше прост како леќа, освен коњот да го јава и да се бори друго незнаеше. Како прво намерно отиде на мечот(тоа свитканото незнам како се викаше) се набоде за да покаже дека не го боли. И втор кикс, претпоставувам не е прво село што дотраките го палеле и пљачкале, сигурно досега имало искуство со обиди на тие што се поробени да го убијат главниот од противниците(читај косово поле), шо мислеше он мири маз дур е ептен загрижена за него. Во фацата гнасна и се гледаше дека не му мисли добро.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Со тоа што дозволи детиште од типот на Дани да му влијае и сосема да му го сврти паметот.[DOUBLEPOST=1402240246][/DOUBLEPOST]
Неќна читав како исфрустирана порака од Џорџ Мартин(што испадна дека е фејк) ама многу е точна. Никој не умира во серијава туку така, секоја смрт си иде по логика, и Роб не сакавме да умре, ама кој кур го тераше среде војна да му ја пресече главата на Карстарк, или да прекрши завет со Фреј. Исто и со Нед, што мајка бараше да и дава предност на Серсеи да бега со децата, кога знаеше со кого си има работа, а имаше едвај 40тина војници со него.
И мислам дека по таа логика и Тирион треба да си умре, и се закануваше на Серсеи, си ја носеше Шеј насекаде иако е курва, и сака да нема последици. Исто и на Брон муабетот, дека и сестра му е ланистер, и она си ги плаќа долговите.
Инаку претпоставувам дека 9 епизода ќе биде битката само, а последната рекоа дека ќе биде најдолга, тука ќе отплеткаат некој конец и ќе замрсат уште нешто.
Ќе видиме до кај стасал Брен, кај е Рикон, што се случи во Риверлендс, кај тргна Џора итн.
Ова јас можам за секој карактер да ти набројам 5 причини зошто треба да е мртов, па не е.
Според оваа логика, Џофри требаше да умре уште во прва сезона пошто заслужи.
Арја исто, со кој памет зеде да се расправа со еден принц. Теон исто така, Брен исто. Абе сите.

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
90% исто, и тоа го згрешив 9-то прашање што мислев дека сигурно го знам.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Quiz Completed.
You scored 80%!

Шестото и осмото ги утнав. 19 fucking castles? o_O

• Ми се допаѓа