Game of Thrones

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Имаше и за ГОТ некој филм ако не се лажам. Мислам дека имаше некој спомнато тука :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Сите чуваме .... други ... филмови таму.
Ја у D ги чувам (исто и AGOT)
да не се срамам случајно па да ги кријам?

(добро сега, зависи со кого живееш)

Имаше и за ГОТ некој филм ако не се лажам. Мислам дека имаше некој спомнато тука :D
три:
- This aint game of Thrones
- Game of Bones
и
уште еден, не знам точно како се викаше

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
А бе, а шо се деси со копилето на Роберт Баратион? Последно шо се сеќавам беше нешто со оваа црвенава вештерка, ама не ми текнува конкретно шо се деси со него. Ај потсетете ме на кратко. Кај отиде, шо стори детено, се изгуби :D

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А бе, а шо се деси со копилето на Роберт Баратион? Последно шо се сеќавам беше нешто со оваа црвенава вештерка, ама не ми текнува конкретно шо се деси со него. Ај потсетете ме на кратко. Кај отиде, шо стори детено, се изгуби :D
Давос го опна на чамец и го прати негде да плови, ама кај ојде, не знаеме. И јас се "пожалив" за истото, сакам да го видам Гендри пак (Гендри му е името иначе).

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Рики погрешно сфаќаш, нема везе што коментираме така, не можеш да заклучиш, истото е и во темата за книгите каде што збориме воглавно дека некои сцени едвај чекаме да видиме како се екранизирани затоа што описите и деталите со кои се служи Мартин се mind blowing. Затоа и Едард пиша дека сме уште повозбудени не само за оваа епизода, туку општо, за сите. На пример за свадбата на Џофри јас се разочарав зошто во книгите беше опишана со 77 јадења, со миљон жонглери, ова, она а во епизодата беше ставен акцент на исмевањето на Џофри, очекував Амди Бајрам стил на свадба а не едно дворче мало :) Обратното па важи со сцените со Денерис, затоа што во книгите се да земеш да си ја пуштиш Rains of Castamere од мобилен и да си направиш Ред Вединг сам со пенкало :D а екранизирани се многу поинтересни затоа што пределот каде што се снима е егзотичен :)

@Воин без Коњ Давос го ослободи, му даде кајче и тоа е тоа.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.785
СИТЕ ЌЕ УМРАТ !!!

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.303
Утре колоквиумот ми е од 12, со автобусот тргам во 11, така да добро е, има време за гледање на епизодата. :D @turvior ај бе не повторувај и ти гледај, да си прајме раат муабет после? :icon_mrgr:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Давос го уби.

...јас се разочарав зошто во книгите беше опишана со 77 јадења, со миљон жонглери, ова, она а во епизодата беше ставен акцент на исмевањето на Џофри,...
77-те јадења ги немаше нигде спомнато дур траеше свадбата, али коа ја договараа свадбата на Томен, рекоа дека овој пат нема да спремаат 77 јадења. Така индиректно ни кажаа на нас читачите, дека сепак имало на џофриевата свадба 77 јадења. Кој знае зашто предходно тоа, коа беше настанот, не го истакнаа.

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
И не се некој спојлери ако кажиш дека утре ќе победи едниот, другиот или нешто ќе ја прекине борбата. Тоа се сите можни исходи, што друго би можело да се случи?

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
А бе може ли некој да најде терк за фустаните кои ги носат слугинкиве и курвите во главниот град? Или да ми објасни како да се сошијат? Ептен ми се свиѓаат таквите фустани. :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom