Game of Thrones

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Едно прашање до вие што го знаете исходот од борбата утре и општо што ви се читани книгите: и вас ви е олку возбудливо дури ги чекате епизодиве?
Да :D

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Едно прашање до вие што го знаете исходот од борбата утре и општо што ви се читани книгите: и вас ви е олку возбудливо дури ги чекате епизодиве?
Веројатно повозбудливо.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Го знаат исходот и чекаат наши реакции, затоа на некој начин е повозбудливо.

In any case .... Tonight .... Swords will dance! :D

Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Ne go znam ishodot, ali pretpostavuvam deka e povozbudlivo sekogas koga go gleas na ekran toa so go zamisluvas....

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Добро.. мора ли да поставувате вакви прашања, а вие па да одговарате на истите? Сеа сум 90% сигурен дека нема да се деси тоа што сите очекуваат...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Добро.. мора ли да поставувате вакви прашања, а вие па да одговарате на истите? Сеа сум 90% сигурен дека нема да се деси тоа што сите очекуваат...
Значи стварно ја тупите...не е секој муабет спојлер, ај ако не нон-стоп да коментираме дали Санса е погрда од Марџори (шо е), дали Мисандеи е најубава, дали Мелисандре или Серсеи е појака милфица...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Значи стварно ја тупите...не е секој муабет спојлер, ај ако не нон-стоп да коментираме дали Санса е погрда од Марџори (шо е), дали Мисандеи е најубава, дали Мелисандре или Серсеи е појака милфица...
Па не али не мора константно за книгите да се прашува, без да сакаш можеш да дадеш индиција за нешто. И тапа станува ова со изговор дека секој друг муабет е за која е поубава. Прилично сум убеден дека Оберин нема да победи, не мора да значи дека Планинана ќе победи, можда ќе се деси нешто да се прекине борбата, змеј или зомба ќе улета, не знам, али секој муабет за книгата го јебе моментумот, па како и да заврши нема да ми биде интересно. Дај да глеаме на раат ко да не постојат книгите, или да баталиме скроз...

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Прилично сум убеден дека Оберин нема да победи, не мора да значи дека Планинана ќе победи, можда ќе се деси нешто да се прекине борбата, змеј или зомба ќе улета
Спојлер! СПОЈЛЕР! СПОООООООЈЛЕР!

Off with his head! :mad: :mad: :mad:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Спојлер! СПОЈЛЕР! СПОООООООЈЛЕР!

Off with his head! :mad: :mad: :mad:
Како може да е спојлер ако неам апсолутно никаква идеја што ќе се деси? Значи у право сум дека треба да се преземе нешто за секој коментар поврзан со книгата, пошто од таму потсвесно се вадат заклучоциве...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
За секој исход на настан, кој ми е познат од книгата, во серијава сум 90% сигурен. Оставам 10% можност дека можат и да го сменат.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Како може да е спојлер ако неам апсолутно никаква идеја што ќе се деси? Значи у право сум дека треба да се преземе нешто за секој коментар поврзан со книгата, пошто од таму потсвесно се вадат заклучоциве...
Не, туку сакав да ти доловам како е на чиста конјектура, претпоставка, замисла да се реагира како спојлер (макар бил и само потенцијален), ако лицето од другата страна се претпостави (или знае) дека ги читало книгите. Ова е форум, а ова каде што читаш е тема на дискусија. Ќе дискутираме во врска со серијата, или ќе кенкаме секој пат кога ќе се појави коментар во врска со наредната епизода од лице кое ги читало книгите, или некој ако ги спомнал книгите (па било тоа во каков било контекст)?

Се жалиш за абсолутно ништо.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Не, туку сакав да ти доловам како е на чиста конјектура, претпоставка, замисла да се реагира како спојлер (макар бил и само потенцијален), ако лицето од другата страна се претпостави (или знае) дека ги читало книгите. Ова е форум, а ова каде што читаш е тема на дискусија. Ќе дискутираме во врска со серијата, или ќе кенкаме ској пат кога ќе се спомнат книгите (па било тоа во каков било контекст)?

Се жалиш за абсолутно ништо.
Се жалам за тоа што коментариве беа ко да гледаш филм со личност која веќе го гледала филмот, и да ти вика "глеј сеа што ќе се случи!". Размисли малце и ќе сфатиш дека е истата работа.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Се жалам за тоа што коментариве беа ко да гледаш филм со личност која веќе го гледала филмот, и да ти вика "глеј сеа што ќе се случи!". Размисли малце и ќе сфатиш дека е истата работа.
Да ги банираме сите што ги читале книгиве од темава да не коментираат ако не? За сите останати, ако звучат ко да знаат што ќе се случи, и нив по еден бан ако не, just to be safe.

Коментарите последниве неколку страници ништо од тоа што го опишуваш не беа. Ако до толку ти пречат такви коментари, подобро не ја посетувај веќе темава, не знам што да ти кажам. Зар за некои да се осеќаат "безбедно" за серијата треба сите останати на игли да седиме и пола саат да мозгаме како ќе ја искажеме мислата што ни е во глава и со кои зборови? Да не случајно некој се најде како тебе чие гледачко искуство е одеднаш "загрозено".

Не ја гледам ич логиката позади ова што го бараш. Што се однесува до спојлери и слично, имаме модератори за тоа, и колку што гледам, си ја вршат својата работа одлично сега за сега. Не гледам потреба да ја напнуваме ситуацијата беспотребно на ново ниво.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Да ги банираме сите што ги читале книгиве од темава да не коментираат ако не? За сите останати, ако звучат ко да знаат што ќе се случи, и нив по еден бан ако не, just to be safe.

Коментарите последниве неколку страници ништо од тоа што го опишуваш не беа. Ако до толку ти пречат такви коментари, подобро не ја посетувај веќе темава, не знам што да ти кажам. Зар за некои да се осеќаат "безбедно" за серијата треба сите останати на игли да седиме и пола саат да мозгаме како ќе ја искажеме мислата што ни е во глава и со кои зборови? Да не случајно некој се најде како тебе чие гледачко искуство е одеднаш "загрозено".

Не ја гледам ич логиката позади ова што го бараш. Што се однесува до спојлери и слично, имаме модератори за тоа, и колку што гледам, си ја вршат својата работа одлично сега за сега. Не гледам потреба да ја напнуваме ситуацијата беспотребно на ново ниво.
Ако цената да се спречи спојлер е напнување на ситуација, тоа е задоволителен ризик.

Поентата ми е, тие што ги читале книгите, нека не коментираат за идни дејствија на било кој начин. Од самиот начин на коментирање може да се изведе нешто, еве мене сега ми го убија моментот. Некој поназад пиша дека дознал од другар му што ги прочитал книгите дека борбата ќе била "пичкин дим у споредба со расплетот што се очекува". И сеа иам два-три вакви коментари прочитано на темава, и треба да ми биде интересно? Нормално дека нема... ми убиваат секаков хајп за очекувањето на ден пред премиерата. И кажи ми, како да не се бунам? Иам секакво право да се бунам. Дај и ја ќе идам да ги прочитам книгите, па тука ќе оставам двосмислени коментари ко Господ да сум, па вие чешајте се.

Дај да си праиме муабети ко нормални луѓе за тоа што очекуваме, сите што сме на исто ниво, не некој што знае нешто унапред да ми дава индикации и да ми ја тепа љубопитноста и исчекувањето.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Мислам дека тој коментар се однесуваше на 9та епизода, која по традиција е секогаш најјаката/најконтраверзната/најшокантната/најакциона од целата сезона (некогаш е мешавине од сите карактеристики). Така да ако олку јака епизода треба да 8та, сакал да каже дека 9тата ќе биде нешто феноменално. Ако под "расплетот" се мислело на нешто друго, тогаш не знам. Пак би оставил на модераторската екипа да одлучи, не се за џабе на тоа место ставени. Илумиус на пример ќе знае дали има потенцијални спојлери или не и од кого и сл. бидејќи со литературата е запознаена до најновите изданија.

Нормално дека има коментари кои не се спојлери сами по себе а кои можат да уништат некому момент(и). Ама што да правиме сега? И мене ми се случило тоа ама не сум се залел до сега (се имав еднаш за спојлери жалено но ме поправија дека во погрешно време ја посетив темата и дека е моја кривица. Нелагодно си прифатив после некое време, во право беа). Батали коментари за епизодите, трејлерот доволно говори за истите, Game of Thrones има трејлери кои не откриваат премногу, но доволно укажуваат за епизодата за да знаеш дали ќе има јаки сцени, и потенцијално, со кого ќе бидат истите. За оваа епизода барем според мене, трејлерот укажува дека ќе биде нешто апла супер. Уште похајпиран ќе бидам ако како обична споредба, 8ма не е ни близу толку епска епизода ко 9тата. Keep Calm and Think of The Trailer :D

Ако цената да се спречи спојлер е напнување на ситуација, тоа е задоволителен ризик.

Поентата ми е, тие што ги читале книгите, нека не коментираат за идни дејствија на било кој начин. Од самиот начин на коментирање може да се изведе нешто, еве мене сега ми го убија моментот. Некој поназад пиша дека дознал од другар му што ги прочитал книгите дека борбата ќе била "пичкин дим у споредба со расплетот што се очекува". И сеа иам два-три вакви коментари прочитано на темава, и треба да ми биде интересно? Нормално дека нема... ми убиваат секаков хајп за очекувањето на ден пред премиерата. И кажи ми, како да не се бунам? Иам секакво право да се бунам. Дај и ја ќе идам да ги прочитам книгите, па тука ќе оставам двосмислени коментари ко Господ да сум, па вие чешајте се.

Дај да си праиме муабети ко нормални луѓе за тоа што очекуваме, сите што сме на исто ниво, не некој што знае нешто унапред да ми дава индикации и да ми ја тепа љубопитноста и исчекувањето.

Kajgana Shop

На врв Bottom