Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
ДаЕдно прашање до вие што го знаете исходот од борбата утре и општо што ви се читани книгите: и вас ви е олку возбудливо дури ги чекате епизодиве?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ДаЕдно прашање до вие што го знаете исходот од борбата утре и општо што ви се читани книгите: и вас ви е олку возбудливо дури ги чекате епизодиве?
Веројатно повозбудливо.Едно прашање до вие што го знаете исходот од борбата утре и општо што ви се читани книгите: и вас ви е олку возбудливо дури ги чекате епизодиве?
Значи стварно ја тупите...не е секој муабет спојлер, ај ако не нон-стоп да коментираме дали Санса е погрда од Марџори (шо е), дали Мисандеи е најубава, дали Мелисандре или Серсеи е појака милфица...Добро.. мора ли да поставувате вакви прашања, а вие па да одговарате на истите? Сеа сум 90% сигурен дека нема да се деси тоа што сите очекуваат...
Па не али не мора константно за книгите да се прашува, без да сакаш можеш да дадеш индиција за нешто. И тапа станува ова со изговор дека секој друг муабет е за која е поубава. Прилично сум убеден дека Оберин нема да победи, не мора да значи дека Планинана ќе победи, можда ќе се деси нешто да се прекине борбата, змеј или зомба ќе улета, не знам, али секој муабет за книгата го јебе моментумот, па како и да заврши нема да ми биде интересно. Дај да глеаме на раат ко да не постојат книгите, или да баталиме скроз...Значи стварно ја тупите...не е секој муабет спојлер, ај ако не нон-стоп да коментираме дали Санса е погрда од Марџори (шо е), дали Мисандеи е најубава, дали Мелисандре или Серсеи е појака милфица...
Прилично сум убеден дека Оберин нема да победи, не мора да значи дека Планинана ќе победи, можда ќе се деси нешто да се прекине борбата, змеј или зомба ќе улета
Како може да е спојлер ако неам апсолутно никаква идеја што ќе се деси? Значи у право сум дека треба да се преземе нешто за секој коментар поврзан со книгата, пошто од таму потсвесно се вадат заклучоциве...Спојлер! СПОЈЛЕР! СПОООООООЈЛЕР!
Off with his head!![]()
![]()
![]()
Како може да е спојлер ако неам апсолутно никаква идеја што ќе се деси? Значи у право сум дека треба да се преземе нешто за секој коментар поврзан со книгата, пошто од таму потсвесно се вадат заклучоциве...
Се жалам за тоа што коментариве беа ко да гледаш филм со личност која веќе го гледала филмот, и да ти вика "глеј сеа што ќе се случи!". Размисли малце и ќе сфатиш дека е истата работа.Не, туку сакав да ти доловам како е на чиста конјектура, претпоставка, замисла да се реагира како спојлер (макар бил и само потенцијален), ако лицето од другата страна се претпостави (или знае) дека ги читало книгите. Ова е форум, а ова каде што читаш е тема на дискусија. Ќе дискутираме во врска со серијата, или ќе кенкаме ској пат кога ќе се спомнат книгите (па било тоа во каков било контекст)?
Се жалиш за абсолутно ништо.
Се жалам за тоа што коментариве беа ко да гледаш филм со личност која веќе го гледала филмот, и да ти вика "глеј сеа што ќе се случи!". Размисли малце и ќе сфатиш дека е истата работа.
Ако цената да се спречи спојлер е напнување на ситуација, тоа е задоволителен ризик.Да ги банираме сите што ги читале книгиве од темава да не коментираат ако не? За сите останати, ако звучат ко да знаат што ќе се случи, и нив по еден бан ако не, just to be safe.
Коментарите последниве неколку страници ништо од тоа што го опишуваш не беа. Ако до толку ти пречат такви коментари, подобро не ја посетувај веќе темава, не знам што да ти кажам. Зар за некои да се осеќаат "безбедно" за серијата треба сите останати на игли да седиме и пола саат да мозгаме како ќе ја искажеме мислата што ни е во глава и со кои зборови? Да не случајно некој се најде како тебе чие гледачко искуство е одеднаш "загрозено".
Не ја гледам ич логиката позади ова што го бараш. Што се однесува до спојлери и слично, имаме модератори за тоа, и колку што гледам, си ја вршат својата работа одлично сега за сега. Не гледам потреба да ја напнуваме ситуацијата беспотребно на ново ниво.
Ако цената да се спречи спојлер е напнување на ситуација, тоа е задоволителен ризик.
Поентата ми е, тие што ги читале книгите, нека не коментираат за идни дејствија на било кој начин. Од самиот начин на коментирање може да се изведе нешто, еве мене сега ми го убија моментот. Некој поназад пиша дека дознал од другар му што ги прочитал книгите дека борбата ќе била "пичкин дим у споредба со расплетот што се очекува". И сеа иам два-три вакви коментари прочитано на темава, и треба да ми биде интересно? Нормално дека нема... ми убиваат секаков хајп за очекувањето на ден пред премиерата. И кажи ми, како да не се бунам? Иам секакво право да се бунам. Дај и ја ќе идам да ги прочитам книгите, па тука ќе оставам двосмислени коментари ко Господ да сум, па вие чешајте се.
Дај да си праиме муабети ко нормални луѓе за тоа што очекуваме, сите што сме на исто ниво, не некој што знае нешто унапред да ми дава индикации и да ми ја тепа љубопитноста и исчекувањето.