баш на Хурин му кажував прошлиот викенд дека општонародно весеље ќе има за недела дена на темава

ќе почекам да искочи торентот, не можам на стрим али добро е што продолжиле по идеите на ГРРМ, се пишуваше прошлата пролет дека можно е да го сменат делов и Џофри да живее. Purple wedding rocks
Може ќе падне огномет и пречек на whoever-did-it под триумфална, само нека спадне гужвава со избориве.
Искрено многу ќе ми недостига глумецот кој го глумеше кралот. Толку добро го долови што ја постигна целта да биде најомразен, најантипатичен лошко во серијата, ма да јас тоа признание би му го доделил на Ramsey Snow.
Имаше доста јаки моменти и сцени како на пример кога Tyrion се потсмева и го резили Joffrey - страшен монолог. Потоа Tywin vs Olenna, секогаш е задоволство да се следат овие двајца, одличен пар чии сцени изобилуваат со лукавост, интриги и сарказам. Mace Tyrell кога улета и реакцијата на бабата Queen of Thorns... priceless.
Утка на епизодата беше лошата глума на Shae во сцената со Tyrion. Не знам што беше проблемот, знам дека и двајцата се солидни актери но премногу лошо излезе сцената, многу исфорсирано. Ми падна незгодно коа ги гледав, ама барем Shae се "расплаче" вон кадар па ајде ќе им простиме.
Еурека сцената со Bran е исклучително добро изведена. Поглед во минатото и претскажување на иднината (?) во тајмлапс. Многу ме интересира дали ќе издржат да го одржат квалитетот на раскажување на приказната на Bran, ми делува дека ќе влече доста од буџетот на серијата.
Поука од серијава? Правење свадба во Westeros е опасна работа.