Game of Thrones

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Ха, може за оние што ги читале книгите ќе значи нешто. За мене само од серијата многу небитен лик во споредба со другите 2ца
Сериозно? :)

Балон Грејџој, таткото на Теон (Reed) Грејџој, небитен лик?
Он е всушност петтиот крал во War of the Five Kings (со Џофри, Ренли, Роб и Станис), лорд кој двапати покажува непослушност на железниот трон, кој го одби Роб Старк заради епилогот од претходниот негов Rebelion, бунт кој е најголемиот воен настан кој се случил пред почетокот на настаните од серијава итн...
Моментално човекот со најсилната флота во Вестерос.

Не треба да си ги читал книгите за да го знаеш Балон Грејџој, лик кој го имаше on screen а покрај тоа за него се зборуваше и многупати од останатите ликови.

Али ако не ме зезаш еве:

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Сум ги гледал клиповите и ја знам историјата на Грејџој. Ова што си го напишал е точно, зборот ми беше во текот на серијата ништо посебно во настаните се нема вклучено оваа фамилија освен тоа што го нападнаа Винтерфел.

Сега кога Јара ќе тргне по брат и веројатно ќе бидат малку повеќе активни а и се отвори простор на северот со истребувањето на Волците.

Интересно беше што и Бран ја имаше истата визија како и Калиси во куката на мртвите

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ама воа копиле е различно, Старк сакаше да докаже дека децата на Серсеј не се од кралот кој умре(го заборавив како се викаше) и со тоа копилето е единствениот наследник на кралот.
Не е различно, и не е наследник. Да беше така, сега и Џон Сноу ќе беше наследник на Нед Старт (да не беше на Ѕидот). Роб умре, Брен се рачуна за умрен, значи Џеон Сноу треба да е наследник. Копилињата немаат никакви права, затоа и презимињата им се различни. Не се дел од фамилиите.

Мене муабетот ми е што нагласи дека таа е кралицата, не е битно јадењето.
Па кралица е, не лажеше нешто. Мајка на кралот е, љубоморна на Марџори и ете.

Ама ја пак стојам на мислење дека најсумљиви се тие што воопшто не беа во сценава, а се спомнуваат уште од прва сезона. The Iron Bank of Bravos, уште од почеток се кажува дека King's Landing борчи многу пари, а не ги исплаќаат. Па и цело време викаат не ми е гајле за нив, ништо не ни можат. Некако сеа за сеа тие ми се главен фаворит. Што исто би објаснало во врска со труењето, доколку беше јадењето отровно. Многу им е гајле нив дали ќе умре само кралот или сите присутни, само да си ја испратат пораката, дека не се заебаваш со нив :)
Од сите теории, оваа ми е најбесмислена. Значи што ќе добие банката ако Џофри умре? Најпрво, тоа е банка, институција, не е човек. Друго, ако веќе банката решила да убие некого, ќе го убие the master of coins, оној кој најмногу се задолжувал, значи Литлфингер или евентуално Тирион. Џофри директно врска нема со задолжувањата и со банката.[DOUBLEPOST=1397507469][/DOUBLEPOST]
Интересно беше што и Бран ја имаше истата визија како и Калиси во куката на мртвите
Хмм која визија?

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
нишо посебно, Марџори треба да ја дадат пак за Ланистер. Ватевр теорија му доаѓа :)
Џејми, WTF[DOUBLEPOST=1397508073][/DOUBLEPOST]
Хмм која визија?
Разрушената и цела со пелел соба во која се наога железниот трон (и го заборавив името)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Субјективноста е чудна појава. Сцената кога најстариот син (Роб) го убиваат пред очите на својата мајка ми беше толку јако емотивно доживена, сега слична сцена, најстариот син умира во прегратките на својата мајка, речиси никакви емоции не буди кај мене.

Член од
17 март 2014
Мислења
321
Поени од реакции
478
Да, само високородените копилиња добиваат топографски презимиња карактеристични за регионот.
Не, сите копилиња ги добиваат регионалните презимиња за копилиња.

Глисон, за мене, е ако не најдобар, тогаш меѓу трите најдобри глумења на својот лик, во сезоната.
И Станис е добар, али неговиот лик во серијава е сменет малку.
За жал, премногу е сменет и тоа во негативна смисла.

Моментално човекот со најсилната флота во Вестерос.
Не баш, имаат најсилна флота за пљачкосување, ама не и за воена флота.
Според книгите, Редвајнови имаат подобра воена флота, Станис ист така имаше подобра воена флота, ама му отиде во битката на Блеквотер (Црна Река по нашки).
Железните луѓе имаат мали, брзи бодови за акции од типот „удри и бегај“, ако налетаат на Редвиновата флота, тешко нив. :)

Џејми, WTF[DOUBLEPOST=1397508073][/DOUBLEPOST]Разрушената и цела со пелел соба во која се наога железниот трон (и го заборавив името)
Таа разрушена соба можеш да ја видиш и во сцената на Денерис во кулата на Неумрените во Карт, тоа е дел од пророштвото за Дени преставено таму.

Уште нешто, е**те свадба без пијанка, музика и пеење. Според книгите, на свадбата има истовренемо и натпревар помеѓу седум пеачи, цело време свири музика и се игра, се пие и се весели.
Ова по атмосверата, повеќе ме подсетуваше на погреб одколку на свадба.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Бо бо, браво, конечно нешто добро да се десит иако видов спојлер и знаев шо ќе се десит на крај. Сеа едвај чекам наредна епизода како никогаш до сега.

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Не го очекував оваа толку рано, цела епизода коментираме со сестра ми кога ќе го средат Џофри кое славење ќе биде и на крај кога се случи баш изненадени бевме. Цела епизода знаев нешто дека ќе се случи, ама мислев со Шae ќе биде. Најс. :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
А најмногу недостасуваа песот и Арја..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@Trpe Grozni нема книги муабети тука, остави како било таму како ваму.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779

Kajgana Shop

На врв Bottom