Game of Thrones

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
глеј ја пак епизодата, јадењето од свадбата да се даде на кучињата, на Џофри му донесоа пита од гулаби и вино, тоа не беше на маса дотогаш :)
Мене муабетот ми е што нагласи дека таа е кралицата, не е битно јадењето.

Глеаш на тоа ич не ми текна :) а тоа некако од поверојатните теории е, пошто нели уште од 2ра сезона мозга дека не можи веќе да го контролира, па уште коа виде дека Марџори добива повеќе права од неа .... :) Interesting

Едно нешто што и го рече Тајвин на Серсеи ми остана во глава.„ Не си толку паметна колку што мислиш дека си “. А во вакви игри тие таквите се најопасни. Не можеш да знаеш што им е следен чекор. А дека Тајвин би го убил Џофри, сети се што му рече на Џејми во прва сезона. Името на фамилијата е тоа што останува. Така да не верувам дека би убил Ланистер, посебно не син,ќерка или внук.
Тоа викам и ја, да не е болна како синот во мозокот (пошто тој морат да е на некого :)) и не сака по никоја цена да биде деградирана од Марџори и да ја изгуби моќта што ја има.

Али ова е најневеројатна предпоставка од сите овде :)

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.755
Поени од реакции
12.918
Што ти згрешиле тие кои ги прочитале книгите, па вака да ги колнеш?[DOUBLEPOST=1397498269][/DOUBLEPOST]
Ок ова, али како мислиш дека со свадбата ги елиминираат останатите претенденти?
Нема кој останато да елиминираат. Роб Старк го уби тоа што си го погази зборот, коа цела кампања ја водеше на тоа. Ренли е мртов. Станис ја изгуби целата војска и целиот моментум кој го имаше позади себе со самото тоа што беше поразен од „Џуџе“ и Тајрелови. Башка и тоа што ја влечка Мелисандре цело време со него му прави повеќе штета. Сите го гледаат како религиозен фанатик, а никој не сака таков. За Грејџој искрено не глеам никој од останативе регии што би застанал на негова страна. Никој со 2 грама мозок барем, така да и тој е Аут. И еднио останува Џофри. А да го прогалсиш Џофри за победник во таква војна, усвари ја продолжуваш војната, пошто го оставаш истиот човек во игра, што предизвика револт кај сите. Само со негова смрт, или повлекување од тронот можеа да, официјално ја завршат војната, и како што реков да продолжат само со политички игри. Така би ги бранел Тајрелови ако мислев дека тие го убија Џофри.

Ама ја пак стојам на мислење дека најсумљиви се тие што воопшто не беа во сценава, а се спомнуваат уште од прва сезона. The Iron Bank of Bravos, уште од почеток се кажува дека King's Landing борчи многу пари, а не ги исплаќаат. Па и цело време викаат не ми е гајле за нив, ништо не ни можат. Некако сеа за сеа тие ми се главен фаворит. Што исто би објаснало во врска со труењето, доколку беше јадењето отровно. Многу им е гајле нив дали ќе умре само кралот или сите присутни, само да си ја испратат пораката, дека не се заебаваш со нив :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.603
Поени од реакции
85.316
Стварно не е фер да се пишуваат спојлери, макар и во форма на божем теории. Исто како нам што ни беше убаво и возбудливо сами да ги искусиме книгите, исто и гледачите сакаат да видат без претходно да знаат. Кога Спојлер не пишува спојлери, можете и вие да се воздржите :icon_lol:

Некои навистина се гледа дека ја мозгаат работата, ама други апла се познаваат, уште број на долен веш да вклучат во "теоријата". Не даваат награди ако погодиме што се ќе се случи, не мора да се правиме наудрени.

Он топик, мене ми е жал што нема да го гледаме актерот понатаму. Одлична глума, можеби најдобра во цела серија досега. Направи се како што треба и го постигна посакуваниот ефект на омраза од сите страни. И последната сцена му беше перфектна. Се надевам ќе го гледаме во други филмови и серии понатаму.
Во право си за спојлерите, но до сега не гледам нешто така флагрантно на темава. Иако сосема е возможно некоја од тука претпоставените теории да е точна (а можда и нема таква).
Глисон, за мене, е ако не најдобар, тогаш меѓу трите најдобри глумења на својот лик, во сезоната.
И Станис е добар, али неговиот лик во серијава е сменет малку.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Копилето Болтон го направи Теон, Голум од LoTR. Штета мене ми беше интересен ликот на Теон

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.755
Поени од реакции
12.918
Копилето Болтон го направи Теон, Голум од LoTR. Штета мене ми беше интересен ликот на Теон
Интересна е паралелата на Теон. Претходно мислеше дека е заробеник на Старк и цел живот го помина чувствувајќи се неприфатен во замоков „како и да се викаше“. А сеа навистина е заробеник во истиот замок :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Мака ми е за ваквиот уништен Теон, но ќе го вратат неговиот лик во право светло, иначе зошто уште би бил жив.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.603
Поени од реакции
85.316
Ама воа копиле е различно, Старк сакаше да докаже дека децата на Серсеј не се од кралот кој умре(го заборавив како се викаше) и со тоа копилето е единствениот наследник на кралот.

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
Старк беше предавник кој сакаше да му го даде тронот на Станис, по смртта на неговиот пријател Роберт. Со Станис ги смислиле тие гнасни лаги, за децата на Роберт.

Сакам да кажам пак дека копилињата се родени вон грев, нивната крв е зла, не може ништо добро од нив да се очекува. Никакво наследство не им следува.

Никакво копиле на Роберт немаше да го наследи. Наследник ќе беше Станис. Едард и Ерин ги истражуваа копилињата и ја видоа антрополошката разлика помеѓу сите деца на Роберт и овие три. 16 личат на него, а само 3 не (и тоа баш овие три).
Истражувањето за копилињата им беше битно за докажувањето на нетатковството на Роберт на Мирсела, Томен и Џофри.
Тронот секако иде кај Станис (според правото, кое ги лишува копилињата од се).
Затоа што копилињата се лишуваат од се, во прв ред е воведено тоа именување (Snow, Sand,...) - за да бидат забележливо одделени од своите легални полубраќа/сестри со право на наследство.[DOUBLEPOST=1397499812][/DOUBLEPOST]
Нема кој останато да елиминираат. Роб Старк го уби тоа што си го погази зборот, коа цела кампања ја водеше на тоа. Ренли е мртов. Станис ја изгуби целата војска и целиот моментум кој го имаше позади себе со самото тоа што беше поразен од „Џуџе“ и Тајрелови. Башка и тоа што ја влечка Мелисандре цело време со него му прави повеќе штета. Сите го гледаат како религиозен фанатик, а никој не сака таков. За Грејџој искрено не глеам никој од останативе регии што би застанал на негова страна. Никој со 2 грама мозок барем, така да и тој е Аут. И еднио останува Џофри. А да го прогалсиш Џофри за победник во таква војна, усвари ја продолжуваш војната, пошто го оставаш истиот човек во игра, што предизвика револт кај сите. Само со негова смрт, или повлекување од тронот можеа да, официјално ја завршат војната, и како што реков да продолжат само со политички игри. Така би ги бранел Тајрелови ако мислев дека тие го убија Џофри.
Значи "со убиството на Џофри". Јас те разбрав "со свадбата".
OK

Последно уредено:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Во право си за спојлерите, но до сега не гледам нешто така флагрантно на темава. Иако сосема е возможно некоја од тука претпоставените теории да е точна (а можда и нема таква)..
Според мене за една од теориите, тешко дека некој кој само ја гледа серијава до толку ќе си ги поврзе настаните, пази ОД ПРВО ГЛЕДАЊЕ па дури и со ликови кои досега имаа скроз споредна улога. :)

Интересна е паралелата на Теон. Претходно мислеше дека е заробеник на Старк и цел живот го помина чувствувајќи се неприфатен во замоков „како и да се викаше“. А сеа навистина е заробеник во истиот замок :D
!?

Во Dreadfort е ова сега, седиштето на Болтонс.

Инаку интересно како за Теон ви е жал, а за Џејми не, иако не е со иста јачина нивниот инвалидитет. :rolleyes:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.603
Поени од реакции
85.316
Не е.
Во Ужасник е. (или Дредфорт како што го викаат оригинално)

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Инаку го прегледав уште три-четири пати делот со свадбата. Алал да им е како е направено. На секој лик му е посветена соодветна сцена за да го направи сомнителен. Многу јасно дека сега тука ќе се пишуваат 100 страници со теории. :D

...и после некои ќе ми зборуваат како им било глупаво да чекаат недела за недела епизоди од серија. Токму ова е тоа што го сакам! :vozbud:

Патем, се надевам дека во саундтракот од оваа сезона конечно ќе ги вклучат и овие песните што ги свират по свадбите. Лани две свадби видовме, а свадбарска музика ич. Ако некој налетал на некој извадок, обработка или слично нека става веднаш.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Инаку го прегледав уште три-четири пати делот со свадбата. Алал да им е како е направено. На секој лик му е посветена соодветна сцена за да го направи сомнителен. Многу јасно дека сега тука ќе се пишуваат 100 страници со теории. :D
Тоа е тоа, буквално за секого има издржлива теорија. :)
Тирион, Санса, Тајрелс, Varys, Littlefinger, GM Pycelle, Мартелс... секој го мразеше Mad King Jr. Освен мајка му, ама таа пак ја мразеше Марџери... :sneaky:
Преку 15 осомничени а на крај ќе испадне дека случајно се задави со питата. :icon_lol:

Уште еднаш морам да дадам овации за Џек Глисон, маестрално изглумен цел серијал, еден од најдобрите негативци некогаш видени. :cuc:

Anyone can be killed! - Arya Stark :нинџ:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Кој беше третиот на листата на Станис и Малисандра. Узурпаторот Роб, Џофри и... ?

Kajgana Shop

На врв Bottom