Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
2ztitxk.jpg

It's nice day for a... GoT wedding! :cool:

Rivers им се дава на копилињата од Riverlands, не Fish. :)
Ако читал неможе точно да знае, битно ја долови поентата.

Не знам дали само на мене но овие генеричниве презимиња на копилиња многу јако ми звучат. Emma Stone, bastard of the Vale of Arryn? :D

Толку сум среќен со оваа слика ја ставив на cover на профилот на фб :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

joffrey-dead.jpg

Оти Џофри стана „purple“ на крајот. (y)
Тоа е точно но е само половина од симболиката. Ќе стане јасно понатаму.

Гледајте ќе се разјаснат многу работи со тек на време. Прашања од типот каде ќе оди Bran се само автогол ситуации, ќе се избаци некој и ќе ве спојлериса. Ако сакале да се дознае во оваа епизода, сцената со Bran немаше да заврши со клифхенгер. Bran го земав како пример, многу работи остануваат нерешени и ова е намерно. Како тече серијата сите коцки ќе си легнат на место.

Крчкање теории е секогаш интересно. А и читање како другите размислуваар и колку се блиску или далеку е подеднакво интересно!

Толку од мене, ќе продолжам да ве читам а за коментар и импресии по наредната епизода.:)

ahh be i koa ke umre problemi da naprai.....sea tirion ke go jade za dzabe...

@Trpe Grozni нема книги муабети тука, остави како било таму како ваму.

Според книгите ова според книгите она.
Дајте директен бан на секој што ќе го спомне зборов книга у темава, 234235 е нагласено и пак "ама во книгите не е вака"

И едната теорија што ја прочитав у темава, ако му текне на некој без да ги читал книгите ќе го викнам копилето на Болтон да ме мачи.

Целта на моето споменување на книгите беше да се опише веселоста на свадбата.
Не мора да се споменуваат книгите и описот на свадбата во нив, споредетеја со било која друга свадба. Свадбата е веселба, најголемиот дел од луѓето се веселат, пијат, играат, пеат. Овде сите седат и молчат. :tapp:

Оваа е пресна невеста? Во претходната сезона, кога Болтон спомна како ја одбрал најтешката од ќерките на Волтер Фреј делуваше како да е тоа настан случен одамна. Овде е очигледно дека првпат доаѓа во Dreadfort. Дали тоа значи дека свадбата им била за време на војната?

Можеби овој брак бил дел од првичниот договор меѓу Фреј и Старк, кога првпат помина Роб преку Близначките.

Пресна невеста е, бракот е договорен при првото преминување на мостот, а реализиран додека го чекаат Роб за црвената свадба, бидејќи Руз Болтон побрзо стига од Харенхолд одколку Роб од Риверленд.

Свадбата беше изработена во стилот на филмовите со Херкул Пуаро. По малку сомнеж се фрли на најмалку 5 луѓе.

Да, само високородените копилиња добиваат топографски презимиња карактеристични за регионот.
Не, сите копилиња ги добиваат регионалните презимиња за копилиња.
Грешка си.
Само копилињата на кралот, лордовите, помалите лордови и витези добиваат топографско фамилијарно име. Копилињата од обичниот народ не ни имаат второ име, само едно име, исто како и некопилињата од простиот народ.

Може да ти текне и од Данк енд Ег, од втората книга, кога регрутираа сељаци, сељаците како се викаа. Сите имаа само по едно име и за да ги разликуваат тие со исти имиња Данк мораше самиот да им дава втори имиња на регрутите (според тоа што го произведуваат во своите села).

Еве од Wiki ASOIAF:
"Each of the nine constituent regions of the Seven Kingdoms have bastard surnames decreed by custom. Bastards with a high-born parent are given these surnames to hold them apart from their fathers' houses. The parents may give a bastard a different surname if they wish, e.g. Tyrion Tanner. Bastards with no known relation to a noble house have no surname, like other smallfolk."

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom