Game of Thrones

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Мене Анон ми го сјеба чуството пред некој месец која го акна спојлерот за Роб, ама во секој случај ме потресе случкава.
Инаку би го менувал Роб за Џон Сноу. Фали уште џуџето да ми го отепа и повеќе не ја гледам.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Симболиката во епизодава пукаше до врв, маестрално! :cuc:
Каква симболика пукала, просветли ме?

Едино глупо у епизодава ми беше што Брен многу млако и мирно го кажа тоа дека го видел Џон, очекував поемотивно и пожестоко.
Да бе, и кога се гушна со Рикон, место да го гушне силно, овој таков млак ко демек Рикон иде до wc па ќе се врати за 2 минути.
и Кејтлин го откри Болтон.
Кејтлин не го откри Болтон. Болтон сам и се откри.
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 20:24 ---
Се насети дури кога Болтон не пиеше вино, ама пак не можеш да знаеш до каде ќе оди работата.
Ама Болтон рече дека никогаш не пие пиво, не само сега.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Swadok si! <3

Тоа се само заговори на фановите.
Нигде нема доказ дека е или не е предавник.
И ова е тема за серијата, никого не занима Талиса у книгата дали е предавник или е куртизана.
А што ако ова што го кажа у една од почетниве епизоди беше вистина? Случајно пред малку, не знам како сум го стави во букмаркс воопшто баш ова...

јас веќе никому во серијава не верувам... :oops:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Catelyn го ослободи Jaime за да ја спаси Sansa, но да го спаси и него. Karstark се спремаше да го убие за да ги одмазди синовите, а ако го стореше тоа, ќе и ја скратеа главата и на Sansa и Robb ќе останеше без наследник.

Ако некој правеше нешто себично, тоа е Robb. Како што рече Karstark, he lost the war the day he wed that woman.
Немаше да и ја скратат главата на Санса. Неколкупати во серијата, од страна на Ланистер и од страна на Старк, потврдено е дека не обожаваат многу да сечат глави, бидејќи мртов човек не им служи за ништо, а со живиот можат да уценуваат. Едино Џофри глупиот нареди да се исече главата на Нед Старк, иако и мајка му Серсеи го молеше да не го прави тоа.

За болдот се слагам. Ко пубертетлија некој се залета по првата што ја виде. Види го Џон Сноу како и побегна на Игрит, а види го Роб што се направи заради оваа Талиса.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Станис нема потреба да биде плачен,тој се ќе расплаче кај и да е.Он и Мартел се последните надежи.Калиси ја мачи сврб премногу за да направи нешто.
Ахаххахаха ѕвер. Ја мачи сврб бе.

Ја ги имав Мурињо, Снајдер, Маикон, Цезар и Ето на насловна на вебсајт.
Ќе преживееш.
Ти нели ќе не идеше на темава до десетта епизода? :P

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Го очекував ова, мултицитат од Srce. :D

Се искажав веќе за симбликата ваљда не си стигнала до тој пост. :rolleyes:

Едноставно сите Старкс направија грешки во епизодава. Брен го прати Рикон кај Umbers, чиј лидер во претходната сезона беше изгризан од волкот на Роб Старк. Тешко дека тој ќе го заштити Рикон а не можат ниту да се скријат под лажен идентитет оти сега, со дозанвањето на тајната од Теон веројатно сите знаат дека децата се живи.

Сите Старкови беа „толку блиску, а толку далеку епизодава“. Тука нормално и Џон го вклучувам кој беше на 10 метри до браќата, и Арја која досеа е сведок на смртта на татко и, мајка и и најстариот брат.

Едноставно, Старк се уништени. До крај, до нула. Тоа со Нед беше шок, но ова е докрајчување.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Znaci moram sea vaka da pisam po smireno....se gledase po facite na site...Frey ko ja vikna zena mu na Robb pred nego...ja ocekuvav neja da ja skinat za da mu se odmazdat...ali se desi MINDFUCK....vrativ posle 10 pati...MUDER MUDER....srejka BlackFish otide da moca....pa ocekuvam on da e megu glavnite igraci za ponatamu...arja i kuceto se interesna kombinacija,dodaj go i beric so niv...Blackfish...Teon ocekuvam da se prosvetli i nego u kombinacija..mislam deka posle ova....severot ke stane posilen i poslozen...barem taka se nadevam...
Хммм чисто сумњам. Северот досега не беше силен, при Роб, од сега па натаму...
Кој црн Тион, отпишан е Тион за северот.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.793
Поени од реакции
11.851
Роб досаден беше мање битно, ама жена му беше опасно јака. :vozbud:

Таман му вети и син Нед Старк. :icon_lol:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Мех, не важи, Мелисандре може ја гледа иднината и нема моќ да "средува" луѓе на овој начин.
Инаку како што гледам тапанарот на Coldplay имал значајна улога во епизодава.
Еее не знаев, интересен факт.
Е како не важи тоа за Мелисандре, ја направи маѓијата и оп Роб одма умре.
Штом тој чие име не ми текнува може да го воскресне Берик, зошто Мелисандре да не може да го прави спротивното?

ја па кога ги фатија младенците на раце да ги носат со музиче со све очекував групњак некој да падне, чак и се поднаместив за ерекција..... оно... македонска крвава свадба се деси. ;)
Аааааааааааааааааааааааа колку си ме изнасмеал да знаеш.
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 20:44 ---
Од кај гаранција дека тој преживеал? Или пак Едмур?
Нема гаранција де, ама можно е.

Иначе, Болтон кога рече дека жена му е Фреј + тоа со пиењето беше сумљиво. Јес да се извади за пиењето.
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 20:46 ---
Хагрид? Не ми се верува...
Макар да има многу глумци кои глумеле и во ХП... Како на пример Оша и Лорд Фреј. :)
И Кејтлин Старк (мајка на Хермиона).

Kajgana Shop

На врв Bottom