Game of Thrones

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Clash of the Titans:

Tywin vs Olenna. Оваа е најдобрата сцена според мене овој пат. Препукување и надитрување, одлична размена на зборови. И повторно Tywin се решава со перо во рака и парче хартија, ѕвер. Двајцата во иста сцена is too much to handle!

Littlefinger vs Varys. Littlefinger неможе очи да тргне од престолот, исфрустриран од неговото незначајно потекло и неуспешност во младоста со огромни амбиции и способност да ја игра играта за тронот, ок неговиот мотив е јасен. Од друга страна Varys е целосна мистерија, со сите што го конфронтираа за неговите постапки и мотиви, Varys одговара дека се што прави го прави за доброто на Westeros. Ни мало дете не би му верувал на Varys а не пак Littlefinger.

Thoros of Myr vs Melisandre. Никогаш не била јасна хиерархијата на Red Priests и оваа сцена ми беше особено важна. Ми се допадна што Melisandre пробува да се постави како бос, но за Thoros само the one true god R'hllor е над сите а останатите се еднакви. Посебно ми се допадна она објаснувањето како Thoros уствари не верува во нивната религија но е самиот изненаден кога за прв пат го враќа Beric. Сетете се на дискусијата која ја водевме неколку страни наназад и поврзаноста на натприродното со змејовите.

Повеќе од пола епизода беше со измислени сцени кои не се случуваат во книгите но буквално се беше релевантно на целосната приказна и на работите кои ќе се случуваат во иднина. Оваа епизода највеќе служи како потсетување на ликовите кај се и што прават (Theon и Psycho, Sam и Gilly, Bran и Reeds), но во исто време има и доста политика, backstory и објаснувања. Се на се убава и значајна епизода.

П.С. Brynden "Blackfish" Tully ми станува се поомилен. Актерот е ептен погоден и ликот е достојно претставен, подобро неможе.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Веројатно најслабата епизода од 3та сезона. Сепак и во неа имаше 3 интересни настани.

Врв беше пак стариот Ланистер во дуелот со бабата на Цвеќето. Блиску до оваа сцена беше и онаа на Тирион и Серси. Трета според мене беше помеѓу Варис и Литлфингер.

Колку е само досадна приказната на Сноу па и крајот на епизодата со какво клише заврши.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Повеќе од пола епизода беше со измислени сцени кои не се случуваат во книгите но буквално се беше релевантно на целосната приказна и на работите кои ќе се случуваат во иднина.
Зашто не интересира ова нас овде?

Кој ја има читано книгата, знае.
Кој ја нема, очигледно не сака да знае.

Ми е гајле дали ќе бидат значајни настаниве или не, ако бидат сакам да дискутирам со луѓе што не знаат ништо друго, исто ко мене. Што ти е па тебе интересно да не читаш како си нагаѓаме ако знаеш како ќе биде?

Дај не тролајте веќе на темата, имате тема за книгите и фокусирајте се таму. Реков јас превентивен бан, ама не ме слушате. :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068

Ми е гајле дали ќе бидат значајни настаниве или не, ако бидат сакам да дискутирам со луѓе што не знаат ништо друго, исто ко мене. Што ти е па тебе интересно да не читаш како си нагаѓаме ако знаеш како ќе биде?

Дај не тролајте веќе на темата, имате тема за книгите и фокусирајте се таму. Реков јас превентивен бан, ама не ме слушате. :)
Не ги прекршувам правилата за да бидам баниран, а во другата тема зборувам слободно за настаните од книгата. Тука ги анализирам епизодите од аспект на некој што ги прочитал книгите без притоа да им ја расипува серијата на другите

Јас се извинувам доколку моите постови те нервираат, воошто тоа не ми е намерата. Има опција за игнор.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
premalku se 10 epizodi :/ i ovaa bese odlicna epizoda..arja ke im gi zeme ocite...:)))

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Tywin RULES! Eпик е глумецот феноменална глума од негова страна, на крај пак си дојдоа работите како што сакаше тој, само заради него ја сменив мојата подршка која беше за Старк но сега за Ланистер :D

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Колку беше јака сцената помеѓу Тајвин и Олена. Старата ја обожавам и не ми се верува да се откаже од наследникот на куќата туку-така.

Olenna: Your daughter is...

Tywin: Rich, the most beautiful woman in all seven kingdoms and the mother of a king?

Olenna: Old.

Tywin: Old?

Се смеев и што го нарече внук и` 'a sword swallower through and through'.

Исто и Варис кога рече за престолот: The Lysa Arryn of Chairs. :icon_lol:

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Уште една одлична епизода полна со супер дијалози. Врв беше разговорот меѓу Tywin и Olenna. Grandma Tyrell ми е омилен нов лик во оваа сезона. Ме изнасмеа денес.

:pos:

Двајцата во иста сцена...So much win! :cuc:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.692
Поени од реакции
34.208
Oвие епизоди повеќе ми лежат неголи акција.. Littlefinger дојде да ме ежи еј, па очекувано од Тајвин и старата ама изненадувањето денес беше Blackfish. :cuc:

Snow kurda pusi.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

Пер, многу шерифски се понашаш кон овие два-тројца кои досеа придонеле многу на темава. :) И мене ме нервираат коа ќе речат дека Џон Сноу е супер лик и дека Калиси е срање, но објасниле многу корисни работи. Речиси паралелно е со она што искача како DVD и објаснувањата на продуцентите. Сеа да, може до тоа треба да се почека до крајот на сезоната, али мене досеа од нив не ми се расипало ниедно дејствие.

п.с. сцените со Џон Сноу и Игрит ми се едни од најглупите роматнични/еротски сцени EVER! Dafuq, сцената со Шае и Тирион беше кока кола за ова од овие... :tapp:

п.п.с.
Litlefinger самиот се објасни у три реченици:

There aren't 1,000 blades. There aren't even 200. I've counted.
:cuc:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Колку беше јака сцената помеѓу Тајвин и Олена. Старата ја обожавам и не ми се верува да се откаже од наследникот на куќата туку-така.

Olenna: Your daughter is...

Tywin: Rich, the most beautiful woman in all seven kingdoms and the mother of a king?

Tywin: Old?

И наредната реченица си ја заборавил, нешто као "Јас сум експерт на темата" :) Мене тоа ми беше смешно. И секако, описот на престолот како Лиса Арин.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.539
Поени од реакции
7.062
Следната епизода. Исто возбудлива.

Kajgana Shop

На врв Bottom