Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Еај и втора епизода че изгледам... Само за инфо првите 30 минути не знаев уствари шо се случува, или пресложена е серијава или ја сум отупел...

Знае да биде збунувачки почетокот. Некој веќе ја постираше сликава:

westeros-101-the-houses-of-game-of-thrones-infographic-01.jpg

Овие фамилии се борат за престолот во еден замислен континент Вестерос. Башка од нив има едни крволочни суштества наречени White Walkers кои живеат зад ѕидот. Е сега имаше убаво привју во кое се објаснуваат некои работи ама врие од спољери. Така да јас би ти препорачал прво да изгледаш 3-4 епизоди па после да удриш на разјаснување на некои работи, јас така направив.

Иначе епизодите се малце предолги, 50 и нешто минути...

Ако од некои други причини не те бендисува, не само од почетна конфузност, кажи па да не те убедуваме.

ПС симнувајте ја у висок квалитет, рај за очи е. Како LOST на времето. Со островот.

Оh, crap. Се извинувам Iosono. Пу пу не играм! :)
Нема гајле бе, професионална деформација. Замисли во последната епизода режисерот да ни даде објаснување дека сите биле измислени :)

Јас лично би ја завршил серијава како Monty Python's Holy Grail, иф ју ноу вот ај мин :)

Прво и основно има крал пред кој мора да се поклонуваш, благородниците не се толку многу благородни дури и Старк кој што треба да се представи витешки. Со зимата покрај зомбите чекам и змаевите да се испилат од јајцата што ги чува Каљиси па ќе видиме што ќе излези.

А бе кај е спојлеро го нема, не пишувам повеќе.

Готово, разберено, средено, сеа гледам втора епизода, импресиите се поголеми... :)
--- надополнето: Jun 12, 2011 11:11 AM ---
Едит - Не ми се верува дека за малце ќе се откажев од серијава... :)

Немој некој наредната епизода да ја испушти. Несакајќи наидов на спојлери (некои страни никогаш повеќе нема да ги отворам) и можам само да кажам дека веројатно ќе биде најдобра епизода до сега.

Е сеа да не претеруваме... какво еми не зезајте.

Де бре, in the name of the seven Gods... случајно налетав на сликава по нетов...

а носталгијата по WoW ме натера да побарам и мапа од Вестерос, и како секој континент има гео-физичка и гео-политичка карта...

еве ја физичката...

westerosma.jpg

и линк до „политичката“ карта, со граници на седумте кралства, градови и симболи чие владение се, каде што има уште 2 нови територии (со нови симболи) кои у досегашново мое гледање не сум ги сретнал, па не кликајте ако не сакате да го откриете тоа... намерно го ставив така во линк. :)

сепак, ова може да ви разјасни некој работи кои не сте ги сфатиле... :D

Дотракијците не можат никогаш да бидат организирана армија, затоа што со меѓусебните дуели до смрт реално би имало многу лоша крв помеѓу семејствата и клановите, а и кога ќе се додаде дека не сретнав органиризирани фамилијарни единки туку се парат како кучињата, нема шанси повеќе од орда да организираат. Така да тука има голем пропуст.

Кога може најбрзо да се најде на торент најновата епизода?

Друго ако тоа ѕидот е толку многу висок тогаш како успеваат да го поминат дивјаците и зомбите?

Готово, разберено, средено, сеа гледам втора епизода, импресиите се поголеми... :)
--- надополнето: Jun 12, 2011 11:11 AM ---
Едит - Не ми се верува дека за малце ќе се откажев од серијава... :)
Еее... се спаси за влакно :).
Се плашам од луѓе кои не ја сакаат серијава.

Драги фанови на GoT бидејќи ни го забранија даунлодот преко торенти во студентскиот, ако може да дадете некој линк и да пишете кое време ќе биде епизодата да ја гледам онлајн. Или пак како да одблокирам даунлодот преко торенти. Однапред благодариме.

Драги фанови на GoT бидејќи ни го забранија даунлодот преко торенти во студентскиот, ако може да дадете некој линк и да пишете кое време ќе биде епизодата да ја гледам онлајн. Или пак како да одблокирам даунлодот преко торенти. Однапред благодариме.
Само торенти блокирани се ?

Јас немам ХБО ама серијава ми фаќат око.. Од кај можам да ги спуштам сите епизоди што се до сега излезени пошо на замунда ги немат сите?

Само торенти блокирани се ?
Неќе да крени даунлодот , отвара се замунда, аренабг и сите други торент сајтови го спушташ торент фајлот ама не стартува даунлодот... 0 сидери конектирани.

Неќе да крени даунлодот , отвара се замунда, аренабг и сите други торент сајтови го спушташ торент фајлот ама не стартува даунлодот... 0 сидери конектирани.
Па пробај од мегаплоад превзми или од некој друг хост

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom