Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Јас немам ХБО ама серијава ми фаќат око.. Од кај можам да ги спуштам сите епизоди што се до сега излезени пошо на замунда ги немат сите?
Ги имат. И јас ги имам спуштено. И пошо ми си драг сограѓанец, дај ми цеде/усб ќе ти ги снимам. :)

Еве една критика да дадам на серијава - некако штедат на визуелни ефекти. Во последнава епизода видовме неколку шаторчиња, а за биткиве раскажуваат без да ги покажат. Се надевам дека во втората сезона, откако видоа колку им е популарна серијата ќе го зголемат буџетот па да видиме малку борба.
--- надополнето: Jun 12, 2011 9:59 PM ---
Друго ако тоа ѕидот е толку многу висок тогаш како успеваат да го поминат дивјаците и зомбите?
Мислам дека логиката е како во Господарот на Прстените, дека има многу малку луѓе кои го чуваат зидот па овие лесно поминуваат таму каде нема стража.

Линк за онјалн ? ? ?
И време кога почнува епизодата

Еве една критика да дадам на серијава - некако штедат на визуелни ефекти. Во последнава епизода видовме неколку шаторчиња, а за биткиве раскажуваат без да ги покажат. Се надевам дека во втората сезона, откако видоа колку им е популарна серијата ќе го зголемат буџетот па да видиме малку борба.

Тимот за ефекти за втора сезона е зголемен од 6 на 30 луѓе, па така треба да очекуваме подобри ефекти. Инаку во моментов ја симнувам епизодата од замунда.

Солзи ми дојдоа на последната сцена...не ми се верува колку добро ги градат ликовите, и колку се објективни во приказната. Одлична епизода.

Не ставајте спојлери да не пратам некој да ве убие на спиење, tywin lannister style.

Што би барале oвде ден после нова епизода ако не ви е гледана? Обично така функциониравме по сите теми, секој што ја гледал новата си влегува и си дискутира, на што ќе личи дискусијата ако е се' во спојлери?

Ме остави без зборови крајот, секоја чест на реализмот и објективноста. Стварно. Ич не ја хејтам за стореното. Искрено, мислев ќе го искористат pretty boy Lanister шо го фатија како уцена, но сега ќе биде уште поинтересно. А за Дотраките, како и секој мој пост, don't even get me started..
--- надополнето: Jun 13, 2011 7:11 AM ---
Него многу фанови на Нед (Sean Bean) најавуваат дека ќе прекинат да ја следат, а оние што ги читале книгите ветуваат jaw-dropping eпизода следната недела.

Ќе ја следат и без него, сигурно ќе има некој нов лик во наредната сезона, ќе стават некој јак глумец и средено. Серијата досега е најдобрата серија што било кога сум ја гледал, нема шанси да престанам да ја гледам до крајот. Само да се надеваме дека нема да заврши како Лост.

Аууу добра епизода ова деветава нема што и баш ме интересира сега плавиот како ќе го искористат :D

Од што е толку јака серијава ми иде сам да си го испу*ам o_O, кој ќе чека цела недела.. брррр

Значи вака: спојлери мора да има. Дури после еден (цел) ден од епизодата малку може да се олабавиме во тој поглед. Прво, некогаш ние модераторите не сме стигнале навреме да ја изгледаме, а мора да модерираме на темава. Второ, има и такви кои не пратат датуми и не знаат, или заборавиле, кога точно излегува епизодата, па ќе влезат и ќе налетаат на спојлер.

Значи, епизодата излезе на торент сабајлево, до утре сабајле повеќе да се внимава на спојлери, понатаму е полесно. Да не зезнеме никого.

Иначе, ова е лоша вест за оние кои го читале делото и за оние кои се фанови на Шон Бин. До сега се одеше според книгите и тоа се истакнуваше како предност на серијата во однос на други серии и филмови кои си тераат по нивно. Но, серијата е жива работа, може да дошло и до несогласувања околу договорот со актерот и слично... Како и да е, серијата ќе изгуби многу од повеќе аспекти, но мислам дека и понатаму ќе биде топ хит. Единствениот ризик се проклетите рејтинзи заради кои многу серии рикнаа предвреме.

И уште нешто: колку го плаќаат џуџето за улогата? Јас би одработил таква улога џабе... :)

Иначе, ова е лоша вест за оние кои го читале делото и за оние кои се фанови на Шон Бин. До сега се одеше според книгите и тоа се истакнуваше како предност на серијата во однос на други серии и филмови кои си тераат по нивно. Но, серијата е жива работа, може да дошло и до несогласувања околу договорот со актерот и слично... Како и да е, серијата ќе изгуби многу од повеќе аспекти, но мислам дека и понатаму ќе биде топ хит. Единствениот ризик се проклетите рејтинзи заради кои многу серии рикнаа предвреме.

И во книгата Нед Старк умира на ист на начин, пред очите на ќерките и човекот од ноќната стража ја спасува Арија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom