Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Може да биде интерсно бе, ако се навратат да ја вметнат и историјата на house Targaryen.
Ќе треба да го вратат Viserys Targaryen, а тој беше знаеш, annoying character to kill :)

Нема потреба од враќање назад (односно има ама не дај боже да се осудат сакам да видам што е понатаму!!!)
А малку увод у куќите:
Таргериен се децата од Mad King, депортирани после големиот бунт против кралот, кој што завршил со победа на рецимо народот, а кобно за семејството Таргериен. Единствени преживеани се Денерис и Висерис(или како и да се чита овој). Инаку Лудакот (:)),односно претходните генерации на Таргериен ги имаат придобиено 7те кралства со помош на змејови, и затоа останало тоа како прекар.

Лудиот Крал (или еден од неговите синови не ми текнува у моментов) ја грабнал сестрата на Нед Старк,Лиана, која била верена со Роберт Баратеон, и тоа е една од причините за големиот бунт против кралот. Кога таткото на Нед и брат му (не знам имиња) отишле мирно да побараат Лиана да се врати, кралот наредил да бидат убиени.
После тоа следи големиот бунт каде Старк, Ланистер, Баратеон и другите куќи војуваат против кралот. Џејми Ланистер ја искористува ситуацијата и го убива кралот сакајќи тој да биде крал, и понатаму знаете.
Инаку Нед, Роберт и Џон Арин (сопруг на лудата сестра од лејди Старк) пораснале заедно и се нешо као бест френдс. Лејди Старк е првично верена за постариот брат на Нед кој под наредба на кралот е убиен заедно со татко му, и после тоа се зема со Нед.

После победата, наредено е целото семејство Таргериен да биде погубено, преживуваат Дени и брат и кој сега веќе е мртов, со помош на некој слуга успеваат да дојдат на другиот континент и таму се одгледувани. Додека растеле у главата на Висерис се вртело само повраќањето на тронот, и тоа влијаело и на Денерис очигледно, и затоа Висерис ја омажи сестра му за кал Дрого, за да може со негова помош да го врати кралството.

Од прилика у кратки црти тоа е. Само да не се вратат назад, кој ќе чека уште една сезона плус.

LOST со години ја гледавме, незнам за тебе, Desire, ама јас сакам што е можно повеќе сезони од серијава. :)

Iosono, ако напишам уште еднаш на темава LOST, банирај ме.

LOST со години ја гледавме, незнам за тебе, Desire, ама јас сакам што е можно повеќе сезони од серијава. :)

Iosono, ако напишам уште еднаш на темава LOST, банирај ме.
...and I want to be absolutely clear: even if they do say Jehovah! :)

Јас дури вчера ја симнав првата епизода.:D
Почнав да гледам и исклучив некаде околу 40-та минута.Не е до серијата, таа е перфектно сработена, туку е до мене.Никогаш не ме интересирале вакви серии.Ама бидејќи насекаде ја фалеа, ја погледнав и резултатот е тој. :)

Јас дури вчера ја симнав првата епизода.:D
Почнав да гледам и исклучив некаде околу 40-та минута.Не е до серијата, таа е перфектно сработена, туку е до мене.Никогаш не ме интересирале вакви серии.Ама бидејќи насекаде ја фалеа, ја погледнав и резултатот е тој. :)
Чек, не беше ти тој што се пофали вчера во една тема дека имаш 14 години? Да не е никогаш малку голем збор за тебе? :)

Чек, не беше ти тој што се пофали вчера во една тема дека имаш 14 години? Да не е никогаш малку голем збор за тебе? :)
И што ако имам 14?
Досадни ми се вакви филмови, а со тоа и серии и сум ги одбегнувал.Ама од кај знам, можеби понатаму станува поинтересно, но првата епизода не ме привлече толку многу за да ги симнам и другите.

Само ако некој каже лош збор за серијата, одма преко ип - адреса му наодим домашна адреса и му ударам џако зуки директива. :D
Него да не слушна некој некои најави за втора сезона, што, како , се снима ли ? ?
--- надополнето: Jun 10, 2011 12:07 PM ---
И што ако имам 14?
Досадни ми се вакви филмови, а со тоа и серии и сум ги одбегнувал.Ама од кај знам, можеби понатаму станува поинтересно, но првата епизода не ме привлече толку многу за да ги симнам и другите.

You don't understand anything .Дојди на темава за 2-3-4-5-6-7-8-9-10 години.

И што ако имам 14?
o_O

И што ако имам 14?
Како ти е наапан Hawk2401 , спремен е да те боцне со мечот :)

И што ако имам 14?
Не ме разбра ама да сме живи и здрави, за некоја година ќе те потсетам пак да ја отвориш странава :)
Уживај сега :)

И што ако имам 14?

14 години, хмм, ти не ни смееш да ја гледаш, ко што читам со тие еротските сцени што ги имала.:D

Што ќе ме привлече кај серијава да ја гледам? Не сум фан на dark ages, ладно време и сл.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom