Со што ги измериле дека се баш толку, 2800 степени фаренхајтови?
Ова беше друг Змеј, Дрогон. Ќе можеш ли да ми најдеш статистички податоци за силината на неговиот магичен оган, температура и силина на удар, експлозивни својства, јачина и размер на експлозија...
Оти бродовите, ѕидот околу градот, буквално експлодираа под налетот на огнот, значи не гореа, туку беа разнесени на делови како со динамит.
Не дека ми е гајле, звучи глупо да барам логика во серија со змејови, еве и ќе замижам пред тој факт, макар што иако се работи за фикција, тоа е не оправдување. Ако веќе одиме до таму и "Големиот Ѕид" се сруши од еден таков "магичен" леден оган, масивна градба во споредба со ова сега. Поентата беше дека содржински многу е опадната серијата. За некој визуелниот дел можеби компензира, за мене не, тоа е мојот став.
Ме иритира тој ваш пристап од т.н ултра фанови кои што сте направиле култ од серијата, па уште ми приложуваш измислени податоци од интернет за митолошко битие а од друга страна на подмолен начин се обидуваш да го дискредитираш моето мислење на темава и да ми залепиш етикета, као демек е под некакво "инфлуенсерско" влијание. Не ми е проблем мојот став да е погрешен, само ме иритира тој ваш его-трип пристап.