Мене ми се чини дека дублерка гледавме.
Да не испадне сега дека правам анти кампања, серијава ми е топ, ама епизодава беше тапа. Дури и сексот не е тоа што беше
Нити дијалозите на Тирион кога сме веќе тука...
Жолт картон.
oh come on, си потпаднал под притисокот на Јонзе.
Епизодава беше љубов - бла бла љубов. Роб и оваа со убавите очи, Тирион со Шае, кај што покажаа дека импот има срце. Потоа сцената со Калиси и Сер Јора (донекаде) беше љубов.
Мене не ми беше досадна епизодата, освен сцената кога оваа му објаснуваше на Роб кога се брцкала гола у вода, тогаш не ни пратев што збори. Реков и порано, епизода у GoT неможе да биде досадна заради „светот“ у кој е, заради позадината и атмосферата.
Играат малку ташакот и Мартин и HBO со нас сеа, навикнати од првата сезона каде што работите се случија и побрзо од потребното. Тогаш ги хејтав зошто толку брзо умре Роберт, најпрво, а потоа и Нед и Дрого кого неможам да го прежалам уште, фалат тие „шекме шеракие“ сцени.
Сега многу побавно ги движат работите, некој спомна погоре „Сите се на позициите на кои беа на почетокот на сезоната“ - Епа шо сакате, сите да се испотепаат одеднаш !? Ете, имате мапа убаво е покажано Роб напаѓаше на запад врз Ланистерите, таман кога им дише у врат глупакот од Грејџој заеба работа. Станис благодарение на Смоуки ја доби битката со брат му, сега со „здружена“ војска е пред престолнината, каде што уверен сум дека ќе изгуби.
Нели и вториов дел на книгава се вика „A clash of the Kings" - значи тоа е углавно, политика, матни игри и борба, рано е за змејовите и white walkers.
п.с.
http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/game-of-thrones/9250688/Why-I-am-obsessed-with-Game-of-Thrones.html