- Член од
- 7 април 2012
- Мислења
- 1.130
- Поени од реакции
- 1.510
Јас ги имам сите прочитано и во право си.првата ја прочитав, комплетно е пресликана во серијата, нема никакви изместувања.
разликата е што во книгата кога се најавува некој лик во описот има и дополнително за него, на пример Кетлин беше јака силна со таква и таква коса, толку и толку висока, и после дополнување дека требало да се земе со Брендон Старк, брат му на Едард, тој што загинал од Аерис.
Во втората уште на стартот(каде што сум) има огромни изместувања. Ако ви текнува дека Маестерот на Станис проба да ја задави со отров Мелисандре, има 2-3 сцени пред тоа, првен кај што се расправа со неа пред Станис, па кога го прави отровот, кога ја толкуваат кометата на небото, кога пробува да и го пикне отровот.
Во првата сезона не праеа големи измени. Ама тука во втората многу кратат и многу додаваат.
Со Станис имаат скратено многу интересни сцени. А сцената меѓу Mel и Stannis ( where they're doing it ) е додане. Во книгите ја нема. Тоа најмногу ми сметаше досега. Станис треба да е еден од најверните луѓе во Вестерос, а НВО го направи за нигде...