Game of Thrones

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Па мислам дека може, зашто да не, само треба да е паметен и да ја помине обуката во Oldtown. Само мислам дека ретко кој highborn би се откажал од привилегиите за да го помине животот како maester. Ако грешам, нека ме поправи Tegla :)
Сосема си во право, секој може да учи за maester. Во Oldtown специјализираат во различни вештини и добиваат алка од различен метал за секоја вештина посебно. Колку повеќе алки на синџирот има еден maester толку по искусен и повешт е.

Aemon Targaryen станал maester затоа што тој пат го одбрал, а не патот на војувањето. Значи небитно е што имал кралска крв, едноставно сакал да биде maester.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
let me guess.
сеа Сноу ќе го најде чичко му со дивњаците здружен или заробен =) мислам првото

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
А кои се овие House Frey? Не се сеќавам, дека имало некој лик од кај нив...

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
А кои се овие House Frey? Не се сеќавам, дека имало некој лик од кај нив...
Ги имаше при крајот на првата сезона. Фреј беше типот што имаше многу синови и ќерки. Кетлин Старк беше да преговара со него да ја пушти војската на Роб да помине. За возврат Роб треба да се ожени со една од ќерките на Фреј.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Кога се ернува новата бе?
Зошто е толку болно заразна серијава?

И на крај жал ми е за тие што уште не ја гледале, а во исто време им љубоморам на тие што допрва ќе почнат.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Кога се ернува новата бе?
Зошто е толку болно заразна серијава?

И на крај жал ми е за тие што уште не ја гледале, а во исто време им љубоморам на тие што допрва ќе почнат.
Недела навечер кај америве. Понеделник сабајле кај нас на торент, тазе.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
i jas mislam deka snou ke se najdi so cickomu posto koga i kaza na taa sto a imase zarobeno deka ned stark mu e tatko taa mu rece "togas ne znam zosto se boris za lugeto od zidot" jas mislam isto de cickomu tamu ke ima familija ca duri mozno e cickomu da e toj mance sto go baraat ,ke vidime so ke bide

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
10 епизоди има вторава? :(

Kajgana Shop

На врв Bottom