Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Со оглед дека топ клубовите продаваат по 2-3 милиони дресови годишно, ќе ми треба цитат за бројката од милион парчиња продадени во една недела.
И по која твоја математика 75м загарантирани годишно не му одговараат на Јунајтед? Баш ме интересира?
Како израчуна дека со делење профит би земале повеќе пари кога ниту знаеш колку профит би се делело, ниту знаеш колку е воопшто профит од еден продаден дрес, не знаеш трошоци за изработка, не знаеш колкав процент зема пре-продавачот, не знаеш транспортни и даночни трошкови.

Спореди колку останати клубови зимаат профит од продавање дресови, како на пример Челзи, па дојди кажи ми дека 75 милиони годишно не му одговарало на Јунајтед.

Реал откако ги купија К. Роналдо и Кака во 2010-та имаа минимален раст во комерцијалниот профит. По твојата логика овие 2 трансфера, посебно Роналдо ќе покажеа драстичен раст. http://www.statista.com/statistics/380911/revenue-of-real-madrid-by-stream/

Дај ми еден пример каде што индивудуа масовно зголемила комерцијален профит на еден клуб.

И Јунајтед сами да си шијат дресови и пак да ги имаат истите бројки на продадени дресови како сега, пак нема да видат 75м профит во една година. Од каде ги израчуна тие 20+ милиони од Ибра?
Не сум дома, имаше статија на Гардијан дека ќе го минимизира минусот што не играме ЛШ со толкав инкам од околу 30 милиони фунти, ќе побарам ќе ти пастирам, мај негде беше објавена. Имаш и погоре изјава од тој финансискиот експерт, линкот од ББЦ што го ставив дека отприлика во таа сума ќе се движи приходот, што би го генерирало име како него (пак ќе кажам, не зборам само за дресови).

Не сум дома, имаше статија на Гардијан дека ќе го минимизира минусот што не играме ЛШ со толкав инкам од околу 30 милиони фунти, ќе побарам ќе ти пастирам, мај негде беше објавена. Имаш и погоре изјава од тој финансискиот експерт, линкот од ББЦ што го ставив дека отприлика во таа сума ќе се движи приходот, што би го генерирало име како него (пак ќе кажам, не зборам само за дресови).
Го прочитав артиклот од BBC, и целиот е базиран на шпекулации.

Го прочитав артиклот од BBC, и целиот е базиран на шпекулации.
BBC шпекулации, The SUN шпекулации, некој рандом блогер и фроумџија легитимен извор. Извини да не сакаш да ти извадат транскации и потврди од официјален сметководител на Манчестер Јунајтед.

BBC шпекулации, The SUN шпекулации, некој рандом блогер и фроумџија легитимен извор. Извини да не сакаш да ти извадат транскации и потврди од официјален сметководител на Манчестер Јунајтед.
The Sun не само што шпекулираат, туку и си вадат информации од газот и најчесто ги земаат од рандом твитер измислици.
BBC артиклот не се базира ниту на факти, туку на експерт кој предвидува Златан да продаде повеќе дресови од Меси и Роналдо иако ни самиот не знае дали и колку Јунајтед профитираат од зголемување на продадени дресови.

Ајде да го преформулирам прашањето, ако Кристиано Роналдо не донел драстично зголемување на комерцијалниот профит на Реал, зошто треба да очекуваме дека Ибра ќе го зголеми профитот на Јунајтед до таа мера што ќе ги покрие загубите од неиграње во ЛШ (30-40 милиони)?

Сликата ја ставив само за трол,но Погба дека не бил топ 5 везни играчи,мало морген.

Иниеста или Модриќ со Погба да ги споредуваш преку статистика е благо речено бламажа па дури и во вид на тролање едноставно неможе да се оправда...

Погба прво ја нема константноста за тие статистики да ги покажуваш...горе наведените имаат сезони и сезони одиграно на највисоко ниво...Мислам Иниеста е еден од најдобрите мидфилдери на својата генерација и меѓу најдобрите на сите времиња...А за тоа требаат години и години играње на највисоко ниво.

Кај Погба моментално имаш блесоци на генијалноста во една утакмица кои траат од 10 до 15 минути и црни дупки после тоа како да го нема на терен....тоа е далеку од вредноста од 120 милиони евра.

Башка што покажува многу лошо понашање ко да го освоил светот а де факто нема ништо постигнато у фудбалот освен јак маркетинг.

Да не се разбереме погрешно,фудбалер е со страшен потенцијал али потенцијал....од потенцијал до квалитет има разлика...квалитетот е нешто долготрајно,а потенцијалот може и да замре после некое време.

Али таков е пазарот не се Јунајтед криви за тоа.[DOUBLEPOST=1469990218][/DOUBLEPOST]
Затоа и Баерн толку плати за Санчез. Смешни суми се ама јбг. Општо вредноста на парите е многу намалена па затоа по толку се плаќа.

Баерн плати 35 милиони за Санчез(сума која може да биде многу поголема ако покаже одредени перформанси) што се слагам се многу пари за 18 годишен играч..

Имаше баш добра статија само не сум во можност сега да ја барам зошто Јунајтед запна по Погба од комерцијален аспект, а не по Верати...

Не можеш против фанови на Арсенал кога се економски прашања тема на дискусија, Венгер професорот уште ги држи у заблуда. :D

Со оглед дека топ клубовите продаваат по 2-3 милиони дресови годишно, ќе ми треба цитат за бројката од милион парчиња продадени во една недела.
И по која твоја математика 75м загарантирани годишно не му одговараат на Јунајтед? Баш ме интересира?
Како израчуна дека со делење профит би земале повеќе пари кога ниту знаеш колку профит би се делело, ниту знаеш колку е воопшто профит од еден продаден дрес, не знаеш трошоци за изработка, не знаеш колкав процент зема пре-продавачот, не знаеш транспортни и даночни трошкови.

Спореди колку останати клубови зимаат профит од продавање дресови, како на пример Челзи, па дојди кажи ми дека 75 милиони годишно не му одговарало на Јунајтед.
3 Милиони продаде само Марсијал лани и бил на трето место (се разбира позади Меси и Роналдо). А во топ10 беа дури ТРИ играчи од Јунајтед. Значи во друштво на Меси, Роналдо и Азар имаш три играчи на Јунајтед на првите шест позиции и ти ми бараш да споредам колку проценти земал Челзи рецимо. Океј. (y)

И ти кажав, таа сума од 75м не е само за дресови. Туку за се што продава адидас со бренд на Јунајтед (тренерки, шорцеви, дуксери, маици, јакни итн итн) и најбитно, значи ти повторувам најбитниот дел е тоа што Јунајтед го промовира Адидас како спортски бренд. Претпоставувам си економист, и знаеш по дефиниција како прво и прво што означува спонзорството. А подобар доказ за тоа што значат тие 75м нема од клаузулата што е за учество во ЛШ.

3 Милиони продаде само Марсијал лани и бил на трето место (се разбира позади Меси и Роналдо). А во топ10 беа дури ТРИ играчи од Јунајтед. Значи во друштво на Меси, Роналдо и Азар имаш три играчи на Јунајтед на првите шест позиции и ти ми бараш да споредам колку проценти земал Челзи рецимо. Океј. (y)

И ти кажав, таа сума од 75м не е само за дресови. Туку за се што продава адидас со бренд на Јунајтед (тренерки, шорцеви, дуксери, маици, јакни итн итн) и најбитно, значи ти повторувам најбитниот дел е тоа што Јунајтед го промовира Адидас како спортски бренд. Претпоставувам си економист, и знаеш по дефиниција како прво и прво што означува спонзорството. А подобар доказ за тоа што значат тие 75м нема од клаузулата што е за учество во ЛШ.
http://www.skysports.com/football/n...more-shirts-than-manchester-united-in-2015-16
Јас ги користам овие податоци за продадени дресови низ светот, ти кои податоци ги користиш?

Според овие податоци Челзи продал повеќе дресови од Јунајтед.
А Јунајтед продал вкупно 2.9 милиони дресови, така да според ова не е точно дека Марсијал продал 3 милиони дресови лани.

Па Мартиал е уствари Јунајтед. :icon_lol:
Не знам што се препуцавате безвезе, ни едните ни другиот никад точни бројки нема да дознаете, можда по одредено време, али сега тешко. Но, дека Јунајтед нема да извади профит од Погба и Ибра, односно дека го немаат израчунато тоа пред да ги донесат, мало морген.

Па Мартиал е уствари Јунајтед. :icon_lol:
Не знам што се препуцавате безвезе, ни едните ни другиот никад точни бројки нема да дознаете, можда по одредено време, али сега тешко. Но, дека Јунајтед нема да извади профит од Погба и Ибра, односно дека го немаат израчунато тоа пред да ги донесат, мало морген.
Марсијал бе копиле, не изигравај Џони ВаИЗмилер, Мартиал, ти ебам све у куќа.

http://www.skysports.com/football/n...more-shirts-than-manchester-united-in-2015-16
Јас ги користам овие податоци за продадени дресови низ светот, ти кои податоци ги користиш?

А Јунајтед продал вкупно 2.9 милиони дресови, така да според ова не е точно дека Марсијал продал 3 милиони дресови лани.
он и кинеските и тие полу-оргинал дресови ги рачуна.:X3:

Последно уредено:

Како беше тоа, не земај се здраво за готово шо ќе прочиташ. Дај ми доказ. :)
Мартот некаде беше кога даваат очет од китбег и спортсдајрект, кои што се ворлдвајд дистрибутери за спортска опрема, имаа извештај. Прогуглај. Не туку ми лепи прв линк шо ти излегол на гугл. :D
И крај краева к*р ме боли која беше правата цифра ама да веруваш дека Челзи има продадено повеќе дресови од Јунајтед треба тешко ретардиран да си. Без навреда.
он и кинеските и тие полу-оргинал дресови ги рачуна.:X3:
8974388.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom