Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
BBC шпекулации, The SUN шпекулации, некој рандом блогер и фроумџија легитимен извор. Извини да не сакаш да ти извадат транскации и потврди од официјален сметководител на Манчестер Јунајтед.
The S*n имаа мнг јака шпекулација пред едно дваесет и нешто години.

Од Марсијал се продадени околу 1.3 милиони дресови лани. Но Јунајтед минатата сезона немаше некое име кое би продавало дресови покрај Руни. Ете Швајни ама пак. Пред тоа беа Ди Марија, Фалкао, РВП...Ибра е институција моментално од комерцијален аспект за сите што се кај нас моментално.

Како беше тоа, не земај се здраво за готово шо ќе прочиташ. Дај ми доказ. :)
Мартот некаде беше кога даваат очет од китбег и спортсдајрект, кои што се ворлдвајд дистрибутери за спортска опрема, имаа извештај. Прогуглај. Не туку ми лепи прв линк шо ти излегол на гугл. :D
И крај краева к*р ме боли која беше правата цифра ама да веруваш дека Челзи има продадено повеќе дресови од Јунајтед треба тешко ретардиран да си. Без навреда.
Ок, ти си се збунил.
Најрелевантното нешто на гугл за продажбите од китбег и спортсдирект што го најдов е ова, и претпоставувам и ти од истиов артикал ги вадиш твоиве тврдења. Прилично сумњив сајт, али ајде да видиме што има да пише.
http://www.totalsportek.com/football/clubs-with-most-shirt-sales/
Ако не е ова тоа, тогаш дај линк од отчетот, не знам зошто ја треба да барам докази за твои тврдења.

iz3NW47.png

Странава тврди дека Јунајтед продал вкупно 2.85 милиони дресови од кои што најмногу дресови продал Марсиал.
Не вика дека сите 2.85м продадени дресови се на Марсиал. Тука изгледа си се збунил.

И што е толку ретардирано да Челзи продаде повеќе дресови од Јунајтед?

Leroy Sane has been left out of the Schalke squad traveling to Austria for their pre-season training camp and we understand is in Manchester to start negotiations with ManchesterCity.

Сликата ја ставив само за трол,но Погба дека не бил топ 5 везни играчи,мало морген.

Па не е, не мало морген, мало вечер ако сакаш.

Крос, Модриќ, Иниеста, Ракитиќ, Видал, Бускетс, Верати, Коке, Матуиди... Да бројам уште или доста е? Не е ни во Топ 10, има уште вагони и вагони леб да јаде биде Топ 5 (ако некогаш и стигне до таму).

Leroy Sane has been left out of the Schalke squad traveling to Austria for their pre-season training camp and we understand is in Manchester to start negotiations with ManchesterCity.
Schalke so tie 50m EUR pola ke vrakja dolgovi i so drugite stogode ke zemat.

Leroy Sane, uste Gabriel Jesus i Stones (y)
Бекови му фалат на Пеп, офанзивни. Забалета и Коларов најверојатно ќе си одат, па останува само со Клиши и Сања кои не верувам да му бидат први опции. За десен бек се спомнува тоа детето од Торино, за лев, сеа за сеа ништо.
Иначе интересно составче напраи Гвардиола, има шанси за титула, ама овој пат нема да му биде лесно како во Шпанија и Германија. Како и да е очекуваме до сеа најјака сезона во Англија, многу тимови ќе се борат за титулата.

Бекови му фалат на Пеп, офанзивни. Забалета и Коларов најверојатно ќе си одат, па останува само со Клиши и Сања кои не верувам да му бидат први опции. За десен бек се спомнува тоа детето од Торино, за лев, сеа за сеа ништо.
Иначе интересно составче напраи Гвардиола, има шанси за титула, ама овој пат нема да му биде лесно како во Шпанија и Германија. Како и да е очекуваме до сеа најјака сезона во Англија, многу тимови ќе се борат за титулата.
Bruno Peres 26 god :D

Uste od maj mesec se spomnuvaat Bellerin, Danny Rose, Jose Gaya, Ricardo Rodriguez, Theo Hernandez, Kieran Tierney, Cresswell, Bernat,...

И крај краева к*р ме боли која беше правата цифра ама да веруваш дека Челзи има продадено повеќе дресови од Јунајтед треба тешко ретардиран да си. Без навреда.
:pos:
Па има Челзи продадено повеќе дресови од Јунајтед лани.

Julian Draxler said that he wants to leave Wolfsburg this summer. [BILD]

Julian Draxler has informed Wolfsburg coach Dieter Hecking after Euro 2016 that he wants to leave the club. [BILD]

Klaus Allofs said you won't leave Wolfsburg, Julian Draxler: "Before defining it publicly, you should sometimes talk to me." [BILD]

Страшно. Ич не сакам вакви играчи. Изминатото лето очајно да ја молиш управата на Шалке (клуб каде што и израсна) да ти дозволат трансфер во Волфзбург бидејќи нели играа во ЛШ, а сега истото да го правиш и во тој клуб бидејќи нели нема да играат ниту во ЛЕ, а не пак во ЛШ, причина поради која има удел и самиот играч.

Се надевам дека нема ниту еден клуб од топ лигите да испрати понуда за него. А и не гледам потреба некој од топ тимовите за него освен Арсенал доколку Венгер не го договори Марез најверојатно ќе тргне по Дракслер.

И Густаво ќе бега од Волфсбург, веројатно Јувентус.

Во ред е за Луиз Густаво и да сака. Исто и Рикардо Родригез. Бразилецот е 3 години таму Родригез 4 години веќе. Дојде ред повеќе почит да се има од Бразилец и Швајцарец во германски тим кои не излегуваат со очајни изјави по медумите да прават притисок за трансфер. Ама овој Дракслер дал 2 гола на Словачка на ЕП и јак сум хехе, сакам во Реал или Барса.

Родригез имаше и клаузула за 25 мил.евра да го напушти Волфзбург, не знам ни клубовите што спијат. Цените станаа страшно големи, а топ играч 23-годишен за 25 мил. евра да можеш да го земеш, а да не преземе ниту еден клуб ништо стварно не ми е јасно. Сега во август и да сака некој ќе треба минимум 45 мил. евра да плати за него.

не знам ни клубовите што спијат. Цените станаа страшно големи, а топ играч 23-годишен за 25 мил. евра да можеш да го земеш, а да не преземе ниту еден клуб ништо стварно не ми е јасно. Сега во август и да сака некој ќе треба минимум 45 мил. евра да плати за него.

Бидејќи и можеби не е толку добар играч колку што си мислиме ние,во фудбалските клубови постојат тренери,скаути,стручњаци што знаат кој што игра и колку игра,како се движи по теренот и дали е корисен играч...сигурно ние од Македонскиот форум Кајгана не знаеме повеќе од некои луѓе што се занимаваат секој ден со разно разни фудбалери и други фудбалски активности,иначе немаше шанси туку така да му стават 25 милиони евра клауза.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom