Со оглед дека топ клубовите продаваат по 2-3 милиони дресови годишно, ќе ми треба цитат за бројката од милион парчиња продадени во една недела.
И по која твоја математика 75м загарантирани годишно не му одговараат на Јунајтед? Баш ме интересира?
Како израчуна дека со делење профит би земале повеќе пари кога ниту знаеш колку профит би се делело, ниту знаеш колку е воопшто профит од еден продаден дрес, не знаеш трошоци за изработка, не знаеш колкав процент зема пре-продавачот, не знаеш транспортни и даночни трошкови.
Спореди колку останати клубови зимаат профит од продавање дресови, како на пример Челзи, па дојди кажи ми дека 75 милиони годишно не му одговарало на Јунајтед.
Реал откако ги купија К. Роналдо и Кака во 2010-та имаа минимален раст во комерцијалниот профит. По твојата логика овие 2 трансфера, посебно Роналдо ќе покажеа драстичен раст.
http://www.statista.com/statistics/380911/revenue-of-real-madrid-by-stream/
Дај ми еден пример каде што индивудуа масовно зголемила комерцијален профит на еден клуб.
И Јунајтед сами да си шијат дресови и пак да ги имаат истите бројки на продадени дресови како сега, пак нема да видат 75м профит во една година. Од каде ги израчуна тие 20+ милиони од Ибра?