Fringe

H

HoT IcE

Гостин
Единствен ли сум на темава кој за малце ќе пуштеше солза при дијалогот на Волтер со Питер околу значењето на животот, и значењето во тоа да се виде татко?:X3:
Please say I'm not gay! :pos:

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Па се на се супер серија без никаква конкуренција во за жал време кога сј фај сериите и тоа квалитетните се се помалку.

Само едно да не се навраќам да гледам, што беше работата, значи ОК го ресетираат времето и нема инвазија но тогаш во тој момент што мисли Питер, каде е Волтер и што значење имаше белото лале. Сум подзаборавил а знам дека уште у 2 сезона го имаше у една епизода.

H

HoT IcE

Гостин
Па се на се супер серија без никаква конкуренција во за жал време кога сј фај сериите и тоа квалитетните се се помалку.

Само едно да не се навраќам да гледам, што беше работата, значи ОК го ресетираат времето и нема инвазија но тогаш во тој момент што мисли Питер, каде е Волтер и што значење имаше белото лале. Сум подзаборавил а знам дека уште у 2 сезона го имаше у една епизода.
Дека постои живот после смртта, и дека постои Бог. Тоа е во случајот со Алистар Пик, оној што патуваше низ време, но после произлезе дека лалето го пратил Доналд за да му даде мотивација на Волтер. Така да конкретна дефиниција за лалето нема, ама најверојатно идејата на Волтер со лалето е првата моја констатација.Волтер се наоѓа во иднината, кога историјата на Обсерверите се испишува од почеток поради ресетирање на времето. Волтер му е live guide на детето Обсервер во тамошниот развој. Затоа и нема инвазија.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дека постои живот после смртта, и дека постои Бог. Тоа е во случајот со Алистар Пик, оној што патуваше низ време, но после произлезе дека лалето го пратил Доналд за да му даде мотивација на Волтер. Така да конкретна дефиниција за лалето нема, ама најверојатно идејата на Волтер со лалето е првата моја констатација.Волтер се наоѓа во иднината, кога историјата на Обсерверите се испишува од почеток поради ресетирање на времето. Волтер му е live guide на детето Обсервер во тамошниот развој. Затоа и нема инвазија.
Ако веќе е Reset Time, треба и Волтер да си е жив и здрав (и со нив), како што е ќерка им Ета.

H

HoT IcE

Гостин
Ако веќе е Reset Time, треба и Волтер да си е жив и здрав (и со нив), како што е ќерка им Ета.
Нема врска тоа со Волтер. Волтер го нема затоа што он имаше примено инекција со која не му влијае ресетирање на времето, туку му овозможува да патува низ времето, го имаше во претпоследна или последна епизода баш тој дел. Затоа не му влијаеше на него, и затоа го нема.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Kaква е таа инекција која му влијае при ресетирање времето?
Волтер стана парадокс, и земјата така се "лечела"/справувала со аномалии и парадокси.
Затоа Волтер нема да постои во ресетираното време, пошо е избришан.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Ама нели во касетата што беше снимена од Волтер за Питер, Волтер кажа дека му пратил писмо. Е сеа тоа писмо, е тоа со лалето а Волтер уште тогаш знаел дека ќе оди во иднината со Мајкл. Ама па не ми е јасно ако е он е избришан тогаш кој му го праќа писмото на Питер и што во тој момент (времето кога овие си се на ливадата и се е ОК), бидејќи нели времето е ресетирано, Питер знае за Волтер ?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Ама нели во касетата што беше снимена од Волтер за Питер, Волтер кажа дека му пратил писмо. Е сеа тоа писмо, е тоа со лалето а Волтер уште тогаш знаел дека ќе оди во иднината со Мајкл. Ама па не ми е јасно ако е он е избришан тогаш кој му го праќа писмото на Питер и што во тој момент (времето кога овие си се на ливадата и се е ОК), бидејќи нели времето е ресетирано, Питер знае за Волтер ?
Добро бе луѓе, што гледате вие, пак ли да цртам временски линии?
Волтер не е избришен од постоење, тој се наоѓа во времето каде науката го прави тој чекор кон роботизација на луѓето со цел поголема интелигенција. А ова е далеку пред ливадата. Што значи тој живее години пред ливадата, и со неговите промени го менува текот на настаните, односно иднина каде не постојат обзервери, а ако не постојат неможат да извршат инвазија во денот кога овие беа на ливадата.

Значи тој постои, врши промена, и си живее, умира од старост или штагод.
Писмото репрезентира исто што беше и за Волтер. Надеж. Како што незнаеше тогаш тој што значи, незнае сега ни Питер. Баш симплификација која требаше да ви помогне околу тоа, како што Септември му го прати лалето од иднина, така сеа Волтер..

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Добро бе луѓе, што гледате вие, пак ли да цртам временски линии?
Волтер не е избришен од постоење, тој се наоѓа во времето каде науката го прави тој чекор кон роботизација на луѓето со цел поголема интелигенција. А ова е далеку пред ливадата. Што значи тој живее години пред ливадата, и со неговите промени го менува текот на настаните, односно иднина каде не постојат обзервери, а ако не постојат неможат да извршат инвазија во денот кога овие беа на ливадата.

Значи тој постои, врши промена, и си живее, умира од старост или штагод.
Писмото репрезентира исто што беше и за Волтер. Надеж. Како што незнаеше тогаш тој што значи, незнае сега ни Питер. Баш симплификација која требаше да ви помогне околу тоа, како што Септември му го прати лалето од иднина, така сеа Волтер..
Друже Волтер отиде далеку во иднинта после ливадата а не пред неа.
Па нели отиде у 2167 година заедно со Мајкл, во време кога научникот во Осло почнувал да оди кон роботизација на луѓето, и всушност таму го менува текот за да нема обсервери кои би се развиле во иднината. А 2167 е сигурно после ливадата а не пред неа. Затоа и Волтер му рече на Питер ќе живеам во иднината.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Pa isto go pisav, samo los izbor na zborovi, pred as in ponapred od livadata. :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
ja gledam na mtv, prvite 2-3 epizodi bese ok ali posle.... falc e cela serija, ima milion podobri sci fi serii od ovaa

H

HoT IcE

Гостин
ja gledam na mtv, prvite 2-3 epizodi bese ok ali posle.... falc e cela serija, ima milion podobri sci fi serii od ovaa
Bitch please. Не збори глупости. Кажи ми една подобра sci-fi серија од Фринџ? Јас со една епизода се навлеков ко луд на серијава, ти ако не си можел со 2-3 епизоди, ондак не знам што да ти кажам. Цела серија е ремек дело, и доста креативна, досега нема вакво нешто снимено, ретко квалитетно парче е. Плус џабе гледаш на МТВ, они се веќ 3 сезона, почни од прва, и пак дојди овде да искоментираш.

wot Па ете тоа е, и јас тоа го зборам. Он самиот кажа дека ќе стане парадокс ама дека со помош на таа жолта инекција, и дека ја убризгал во себе уште во 2015, и оставил уште една инекција ако требало некој друг да се жртвува за планот, и затоа после и Доналд се пукна у вена со инекцијвата и го замоли да го остави он да помине со детенцото.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Bitch please. Не збори глупости. Кажи ми една подобра sci-fi серија од Фринџ? Јас со една епизода се навлеков ко луд на серијава, ти ако не си можел со 2-3 епизоди, ондак не знам што да ти кажам. Цела серија е ремек дело, и доста креативна, досега нема вакво нешто снимено, ретко квалитетно парче е. Плус џабе гледаш на МТВ, они се веќ 3 сезона, почни од прва, и пак дојди овде да искоментираш.

wot Па ете тоа е, и јас тоа го зборам. Он самиот кажа дека ќе стане парадокс ама дека со помош на таа жолта инекција, и дека ја убризгал во себе уште во 2015, и оставил уште една инекција ако требало некој друг да се жртвува за планот, и затоа после и Доналд се пукна у вена со инекцијвата и го замоли да го остави он да помине со детенцото.
Според ова http://fringe.wikia.com/wiki/Final_Timeline Волтер е избришан е сеа дали тоа значи дека ќе си живее у иднината или дека скорс ќе се избрише (али у тој случај ќе го нема и Питер)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Не само тоа туку ме буни и приказната со Септември, доколку сите Набљудувачи престанаа да постоjат тогаш Септември немаше да го спаси Питер од мразот = Питер немаше да биде жив.
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 14:43 ---
Вака, на краjот на 4тата сезона Волтер оди со Септември некаде а во последната епизода дознаваме дека Волтер снимил касета за Питер каде што кажува дека ќе оди во иднината за да jа спаси сегашноста, значи Волтер уште тогаш знаел дека ќе оди во иднината но не знам што тргнало погрешно и не успеале да го реализираат планот па решил да ги стави сите во amber, што значи во двете верзии, во 2015 - ливадата со Набљудувачите и ливадата без Набљудувачите, Волтер не е во тоа време и претпоставуваме дека Питер веќе jа изгледал касетата па знае дека татко му не е со нив. Вака Волтер принудно остана уште 1 сезона колку да го исправи тоа што не успеал да го направи помеѓу 2010 (претпоставувам тоа е годината кога заврши 4 сезона) и 2015 времето кога доjдоа Набљудувачите.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Не само тоа туку ме буни и приказната со Септември, доколку сите Набљудувачи престанаа да постоjат тогаш Септември немаше да го спаси Питер од мразот = Питер немаше да биде жив.
Финтата со сите time-travel филмови/серии е што нема рационално објаснување се додека не измислат стварно time-travel и практично да се објаснат нелогичностите.
Да скратам:не се замарај. :)

Иначе и јас ја изгледав серијава целосно и можам да кажам дека е просечна.

Kajgana Shop

На врв Bottom