Friends

Секоја вечер пред спиење ги враќам за да ги гледам, и секоја вечер моите ми тропат на ѕид за да престанам да се клештам.
Епизодава врв. Толлку позитивен лик ко Чендлер во серија немам видено до сега.

Зашто го неам ова приметено до сега???

Зашто го неам ова приметено до сега???
Заради свадбата на Кортни демек честитка од продукцијата и колегите. Сите беа запишани таа епизода како Аркет.

CAK1eXoUkAAmxeN.png

Warms my freakin' heart.:love:

И јас последната епизода само еднаш ја имам гледано.. Другите по 5-6 пати минимум. :D И сега на Телма редовно си ја пратам. Едноставно ти го прават денот бе.

Ugly naked guy е најлошиот превод некогаш направен од англиски на македонски јазик. Знам дека е буквално преведен и нема како ама агли нејгед си е агли нејкед, не може да биде грдиот/гадниот дебел човек... :Д

Општо преводот на Телма е мизерен, значи има некои фрази и зборови кои се прилично едноставни за преведување, ама некој си се забавувал со глупи преводи.

Овие од Телма си имаат проблеми со преводот дефинитивно.
Претходнава недела гледав две епизоди мислам, зашто не ги фаќам секој ден. И епизодата беше за кога им го испразнија станот на Чендлер и Џои, нели влегува Чендлер, фрла клучевите, место на маса, тие паѓаат на земја, погледнува дека цел стан е празен и вика - Oh my God! И овие зелкиве го преведуваат - Да не сум жив!
:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom