Frasier

• Креатор на темата Креатор на темата Old Possum
  • Време на започнување Време на започнување
Ме чуди што Рокенрола нема пишано на темава :)

Освен јас, Рокенрола и Никола, ја гледа некој друг моментално или јок?
Изгледана одамна, иако се мислам одново да ја симнам и пак да ја изгледам цела :)

Сношти ја почнав втора сезона, до кај трета епизода сум. Од прва имаше неколку легендарни моменти кај што паѓав од смеење.
Нема да ја заборавам епизодата кога беа на патување и кога и кажаа на Дафне ( :love: ) дека се во Канада.:pos:
Останува да видам што ќе понуди втора сезона. Бене, викаш појака е од првата?:)

Да да, појака е...
Од третата ја изгледав само првата и ако се и останатите исти тогаш иде на се подобро и подобро.

Во првата лошо беше тоа што немаше нови ликови и едни исти дешавки ми беа... Од втората 8мата највеќе ме изнасмеа мислам, кога ќе ја изглеаш кажи што мислиш.

Пред неколку месеци не знам во која тема, за серии комедии нешто, Iosono ја фалеше ептен, и си викам дај да ја изгледам цела. Ги собрав сите сезони, сега сум на крај на деветтата :) Ми се свиѓа што има интелигентен хумор, не изнуден..
Иначе не се фалам, ова ти дека праша :D

Пред неколку месеци не знам во која тема, за серии комедии нешто, Iosono ја фалеше ептен, и си викам дај да ја изгледам цела. Ги собрав сите сезони, сега сум на крај на деветтата :) Ми се свиѓа што има интелигентен хумор, не изнуден..
Иначе не се фалам, ова ти дека праша :D
Значи при крај си ти....
Не важи фалењето за тебе, туку за тие што ја изгледале пред 2-3 години :)

Јас ја гледав и тогаш, али чат-пат, кога ќе ја фатев на тв ја гледав, никогаш не сум седнувал специјално за серија, освен за CSI...

Бене во право си, и јас се чудам како сум утнала да пишам за мојата омилена серија. За мене Фрејзер е врвот во сит-комот. Си ги сакам јас и Пријатели, ама хуморот во Фрејзер ми е број еден. Да не зборувам за тоа колку само интелегентен хумор има, секоја чест за сценаристите, и за актерите кои се неверојатни. Кој е фан на ситком не смее да го утне Фрејзер.:)

Една од моите омилени епизоди од серијава.

Ме чуди што Рокенрола нема пишано на темава :)

Самошто ја догледав по кој знае кој пат. Еве некои од моите омилени цитати:

Niles: Anything else in the box, Pandora?!

Frasier: Copernicus called, and YOU are not the center of the universe!

Frasier: (trying to convince the people at the pub that he's an anglophile) I spell 'colour' with a 'u'!

Најлс и Дафни се најслаткиот пар во историјата на телевизијата. Сценава е совршена:

Ејјјј, немојте бе вака.:( Знаеме дека е стара, ама имајте малку грев кон нас.

Брао бе срце, онака некое спојлерче плус? :)

Ццц....

Ејјјј, немојте бе вака.:( Знаеме дека е стара, ама имајте малку грев кон нас.
Не се палајте за џабе. Видете ја сцената слободно, нема спојлери ама ич!! И ако е некој најсладок пар - можеби мислев на имагинарен. И Барни и Робин од HIMYM ми се сладок пар па не се заедно.

Јас сум единствениот тука кој има crush on ДафнИ??
Одлична серија , добра како конзумирање на старо квалитетно вино покрај топол камин , обвиткан во топол џемпер! Милина!

Изгледана оддамна , дел на Канал 5 дел на Пц! И ако веќе би бирал дали да ги гледам
Пријатели повторно или Фрејзер , би го гледал Фрејзер! Чисто ради хуморот и ради фактот што е најкомплетна серија во поглед на карактерите - доста специфични и несекојдневни ликови!

А , да , и поради ДафнИ :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom