Формула 1 - сезона 2023

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2023?

• Макс Ферстапен

• Серџо Перез

• Чарлс Леклер

• Карлос Саинц

• Луис Хамилтон

• Џорџ Расел

• Естебан Окон

• Пјер Гасли

• Ландо Норис

• Оскар Пјастри

• Валтери Ботас

• Џоу Гуанју

• Ленс Строл

• Фенрадо Алонсо

• Кевин Магнусен

• Нико Хулкенберг

• Ник Де Врис

• Јуки Цунода

• Алекс Албон

• Логан Сарџент

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Статус
Затворена за нови мислења.
Колку е РБ доминантен се покажа со двојното престигнување на Макс, буквално беше 2 и пол болиди позади Леклер на кочење искочи пред него :coffee:

Верстапен вчера покажа една од најдобрите вожњи, го збриша Перез цела трка у поглед на менаџирање гуми и возење најбрзи времиња.
И тоа у бокс изработија за Перез, скоро цела секунда беа поспори за Макс ама нема братот е класа башка супериорен болид и тоа е тоа

Епа другари то е то, се гледаме 2025та здравје кога беше следна шанса за некои промени :LOL:

Ферари зима тогаш 110% :kezec:

Само на Хамилтон му се бендисал циркузот пред трката.

Само на Хамилтон му се бендисал циркузот пред трката.

Па циркузант.

Кога ќе помислам дека и Вегас иде, тек тоа какви бљувотини ќе биднат.

Место двеве у Америка да си имавме Хокенхајм/Нурбургринг и Истанбул Парк 300 пати боље тркање ем публика што знае што гледа

Истанбул е криминал што ја нема.
А за Нирбургринг, не знам, некако никогаш некако не ми била по кеиф.

Истанбул е криминал што ја нема.
Нирбургринг ради престиж и оддржување на некои корени, ма да Хокенхајм мислам дека нуди боље тркање иако и двете се тесни за денешниве болиди. На крај краева Малезија место било која од новиве 2 у Америка ќе е топ. КОТА не би ја мењал искрено, мислам дека е топ патека и прав репрезент на Америка, Мајами и Лас Вегас мех, за Клио Куп Рејсинг можда ќе ги бидне

Нирбургринг беше досадна таа старата патека, што се возеше низ шума, од 500 км. Откако ја скратија ја направија поинтересна, барем според мене треба да ја има.

Јас сум за Есторил да се врати

не знам за вас, али Австрија кога ја возеа два пати пред некоја година ми направи мерак. Многу добра патека што никогаш не разочарува. Таа и Спа ми се едни од најомилените, од поновиве Џеда е многу јака.

не знам за вас, али Австрија кога ја возеа два пати пред некоја година ми направи мерак. Многу добра патека што никогаш не разочарува. Таа и Спа ми се едни од најомилените, од поновиве Џеда е многу јака.
Џеда направи драма дека никој уште не беше привикнат страв ми е дека натаму подосадна ќе е али сега за сега мислам дека треба да ја задржат со Баку у пакет знае да биднат многу луди трки. Баку или ќе е досадна или ќе бидне хаос, нема трето.

Австрија е Underrated трка. Кратка, широка, има и правци и свиоци, доста техничка. Ако го заебеш 2от, сектор скоро и да не можеш да поправиш многу во 3тиот, што значи на крај на правецот го јадеш.

Ама со Мајами и Вегас ја претераа со улични тесни трки кај што ништо не се случува

Има шпекулации дека Рикиардо ќе го замени Ник у Алфа Таури. Не знам што му стана на Ник сезонава но очајно лошо вози. Лани у една трка освои поени и тоа со Вилијамс.

Има шпекулации дека Рикиардо ќе го замени Ник у Алфа Таури. Не знам што му стана на Ник сезонава но очајно лошо вози. Лани у една трка освои поени и тоа со Вилијамс.
Не е прерано за ваков потег :cautious:

Ќе му ја сотре самодовербата и кариера на малиот со ова, ма да од друга страна Гасли го свапнаа у сред сезона. Ако ова се случи Нетфликс ќе има field day за следниот Drive to Survive

Не е прерано за ваков потег :cautious:

Ќе му ја сотре самодовербата и кариера на малиот со ова, ма да од друга страна Гасли го свапнаа у сред сезона. Ако ова се случи Нетфликс ќе има field day за следниот Drive to Survive

Скоро 30 години има „малиот“ :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom