Ферари освоиле и пол позиција и победа на почетната трка во сезоната 7 пати во историјата. Во секој од тие 7 пати, на крајот станале и шампиони.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Брат не знам која трка гледаше ама Хамилтон доста добро се држеше со Перез се до моментот кога му ставија хард гуми и го сјебаа. Ужас беа тврдите гуми, по секунда губеше тука.Ама не зазфркавај од месечина се гледа колку се назад, не можеа ни да им се доближат на РБ и Ферари, огромна разлика е.
Баш заради тоа, ако добро читаше ќе разбереше дека славам оти со количка за малтер им зеде 3то место кога и сами не очекуваа ништо над 5-то место
Btw, многу појќе од 5-6 стотинки се, незнам што гледаше ти ама во прашање беа неколку секунди по круг
Don't do that to me. Don't give me hopeФерари освоиле и пол позиција и победа на почетната трка во сезоната 7 пати во историјата. Во секој од тие 7 пати, на крајот станале и шампиони.
И тоа замисли, ова беа најтврдите од петте можни компоненти: C1 (hard - бела), C2 (medium - жолта), C3 (soft - црвена). За следните 2 трки C2, оваа која вчера беше medium, ќе биде бела - hard, а C3, оваа која вчера беше soft, ќе биде medium - жолта. Во Саудиска Арабија soft ќе биде C4, додека во Австралија soft ќе биде C5, најмеката од сите 5. Муабетот ми е - ако овие вчера се трошеа брзо, на следниве 2 трки трошењето ќе биде уште побрзо.Морам да кажам и збро два за Пирели, ми се свиѓа ова што се трошат гумиве, што не може со 1 стоп да се заврши цела трка. Тука е драмата, ова може некад да отиде на несреќа на Ферари, ама поинтересно е онака заспивав на 35ти круг после првата серија пит-стопови амин од мене.
Ќе бидне весело, од друга страна па да имаш гуми кои траат 5 круга нема исто смисла, некаде Хард 25-30, Медиум 18-23 и Софтот 12-16 круга се идеална формула според мене.И тоа замисли, ова беа најтврдите од петте можни компоненти: C1 (hard - бела), C2 (medium - жолта), C3 (soft - црвена). За следните 2 трки C2, оваа која вчера беше medium, ќе биде бела - hard, а C3, оваа која вчера беше soft, ќе биде medium - жолта. Во Саудиска Арабија soft ќе биде C4, додека во Австралија soft ќе биде C5, најмеката од сите 5. Муабетот ми е - ако овие вчера се трошеа брзо, на следниве 2 трки трошењето ќе биде уште побрзо.
Ова колку е точно толку и не е. Во теорија е како што викаш меѓутоа во пракса е друго. Голема улога има температурата на асфалтот, каков тип се свиоците и секако самиот асфалт. Од друга страна па и немаме многу податоци за "анализа" бидејќи годинава се е различно, па и самите гуми. Ама дефинитивно би било интересно ако на секоја трка гледаме бар по 2 застанувања евентуално 3. Сакам да видам и гумите на дожд како би се однесувале...И тоа замисли, ова беа најтврдите од петте можни компоненти: C1 (hard - бела), C2 (medium - жолта), C3 (soft - црвена). За следните 2 трки C2, оваа која вчера беше medium, ќе биде бела - hard, а C3, оваа која вчера беше soft, ќе биде medium - жолта. Во Саудиска Арабија soft ќе биде C4, додека во Австралија soft ќе биде C5, најмеката од сите 5. Муабетот ми е - ако овие вчера се трошеа брзо, на следниве 2 трки трошењето ќе биде уште побрзо.
Брат не знам која трка гледаше ама Хамилтон доста добро се држеше со Перез се до моментот кога му ставија хард гуми и го сјебаа. Ужас беа тврдите гуми, по секунда губеше тука.
Не беа толку далеку Мерцедес на race pace и мислам дека за "брзо" ќе ги стигнат РБ и Ферари. Плус како што пишуваат другите во темава, чил и оптимиситички изјави дадоа од Мерцедес, не се во full panic mode.
Него Расел доста негативно ме изненади, не беше ни блиску до Луис цела трка. Мислам дека на +15 секунди беше пред безбедносното возило да се појави.
А за позитива би го одвоил Гванју Жу, одлична деби трка.
Поинтересно е вака, сите некад ке губат а некад ке добиваатНекако со оглед дека болидиве ептен лесно се следат, барем една дрс зона после претицање треба да се забрани за болидот кој бил преминат. Макс два пати го премина Леклер и два пати ја изгуби позицијата зошто ферарито имаше ДРС. Не знам али буквално и да си побрз од него позади тебе тој пали ДРС и те шиба, што ми нема логика.
Еј нема логика те претекнал, тука си му позади имаш залет имаш све и не смееш да претицаш. А болидиве ги правеа баш за тоаНекако со оглед дека болидиве ептен лесно се следат, барем една дрс зона после претицање треба да се забрани за болидот кој бил преминат. Макс два пати го премина Леклер и два пати ја изгуби позицијата зошто ферарито имаше ДРС. Не знам али буквално и да си побрз од него позади тебе тој пали ДРС и те шиба, што ми нема логика.
Еј нема логика те претекнал, тука си му позади имаш залет имаш све и не смееш да претицаш. А болидиве ги правеа баш за тоа
И Хорнер изјави дека немале pace да останат пред Леклерк во ниеден случај оваа трка, кога го прашаа за тимското радио каде Макс ги искара зашто не му дозволиле да притисне.нема логика брат, тоа дека не му се деси на ферари затоа не примеќате, али на други трки кога на вашите болиди ќе им се дешава ќе видите.