Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Алонсо е крив го уништи детето со резултатите, не успеал никој досега во ниедна екипа да го победи Алонсо..
Мекларен од дупка до дупка идат, место да му дадат шанса на Вандорн да се докаже после една година го шутираат таман го научил болидот, собрал искуство од Алонсо за развој на болид, го зимаат Нандо. Ебате шупците развој на болид со Сајнц и Нандо, гуд лак хев фан. Сајнц ке даде фидбек ама Нандо шо ке ви даде круши од Ф2, и не ме импресионираше нешто посебно у последните две трки, се бори за 4-5 позиција а е title contender не знам што се дешавало у прв дел на сезона и како собрал поени а сеа не може да мрдне ама ај.
П.С Читам за Ферари некои шпекулации, нека не се глупираат и нека го остават Кими уште година две додека да дојде смена на моторите и остави го Леклерк после на свежо нека тргне, вака како планираат да развиваат болид со Ветел и Леклерк против Ботас и Хамилтон ? Исто ко у Мекларен едниот знае што прави другиот не знае, малку поќе.

Алонсо е крив го уништи детето со резултатите, не успеал никој досега во ниедна екипа да го победи Алонсо..
Алонсо кажа дека болидот на Вандорн бил далеку послаб од неговиот, па така, не, не го уништи Алонсо. Мекларен беа крш над кршовите, што да прави детето. Ама ај, да се надеваме дека Строл сепак сепак ќе се пресели во Форс Индија кај татичко, што ќе предизвика цела лавина преместувања и ќе се отвори место и за Стофел некаде (Вилијамс, Заубер, Хаас...)

Сепак не се пензионира, ќе возе 2 сезони у Заубер, а Ле Клерк и официјално у Ферари

Sent from my iPhone using Tapatalk

Се надевам само дека ке добие Заубер добар мотор барем на ниво на Хаас да се бори за поени без проблеми, да не е ко Алонсо неславно да се пензионира

На Ферари изгледа им дошол преку таквото плачкото фетел па му носат конкуренција:D кои смешки ќе бидат ако леклерк е подобар од него.

Неизбежно беше да се смени нешто. Мислев ќе се пензионира Кими после ова, може и подобро ќе беше отколку да вози во послаб тим.

Леклерк е очекуван потег кога веќе Кими си оди. Е сега дали стварно ќе биде конкуренција на Фетел или слуга како Ботас ќе видиме... Се надевам ќе биде првото.

Да се паметни и да пробаат Луис да го земат за година-две :D

http://formula1.ferrari.com/en/charles-leclerc-to-drive-for-scuderia-ferrari-in-2019/

Ете за кого ќе навиваме до година! (y) (И за Вандорн, секако, ако си најде тим).
После Алонсо секако дека ќе биде Леклерк. Само направи глупави киксови пред некоја трка, скептичен сум али ќе видиме млад е, во конкурентен болид се надевам ќе го гледаме у топ 3. Башка...
40590804_1955620154497165_7467350163686686720_n.jpg

После Алонсо секако дека ќе биде Леклерк. Само направи глупави киксови пред некоја трка, скептичен сум али ќе видиме млад е, во конкурентен болид се надевам ќе го гледаме у топ 3. Башка...
40590804_1955620154497165_7467350163686686720_n.jpg
Ја видов сликата уште кога ја објави, баш и јас сакав да ја споделам. Ај па дај боже 2020 да се клупски колеги. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom