Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Само една сезона биле нешто поблиску до ред бул, останатите што третина што речиси дупло поени во заостанување. За Мекларен зборам. Али работата е што во тие по една или две победи во сезона, токму Хамилтон бил победникот не другиот тимски колега. Батон имаше некоја победа само.[DOUBLEPOST=1504372720][/DOUBLEPOST]
Па нели фаворизиран е/бил Хамилтон? Контрадикторен си.
Не сум воопшто. Сезонава фаворизиран е хамилтон.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Но Мерцедес убаво му спакуваа ПР за да не изгледа тоа баш така.
Може учат од Ферари.

Не сум воопшто. Сезонава фаворизиран е хамилтон.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Една трка на која падна договор (не ми се допаѓаше тоа) и после му ја врати позицијата се случи досега. Вулф додуше беше и бесен зашто му ја врати позицијата, нели секој поен за титулата е битен. На останатите Ботас е едноставно послаб. Ќе видиме понатака како и да е.

Споредби Сена со Шумахер неам проблем. Споредби Алонсо со Шумахер и Сена неам проблем.
Али кога ќе ми го споредите Хамилтон со овие е тогаш очигледна е субјективноста. За тоа не ни морам да го зеам фактот како во еден момент статистиката е небитна а во друг ( моментот кога Хамилтон има повеќе пол позиции ) наеднаш станува битна.

Го забораваме фактот дека Шумахер со просечен Ферари завршува се бори за титула секоја сезона. Или на фактот дека со еден мочан Бенетон освојува две титули. Али океј, Бенетонот е спорен, илегален. Тие 2 не му се важат. Со Ферари е доминантен болидот, нема конкуренција, тие не се важат. Муабетиве ви се во најмала рака банални.

Во понова историја ( 2000та наваму ) има само двајца возачи што се истакнуваат убедливо Шумахер и Алонсо. Дека Хамилтон е страшен возач, неверојатно брз, агресивен во прави моменти ( во последниве 2 сезони ) никој не може да негира. Дека Хамилтон со просечен или еднаков болид ќе биде во трка за титула секоја сезона може да заборавите.

Разликата помеѓу него и Алонсо или Шумахер е што кога и да не им оделе работите, може се жалеле, возеле валкано, али за разлика од Хамилтон го ваделе апсолутниот максимум од болидот, каде овој ќе чека на тимот.

Само рано е, има Луис уште добри 5-6 сезони во него, ако успее да си го смири уште троа понашањето. Да се фокусира на Ф1, не на тоа колку е познат, колку жени ебал или колку е „кул“. Па на крај на кариерата ќе коментираме, ама сеа за сеа сеуште е претерано далеку.

Може учат од Ферари.

Мислиш Ферари треба да учат од нив затоа што Ферари секогаш биле искрени и имале филозофија на прв и втор возач. Нема тука ништо лошо, ако некој не сака да биде втор возач нека не вози за Ферари и готово.

Мислиш Ферари треба да учат од нив затоа што Ферари секогаш биле искрени и имале филозофија на прв и втор возач. Нема тука ништо лошо, ако некој не сака да биде втор возач нека не вози за Ферари и готово.
Ете се согласуваме за нешто.

Споредби Сена со Шумахер неам проблем. Споредби Алонсо со Шумахер и Сена неам проблем.
Али кога ќе ми го споредите Хамилтон со овие е тогаш очигледна е субјективноста. За тоа не ни морам да го зеам фактот како во еден момент статистиката е небитна а во друг ( моментот кога Хамилтон има повеќе пол позиции ) наеднаш станува битна.

Го забораваме фактот дека Шумахер со просечен Ферари завршува се бори за титула секоја сезона. Или на фактот дека со еден мочан Бенетон освојува две титули. Али океј, Бенетонот е спорен, илегален. Тие 2 не му се важат. Со Ферари е доминантен болидот, нема конкуренција, тие не се важат. Муабетиве ви се во најмала рака банални.

Во понова историја ( 2000та наваму ) има само двајца возачи што се истакнуваат убедливо Шумахер и Алонсо. Дека Хамилтон е страшен возач, неверојатно брз, агресивен во прави моменти ( во последниве 2 сезони ) никој не може да негира. Дека Хамилтон со просечен или еднаков болид ќе биде во трка за титула секоја сезона може да заборавите.

Разликата помеѓу него и Алонсо или Шумахер е што кога и да не им оделе работите, може се жалеле, возеле валкано, али за разлика од Хамилтон го ваделе апсолутниот максимум од болидот, каде овој ќе чека на тимот.

Само рано е, има Луис уште добри 5-6 сезони во него, ако успее да си го смири уште троа понашањето. Да се фокусира на Ф1, не на тоа колку е познат, колку жени ебал или колку е „кул“. Па на крај на кариерата ќе коментираме, ама сеа за сеа сеуште е претерано далеку.

Кажи ми што е Алонсо подобар од Хамилтон? Плачеше како детенце во Мекларен од него. Кој чека тука од тимот Алонсо или Хамилтон?, Мекларен е крив што не му нареди на Хамилтон да го пушта Алонсо за овој да победува на трки?
Хамилтон е крив што и Фетел и Алонсо не го посакуваат да им биде тимски колега? Од него немам чуено дека му смета да вози заедно со нив.

Осеќам утре дека ке има торпедирање во првата шикана, е сеа дали некој од двајцата таленти позади Хамилтон или некој од позади Ветел не знам ... ама ке има партал правење на таа шикана па турско нека е ... :D Уште ако има малце дожд мамата ке си ебат едни на други

Осеќам утре дека ке има торпедирање во првата шикана, е сеа дали некој од двајцата таленти позади Хамилтон или некој од позади Ветел не знам ... ама ке има партал правење на таа шикана па турско нека е ... :D Уште ако има малце дожд мамата ке си ебат едни на други
Се сомневам дека Строл или Окон ќе бидат агресивни на стартот према Хамилтон. Сепак возат со Мерцедес мотори.

Пу да ти ебам Хамилтонот, ќе ја земе тркава :mad:

Пу да ти ебам Хамилтонот, ќе ја земе тркава :mad:
pa sto ocekuvase ti posle takviot razvoj na nastani na kvalifikaciite, luis prv, pozadi nego spori bolidi ... pa botas ... e aj da ne ja zeme. Samo nekoj mehanicki problem i faktorot sreka ako mu svrti grb, pa da ja sjebe, inace denes poise od idealni se uslovite za 1-2 pobeda na mercedes, treba da se ultra glupi da ne go iskoristat ova.

Ебати Раиконенот, 26 круга му требаа да го помине Окон.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom