Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Има време, рекорд на пол му скина ќе виде и тоа.
За мене Хамилтон е подобар шофер
Џабе му скинал рекорд во пол кога не му е ни блиску до титули. За пол позиција шампионат не даваат. Со ист број пол позиции едниов има 3 титули другиов 7. Па види сеа кој е подобар.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Не е безобразно најдобар болид има и одличен возач е. Не знам што е безобразно тука со толку надмоќен болид да освоиш пол позиција.

Што е сега, Ферари не чини пак а до пред 2 трки бара бара беа...
Убедливо најдобар возач е моментално. Ете Ботас ист болид има што не освои тој, цела секунда заостана

Не го хејтам, многу добар возач е и посакувам да го видам во Ферари, но преголем збор ти е овој најдобар после Сена.
Ја не викам дека треба да се сложиш со мене, секако дека е субјективно мислење ама има резултати што му одат во корист. Никогаш не се знае за во Ферари :)

Што е сега, Ферари не чини пак а до пред 2 трки бара бара беа...
Убедливо најдобар возач е моментално. Ете Ботас ист болид има што не освои тој, цела секунда заостана
Не знам кај прочита да реков дека не чини. Ама факт е дека мерцедес има појак болид. И Хамилтон е одличен возач. Да најдобар е моментално али далеку од убедливо. Тука негде се со Ветел. А Алонсо ми е подобар и од 2цата само срање болид има.

Има еден германец. 7 кратен светски шампион. Едино ако го немаш гледано тогаш можам да сфатам ваква констатација.

Тој седумкратниот како земаше победи и пол-позиции со слаб болид? Да ја отвараме таа тема? Зашто гледам дека повеќето што него го сметате за легенда и најдобар шофер во историјата, го критикувате Хамилтон за педерски потези. Ако сте го гледале него, тогаш сте во парадоксална ситуација, ако не сте го гледале разбирам зошто сте во заблуда.

Џабе му скинал рекорд во пол кога не му е ни блиску до титули. За пол позиција шампионат не даваат. Со ист број пол позиции едниов има 3 титули другиов 7. Па види сеа кој е подобар.

Хамилтон имал супериорен болид викаш и да е така, тогаш Шумахер имаше двапати посупериорен болид кога освојуваше

Кога Хамилтон има земено пол позиција или има победено со слаб болид???
Со сите тимски колеги кои ги имал со сите бил скаран и никој не го ебал ни два посто, таков тимски колега никоја не сака да има!

Со сите тимски колеги кои ги имал со сите бил скаран и никој не го ебал ни два посто, таков тимски колега никоја не сака да има!

Со Ботас и Батон се другарчиња. Со другите не можел да се спријатели можда зш биле дигнати фаци како Росберг и Алонсо.

Тој седумкратниот како земаше победи и пол-позиции со слаб болид? Да ја отвараме таа тема? Зашто гледам дека повеќето што него го сметате за легенда и најдобар шофер во историјата, го критикувате Хамилтон за педерски потези. Ако сте го гледале него, тогаш сте во парадоксална ситуација, ако не сте го гледале разбирам зошто сте во заблуда.
Дур беше во Бенетон да. И Хамилтон е еден од најдобрите ама не му е ни блиску на Шумахер сеуште.

Хамилтон имал супериорен болид викаш и да е така, тогаш Шумахер имаше двапати посупериорен болид кога освојуваше
Па не знам со Бенетон и првите години во ферари колку супериорен болид имал.

Хамилтон има победи со Мекларен во периоди кога Мекларен не беа ни во топ 5, едини е што има 10 години со ред бар по една победа во сезоната. Баш дека никој не го ебал ни два посто му иде у прилог дека ништо у ебаната кариера не добил со лесно, се борел и со противничкиот тим и со клубскиот колега, ниедна титула не ја земал лесно, сосема спротивност од драгоцениот Шумахер, што цела кариера цел тим и клубски колега стоеше позади него.

Дур беше во Бенетон да. И Хамилтон е еден од најдобрите ама не му е ни блиску на Шумахер сеуште.

Имал кочено и во Ферари после безбедносно возило, каде излетуваа во трева тие што беа позади него, нема потреба да измислувам со свои очи сум видел. Да не збориваме за сите поклонети први места од клубските колеги што биле пред него, дури и кога немало потреба од тоа. Ради Шумахер и Ферари направија тимското радио да биде достапно и за гледачите, негде после трката во Австрија каде Баричело пред целта закочи за овој да ја земе победата, иако бегаше 30 поени без шанса да го стигнат. Нема везе, ќе излезе дека идам само против фановите на Ферари али можам докторат да пишам за ерата на Шумахер во Ферари, зашто сум ја прател цела комплет.

Toј седумкратниот не само шо освие пол и победа туку освој две шапионски титули со Бенетон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom