Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Сакаш да кажеш дека Алонсо е повалкан возач од Хамилтон?
Сакам да кажам дека сте плачковци... кога Ферари победува ве има насекаде. Кога ферари губи, кај никаде никој ферарист нема (баш ко оваа сезона) кај се некој ви е крив.

А ни едниот ни другиот се цвеќиња за мирисање, во поглед на почитувањето на правилата.

зашо да не има бе!?
Јас бев убеден дека овој тандем е осуден на пропаст, првата 1-2 победа многу ме изненади али со текот на сезоната се сведе пак на моето... овие двајца мочковци не можат да возат за ФЕРАРИ !
и никогаш не ќе можат....

алал да им е и за пеналите шо ги платија... сјајно 14 односно 15то место.
ја глеав репризата и се покајав, какви бедни стартови и од двајцата, алал нека им е.
што побрзо сакам да заврши ова мачење и двајцата да бидат избркани на клоци иако ќе бидам пресреќен и еден да лета.

само копилето Хамилтон да не освои, би сакал тоа да е Ветел али премногу тешко.

Секоја трка вика страшен од 60-70пати зависно од круговите :pos2::pos2:
не е битно кој е повалкан возач на сите им се дешаа да направат нешо во даден момент.

--- надополнето ---

Hamilton the best - Pride of Britain

Гледај сеа тоа што го направи Хамилтон, со Сејфти Карот го направи, можеби и тој во моментот не знаеше шо треба да направи....И после Алонсо се скапа плачење преку радио....Хамилтон доби казна, ја одработи и тоа е тоа...Не знам шо се карате....Едно е јасно, дека ако работите не му одат на Алонсо, тогаш, сите му се криви, а кога тој победува никој не се буни и тогаш се е ок....

И еј друже, имаше трка на ХРТ1 ама во 15 00 беше, и јас нема шанси да го гледам тој на Алфа врска нема човекот....Поарно поспав уште малце и ја гледав како делумна снимка....Страшен....:pos2::pos2:

да скратиш шикана, дефинитивно...

со преминувањето на SC не добиваш ништо посебно, ионака ќе застаниш позади неа во наредниот круг... со кратење на шикани се добива нефер предност.

А за болката да ви е поголема Кубица се откажа по 5-6 круга :baeh:
Ахахахахаха Џиш немој бе вакви работи мислев повеќе разбираш или па многу си пристрасен. Со преминување на SC добиваш многу додека другите се закочени ти правиш цел круг брз влагаш во бокс останатите полека доаѓаат до бокс и кога влегуваат ти веќе искачаш прв а другите идат назад. Исто така добиваат тие што пред да дојдат на стартно целната рамнина каде што на крајот чека SC влагаат во бокс како што направи Ветел. Хамилтон тоа го увиде дека ке биде многу назад и си пројде и се правеше мутав а Алонсо изгуби 10+ позиции заглавен позади SC. Па сеа израчунај колку ке изгубеше Хамилтон ако застанеше и колку од нечесно добиеното изгуби со казната.
Алонсо испадна тежок глупак што пројде преку шикана и доби една позиција која требаше да ја врати ама не ја врати и си заработи казна без многу бунење си ја изработи му се упропасти цела трката ама затоа се казните да изгуби од добиеното. Не го бранам Алонсо прави грешки како и сите возачи ама барем нека има соодветна казна и брзо реагирање. А за прекршокот на Хамилтон се добива црно знаме ама очиглрдно се прогледува низ прсти.

--- надополнето ---

Гледај сеа тоа што го направи Хамилтон, со Сејфти Карот го направи, можеби и тој во моментот не знаеше шо треба да направи....И после Алонсо се скапа плачење преку радио....Хамилтон доби казна, ја одработи и тоа е тоа...Не знам шо се карате....Едно е јасно, дека ако работите не му одат на Алонсо, тогаш, сите му се криви, а кога тој победува никој не се буни и тогаш се е ок....

И еј друже, имаше трка на ХРТ1 ама во 15 00 беше, и јас нема шанси да го гледам тој на Алфа врска нема човекот....Поарно поспав уште малце и ја гледав како делумна снимка....Страшен....:pos2::pos2:
Само мутав човек нема да знае што да направи кога има истакнато знак SC и кога се работи за грешки каде што безбедноста е во прашање се добива црно знаме исклучување на возачот од трка и одоговорноста доколку нешто се случи паѓа врз возачот а не врз организаторот.

Хахахахахахх смешки....Сејфти карот требаше да почека да дојде повторно Ветел во наредниот круг, на првото место, т.с во наредниот круг...а не да излезе како што излезе....Така тогаш ако 24 на трката направи добра стратегија, можеше да дојде зад Ветел...Нема смисла....Мораше да излезе пред Ветел да ја мине старт на целната рамнина или да почека да дојде истиот редослед....Хамилтон го направи тоа што мораше да го направи....И го мина....Возеа паралелно, дури и карот забави малце, и Луис помина....а Алонсо веке беше зад него....Сигурен сум дека и Алонсо да беше пред него, барем 2 метра пред кривината, ке го направеше истото ко Луис....

Огормна грешка на Чарли Вајтинг, која подоцна тој и ја призна, и за која имаше збор два стручнакот во емисијата на ХРТ2.....И на седницата одлучија дека не требало да биде вака и дека Сејфти карот ке излегува само кога првиот ке биде на старт на целната рамнина...Во тоа се уверивме на оваа трка...

Поздрав

Хахахахахахх смешки....Сејфти карот требаше да почека да дојде повторно Ветел во наредниот круг, на првото место, т.с во наредниот круг...а не да излезе како што излезе....Така тогаш ако 24 на трката направи добра стратегија, можеше да дојде зад Ветел...Нема смисла....Мораше да излезе пред Ветел да ја мине старт на целната рамнина или да почека да дојде истиот редослед....Хамилтон го направи тоа што мораше да го направи....И го мина....Возеа паралелно, дури и карот забави малце, и Луис помина....а Алонсо веке беше зад него....Сигурен сум дека и Алонсо да беше пред него, барем 2 метра пред кривината, ке го направеше истото ко Луис....

Огормна грешка на Чарли Вајтинг, која подоцна тој и ја призна, и за која имаше збор два стручнакот во емисијата на ХРТ2.....И на седницата одлучија дека не требало да биде вака и дека Сејфти карот ке излегува само кога првиот ке биде на старт на целната рамнина...Во тоа се уверивме на оваа трка...

Поздрав
Значи во моментот кога излезе SC Хамилтон беше прв Ветел беше во бокс има голема разлика размисли малце па збори а ако си прв мора да застанеш на SC јасно е како ден и на стујардите им беше јасно само не ја дадоа правата казна во мекларен и ферари не беа подготвени за пит и не влегоа иако се молеа да има SC во раната фаза на трката Хамилтон ја сфати грешката и се обиде да направи нешто што е тотално глупо и неодговорно. Ај да не биде Хамилтон кој и да го направи тоа и Алонсо да го направи заслужува црно знаме за таков голем прекршок малку е поминување низ бокс.

Ветел не беше во бокс, Ветел беше пред Сејфти Карот, и во наредниот круг влезе во бокс....Имаш официјална страница со хајлајтс, да му се невиди....Провери си.....

Ние судиите ке проценуваме црно знаме....пффф....Тогаш требаше да има црно знаме за сите за кои пишуваше дека ке бидат под истрага....Нели ???

Ок на друга интернет страница прочитав дека бил во бокс може да е дезинформација тогаш е дискутабилно дали може да искочи безбедносно возило ама чим искача мора да се застане позади него а не да се помине.
И не треба да бидеш судија за да проценуваш јасно е пишано во правилник на ФИА кога се работи за безбедност се добива црно знаме ме мрзи да барам во правилник ама јасно е нагласено.
(и за твоја информација сум бил судија на автотрка)

Зашто се мислам дека пред некоја година кога ќе излезеше SC, откако сите ќе сменеа гуми се редеа во редослед како што беа пред излегување на SC? Тоа е најфер според мене, а не вака некој се нашол на погрешно место во погрешно време и заради тоа да загуби 10 позиции кои потоа нема шанси да ги врати.

Инаку Алонсо на последниве 2 трки можеше да се приближи на врвот, а наместо тоа сега има солидно заостанување. И на двете трки имаше можност за 3 - 4 место, ама минатата со SC сега со сопствената грешка многу загуби.

Батон ми е убедливо најомразен возач и ако тој стане пак шампион мислам дека веќе не заслужува Формула да се гледа. Типот на секоја трка е меѓу први 4, а нема ни едно претекнување во сезоната направено (ако не рачунаме на старт 3 - 4 послаби болиди).

Батон ми е убедливо најомразен возач и ако тој стане пак шампион мислам дека веќе не заслужува Формула да се гледа. Типот на секоја трка е меѓу први 4, а нема ни едно претекнување во сезоната направено (ако не рачунаме на старт 3 - 4 послаби болиди).
Чоекот има 1 феноменална победа оваа сезона, колку што ме држи умо на последната трка стартуваше 14-ти а заврши како 4. Шо напраја останатите 10 возачи? Испарија?

Да ти ја спомнам борбата за 1-вото место со Хамилтон пред 3 трки? Или и тоа не е претекнување, само беше борба за победа.

Можеби не е калибар на возач од типот на Хамилтон кој притиска до даска, но и да речиш дека нема ниедно претекнување.... е греота.

Чоекот има 1 феноменална победа оваа сезона, колку што ме држи умо на последната трка стартуваше 14-ти а заврши како 4. Шо напраја останатите 10 возачи? Испарија?

Да ти ја спомнам борбата за 1-вото место со Хамилтон пред 3 трки? Или и тоа не е претекнување, само беше борба за победа.

Можеби не е калибар на возач од типот на Хамилтон кој притиска до даска, но и да речиш дека нема ниедно претекнување.... е греота.

Стартуваше 14ти, на стартот мина 4 болиди (тоа што го кажав погоре), Фетел и Маса излетаа и дојде до 8мо место. После не помина никој директно во трка, 2ца помина низ бокс и дојде до 6то место, Алонсо го казнија, на Кубица му се расипа и оп ете ти 4то место. Не дај Боже да пробаше Розберг да го помине, тоа ќе беше веќе изненадување на векот.

Во Монтреал беше позади Хамилтон, Алонсо и двата Ред Була и не знам како после боксовите успеа да профитира и да дојде до 3то место и го помина Алонсо. Ајде едно поминување ете.

Кога се бореше со Хамилтон за прво место, двата Ред Була се удрија меѓу себе и затоа и дојде до второ место.

Не да не е калибар на Хамилтон, него е 2 класи послаб возач од Хамилтон.

Греота е што тој има титула покрај толку квалитетни имиња, лани тепаше 6 - 7 трки зашто имаше дупло појак болид, каде беше во остатокот од сезоната? Се бореше за 6 - 7 место, и на сите трки губеше од Баричело, ејјјјј.

Стартуваше 14ти, на стартот мина 4 болиди (тоа што го кажав погоре), Фетел и Маса излетаа и дојде до 8мо место. После не помина никој директно во трка, 2ца помина низ бокс и дојде до 6то место, Алонсо го казнија, на Кубица му се расипа и оп ете ти 4то место. Не дај Боже да пробаше Розберг да го помине, тоа ќе беше веќе изненадување на векот.

Во Монтреал беше позади Хамилтон, Алонсо и двата Ред Була и не знам како после боксовите успеа да профитира и да дојде до 3то место и го помина Алонсо. Ајде едно поминување ете.

Кога се бореше со Хамилтон за прво место, двата Ред Була се удрија меѓу себе и затоа и дојде до второ место.

Не да не е калибар на Хамилтон, него е 2 класи послаб возач од Хамилтон.

Греота е што тој има титула покрај толку квалитетни имиња, лани тепаше 6 - 7 трки зашто имаше дупло појак болид, каде беше во остатокот од сезоната? Се бореше за 6 - 7 место, и на сите трки губеше од Баричело, ејјјјј.
Е и Алонсо така ја освојуваше титулата... се сеќаваш во 2006? Па никому ништо. Некогаш и стратегијата се исплати. Него, во споредба со Хејки Ковалаинен и неговите бледи вожњи изминатите 2 сезони... Батон е каде каде подобар за клубски колега на Хамилтон во Мекларен, тоа и се гледа во генерален пласман. А како возач, воопшто не е лош. Можеби не е којзнае каков шампион (му се погодија коцките лани па дотурка до каде што дотурка), ама и не е некој возач за потценување.

Можеби Џенсон не е некој класа возач но барем е подобар од Хеики, каде каде....Џенсон оди ептен на сигурно. немаше шанси да проба да го мине Розберг....е сеа проблем ке се јави, ако тој некако дотурка до прво место во генерален пласман пред Луис на 2-3 трки пред крај....Тогаш јасно е дека Мекларен ке се насочи кон него....Јас лично сум за Луис но мене пак ми оди дека Џенсон ке биде пофорсиран од Луис....Трката кога се дурија двата Ред Були, и кога Луис беше прв јасно кажува дека Џенсон добивал инструкции да го мине Луис ако може, и тој го направи тоа...Во свиокот после старт на целна рамнина, Батон остави доволно простор за да влезе Луис, а на негово место да беше некој поагресивен како Фернандо или Шумахер, тогаш сигурно ке дојдеше до поголем контакт....Но сега за сега е ок....Јас пред се сум за Мелкарен па сакам коа се освојува титула и во конструктори....Предходно бев за Кими, човек кој ми фали во Ф1, макар возел и во најголемите конкуренти....Но има најава дека Кими се врака во Рено, на местото на Петров, ке видиме....

Од таа трка па навака сфатив дека можеби Џенсон малку го фаворизираат....На наредната трка, т.е во Хунгароринг. очекувам токму тој да победи, не прашувајте зошто, оти тоа е убедливо трка на Џенсон.....

--- надополнето ---

Ок на друга интернет страница прочитав дека бил во бокс може да е дезинформација тогаш е дискутабилно дали може да искочи безбедносно возило ама чим искача мора да се застане позади него а не да се помине.
И не треба да бидеш судија за да проценуваш јасно е пишано во правилник на ФИА кога се работи за безбедност се добива црно знаме ме мрзи да барам во правилник ама јасно е нагласено.
(и за твоја информација сум бил судија на автотрка)

Извини, ако те потценив...:smir:

Од таа трка па навака сфатив дека можеби Џенсон малку го фаворизираат....На наредната трка, т.е во Хунгароринг. очекувам токму тој да победи, не прашувајте зошто, оти тоа е убедливо трка на Џенсон.....

- Хунгароринг (Будимпешта, Маџарска) не е наредно ГП. Сега следува Хокенхајм во Гер. за 2, а после неа е Хунгаро за 3 недели. Ако ги имаш помешано имињата, тогаш океј - прогнозата ти држи, бидејќи Хокенхајм е доста отворена патека, брза, има места за претекнување, а на тоа ако се додаде и можност за дожд, па тоа повлекува и можен SC .. Хаос тотален во кој, на крај, и Сутил би можел да победи. Така да картите се доста отворени, за Хокенхајм (ГЕР).

А ако пак си мислел точно на Хунгаро т.е. си го смешал распоредот, Џенсон не ти е баш фаворит за таа трка .. Јас не би го ставил ниту на подиум. Ако се сеќаваш лани, кога дрмеа Брон, а Џенсон го имаше неоспориво најбрзиот болид, тој не се снајде добро. Беше 8ми на грид, а заврши како 7ми, благодарение на инцидентот на Алонсо, кој откако остана без предна десна гума, мораше напоље. Ааа од друга страна пак, (сите) добро знаеме дека Хунгаро е патека на МекЛарен, поточно на Хамилтон. Во досегашните 3 тамошни настапи, тој има 2 ПП и 2 победи (ако се сеќаваш, лани таму тој прв победи во 2009 и тоа со таа крш конзервата што ја возеше). Така даа таму Луис 99% ќе победи и сега, РБ не би требало да доминираат .. А исто и Џенсон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom