Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Ферари беа доста солидни,ама овие од Ред Бул доминираат на секоја трка во квалификациите.Батон слабо,некој проблем имаше

Гледам дека клубовите за Мекларен и Луис слабо работат, па веројатно сите збирно ке се читаме на оваа тема....Навивач сум за Мекалрен и пред се за Луис....

За утрешната трка, мислам дека иако Ред Булите беа скоро секунда подобри од Луис, дека не мора да значи дека се победници....Тука е Фернандо на трето место и може да нападне на стартот....од трката....Луис се покажа многупати оваа сезона дека квалификациите не се гледиште за формата, на Мекларен, па трката ке биде главен фактор, па можен е и подиум...Домашен терен. значи и притисок, па не би било чудо ако Луис и да не ја заврши трката, но ке видиме утре....Овие два контрасти се можни...

И да, за сите кои ја немаат ХРТ2, каде јас ја пратам Ф1, утре, директниот пренос од трката оди на ХРТ1, па веројатно ке можи да ја пратите, место да го слушате оној од Алфа кој не знај ама апсолутно ништо од коментирање....Ако ја имате оваа програма уживајте во вистински пренос со Невен Новак и Иван Блажичко....

Поздрав од мене и се читаме почесто на оваа тема....

Грозни квали. за РБ :S .. У однос на останативе 9 подиуми, овој ми е нумеро уно, no doubt. Доминантни беа на сите 3 о.т. (што до сега не беше случај) и формата ја преточија денеска. Евидентен е прогресот кај Ферари и Мерцедес. Алонсо тоа најдобро го искористи, прв е од вториот ред, аааа Маса некако потфрли во Q3, исто како и Нико од Мерцедес кои имаше подобри времиња од Луис во првите 2 рунди. МекЛаренот очигледно со ''усовршувањето'' ДЕБЕЛО СЕ ОНАЗАДИ :tapp: .. Воопшто не ме чуди подбацувањето на Џенсон, аа Луис е филм !!!.. Напред-назад, се мачеше, притискаше колку може и пак П4 утре. СЧ мајсторе, што друго ..

Ааа прогноза за утре. Хммм .. Ако пукнат 1-2 РБ (со триумф на Себ) биче крах во сезоната и целосно ќе го прелетаат вториот дел. Очекувам двајцата од позади да ми замрсат макс. сметките.

Интересно ќе биде... очекувам Ред Бул и нивните фамозни крилја пак да настапат на сцена, само пратете го Вебер :)

Батон ме разочара малку, ама затоа Луис е тука да надокнади. Победа за Мекларен би било идеално, реално подиум е изводливо под услов Хамилтон да не се слупа некаде, или да не го фати некој малер од типот на пукање гума во последен круг.

Ферари нема среќа дефинитивно

Никој не ја гледаше трката бе?
Хамилтон пак најмногу искористи..:))
Батон,секогаш со добра тактика се пробива напред/денес дури 10 места.
Ферари беа очајни....:((
Фетел,успеа да стигне до седмото место,иако имаше заостанување од +80 секунди .Да успееше побрзо да го претекне на Сутил,а не во последниот круг,можеби и ке стигнеше до 5/6 место..ама со оглед на тоа како се одвиваше трката,и те како супер место за него.

Ја гледав јас...

очаен беше Фетел, сепак дојде до некое бодче на крајот. Како можи бе еј, само брчат дека во Мекларен ќе пукни, ама некако Ред Бул ќе се изејат побрзо. Особено ми се напрај ќефот дека победи Вебер, а на чоекот му го извадија спојлерот и му го наместија на Фетел. Глупо, в крај. Има два спојлери за двата возачи? ОК. Кој му е крив на Фетел шо го искрши во тренингот? И јакио шофер, неможел да вози со старио спојлер, мора неговиот болид да е максимално спремен... Незнам до кога ќе ја промовираат политиката на “еднаквост во тимот“ , а во позадина ќе го форсираат германецот....

А Ферари и Алонсо незнам шо мислеа... особено тој педеро Шпански шо сака да крати шикани и да игра “поштено оти само тој бил добар возач“ останатите играат нечесно. За Маса не ни коментирам, фераристите плукаја по Кими Раиконен... сетете се кој беше и што правеше во ланската сезона. Алонзо и Маса можат да го сонуваат тоа...

Стандардна трка си извозија Хамилтон и Розберг, едноставно извадија максимум од тоа што го имаа на располагање и толку. Батон гребна некое место со боксовите бидејќи како 14-ти на старт имаше опција да стартува со нови гуми, додека остатокот од првите 10 стартуваат со гумите што ги возат на квалификациите... затоа и покасно влезе по нови.

Ајде мекларен :vozbud: добар викенд...Мислам дека Ред бул се побрзи ама се нешо им се дешаа за разлика од Мекларен кој е далеку по константен.

Ја гледав јас...

очаен беше Фетел, сепак дојде до некое бодче на крајот. Како можи бе еј, само брчат дека во Мекларен ќе пукни, ама некако Ред Бул ќе се изејат побрзо. Особено ми се напрај ќефот дека победи Вебер, а на чоекот му го извадија спојлерот и му го наместија на Фетел. Глупо, в крај. Има два спојлери за двата возачи? ОК. Кој му е крив на Фетел шо го искрши во тренингот? И јакио шофер, неможел да вози со старио спојлер, мора неговиот болид да е максимално спремен... Незнам до кога ќе ја промовираат политиката на “еднаквост во тимот“ , а во позадина ќе го форсираат германецот....

А Ферари и Алонсо незнам шо мислеа... особено тој педеро Шпански шо сака да крати шикани и да игра “поштено оти само тој бил добар возач“ останатите играат нечесно. За Маса не ни коментирам, фераристите плукаја по Кими Раиконен... сетете се кој беше и што правеше во ланската сезона. Алонзо и Маса можат да го сонуваат тоа...

Стандардна трка си извозија Хамилтон и Розберг, едноставно извадија максимум од тоа што го имаа на располагање и толку. Батон гребна некое место со боксовите бидејќи како 14-ти на старт имаше опција да стартува со нови гуми, додека остатокот од првите 10 стартуваат со гумите што ги возат на квалификациите... затоа и покасно влезе по нови.
Сите им љубоморат на партнерството во Мекларен.

А за тркава ќе бидам краток:
1.Ферари лузеришта!!!
2. Ред Бул се јадат возачите меѓу себе - што е добро за Мекларен.

Добра трка. Ми се исполни пола од желбата .. Фетел заврши зад 2та МекЛарена, после уште една катастрофа (мислам дека му е 5-6 оваа сезона) и тоа во ситуација кога е лидер на патеката. На крај пак дојде до 4 бода.

Неверојатно лош викенд за Ферари (дури и за нив) .. Со 3. и 7. поз. на грид, останаа без бод на крај. На Маса му отиде јабана гумата уште на стартот, ааа Фернандо после упропастениот старт (-3) се обиде со уште еден негов ''поштен'' потег да го претекне Кубица, по што НЕГОВИОТ ОМИЛЕН Чарли му насука drive through :) :) .. А што е најжално - Цркна Реното на пољакот, веднаш после инцидентот. Уууу која патетика :tv:

Одлична работа заврши МекЛарен. Со 4. и 14. на грид - 2. и 4. финиш лајн :aplauz:- Луис го помина на стартот Алонсо, а потоа отиде на 2. по аутот на Себ .. Против дивиот РБ на љаксата не можеше. Ааа на Џенсон СЧ !!!!! - Што преку бокс, преку инциденти, SC, казни, мазни .. +10 места на крај ! Исто така пофалби и за Нико, кој веднаш извлече резултат после поправките на Мерцедесот.

- Ааа и ќе заборавев:pos2: ..... За прв пат сезонава гледав пренос на Алфа (ХРТ даваа тенис). Не знам дали му беше денот на коментаторот или постојан си е, но колку пати кажа : СТРАШЕН :vozbud::vozbud: !!!! Штама е ..

Супер трка...Задоволен сум....Луис повторно покажа дека во трката е доста подобар од квалификациите, и успеа само да го зацврсти првото место и заедно со фантастичниот пласман на Батон да го подобрат конструкторскиот пласман...Како и да е, мислев дека Батон ќе нападе за 3то место, но се покажа дека е пасивен возач, кој чека повеќе грешка на тој пед него, од колку да нападне....Витмарш и колегите уште еднаш направија добра тактика, посебно за Батон....

Ред Буловци уште еднаш закашкаја, посебно младичов Ветел, кој можеби го бива, не можеби, сигурен сум, но многу грешки прави...Не денес, општо оваа сезона...Ај сега гумата беше крива, но, мислам дека тимот треба да му дава предност на Вебер...И нема да го забораам Вебер, кој преку тимското радио, коа победи изјави: „ Не е лошо за Втор Возач во тимот“...Уфффф тоа може да биде дополнителен мотив....За нас да гледаме уште подобра сезона...Мекларените се држат доста добро, другарски, но ако продолжат вака со изнедначени бодови, кон крајот не верувам дека ке бидат толку другарски настроени....

Како и да е, мило ми е за Луис, кој во последните 4 трки, ја пронајде формата со две победи и две втори места и не гледам зошто така не би продолжил....Хокенхајм е трка каде мала предност ке има Ред Бул, но тука ке биде се изнедначено, каде мала предност на Ред Бул низ брзите свиоци во вториот сектор, и спорите и долгиот правец до 1 и 3, каде Мекларените би биле доминантни, се предзнак за одлична трка....

Честитки до Вебер, кој ми направи кејф, со тоа што докажа дека не оди се како што ке нареди тимот, иако новините на Ред Булот од оваа трка ги имаше Ветел, тој покажа дека и без нив одлично се снаоѓа....

Поздрав

--- надополнето ---

Едит: Казната за Фернандо е правилна, ако се знае дека лани за истото, на Спа, Луис мораше да го пропушти, Кими, бидејќи Луис ја сече шиканата, оти Кими не му направи место. што е нормално..Тука Фернандо требаше да подзакочи, и во наредниот свиок ке имаше подобра излезна брзина и ке го минеше...Се префорсира и тој...Истата ситуација, и правилна одлука на судиите, мегу кои и на Најџел Менсел, кој беше во улога на советник на трката...

Ја гледав јас...

Дали за тоа кратење доби соодветна казна ?
Дали Хамилтон доби соодветна казна минатата трка?
и која е поголема грешка да скратиш кривина или да поминеш SC преиспитај се и ке видиш кој е педер у повеќето случаеви.

Дали за тоа кратење доби соодветна казна ?
Дали Хамилтон доби соодветна казна минатата трка?
и која е поголема грешка да скратиш кривина или да поминеш SC преиспитај се и ке видиш кој е педер у повеќето случаеви.
да скратиш шикана, дефинитивно...

со преминувањето на SC не добиваш ништо посебно, ионака ќе застаниш позади неа во наредниот круг... со кратење на шикани се добива нефер предност.

А за болката да ви е поголема Кубица се откажа по 5-6 круга :baeh:

да скратиш шикана, дефинитивно...

со преминувањето на SC не добиваш ништо посебно, ионака ќе застаниш позади неа во наредниот круг... со кратење на шикани се добива нефер предност.

А за болката да ви е поголема Кубица се откажа по 5-6 круга :baeh:
Сакаш да кажеш дека Алонсо е повалкан возач од Хамилтон?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom