Формула 1 сезона 2008

• Креатор на темата Креатор на темата bavarec_oh
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке биде шампион во 2008?

• K.Raikkonen

Гласови: 65 32,7%
  • F.Massa

Гласови: 54 27,1%
  • L.Hamilton

Гласови: 70 35,2%
  • H.Kovalainen

Гласови: 0 0,0%
  • F.Alonso

Гласови: 4 2,0%
  • N.Piquet Jr.

Гласови: 2 1,0%
  • R. Kubica

Гласови: 4 2,0%
  • некој трет...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    199
TIMO TIMO TIMOOOO , TIMOOOOOOOO , браво црни , мило ми е ова што му се случува на Ферари , послатка титула од оваа Мекларен и неможеа да добијат .
Али што се случи со Тимо , лазеше , се влечеше , знам дека немаше гуми за дожд али WTF , филм , што да кажам друго , цела трка тапа , последни 2 круга ја направија тркава највозбудлива сезонава . :cuc:

Ферари доби титула а не Мекларен :smir:

Значи конструктори си добивме титула, ама стварно ова за Маса не е фер. Значи не дека Хамлтон не вози добро напротив зверски вози ама зашто Глок го пропушти???????? Зашто на пола круг пред крајот?
За ова мора да има казна МОРА!!!

Значи конструктори си добивме титула, ама стварно ова за Маса не е фер. Значи не дека Хамлтон не вози добро напротив зверски вози ама зашто Глок го пропушти???????? Зашто на пола круг пред крајот?
Каков пола круг...на последната кривина го пушти...

Како што кажа rossonerka мора да има казна како е ова можно мене вака да ми напраат ако треба ке скапам во затвор ама еден снајпер ке му опнам на Глок шиткач глуп !

Каков пола круг...на последната кривина го пушти...

Да :(

Каква последна трка еј.....страшна.
Јас више скокав низ дома и исто као во боксот на Ферари,ме збунија коментаторите со Глок.Не сакам да мислам дека беше намерно.Маца ќе беше заслужен шампион! Ама секоја чест и на Фетел!

Да ти се плукнам на Шампионската титула Хамилтоне, на ваков начин треба да се срамиш да земаш Шампионска титула.

Сеа да видиме, чекам некоја казна да прелата, али највероватно Глок ќе ја добие...

Да бе ќе има казни и за Шумахер на времето коа победуваше Баричело коа му се тргнаше од пат за да стане шампион

Gayovi mamata nivna, ova kopile T.Glock. 5 krugovi mozeshe da vozi so isti gumi, za na kraj koga L.Hamilton beshe pominat od Vettel da zastane, da go pominat. Kopile glupavo, za ova sigurno ke ima tuzba/kazna. Guptin da stane Champion, nema sansi.

Fan sum na Fernando Alonso no ova deneska so se sluci e ispod sekoa granica.Dolno i sramno.Neznam dali postoi nekakvo pravilo vo F1 no toj Glok treba da se suspendira dozivotno.Krivo mi e samo za Massa i krivo mi e so pederceto zema titula.Sepak od edna strana milo mi e so Ferrari oseti kako e da se lazirat trki...

Кој ти гледа конструктори во формула , индивидуалната титула е она најрелевантното во Формула 1 .

Плус за каква казна збориш , Глок возеше со гуми за суво , не влезе во бокс , мораше да вози дупло поспоро од оние кои ставија гуми за дожд .
Како што имаше казна за Раиконен за пропуштањето на Маса така и сега ке има казна за Глок , кој не верувам дека направи таква намерна грешка , почекај да видиме што навистина се десило па ке коментираме иако останува фактот дека Глок возеше со гуми за суво а сведоци сме биле како се движат болидите во такви ситуации кога врне .:toe:

Glock просто се тргна на страна.
Морален шампион е Маса, реален - Хамилтон.

Ама од вакви мучки, ќе куца и на Глок братот...Неко то од горе види све!

ФЕЛИПЕ, Ферари, догодина повторно први!
Стварно е голем спортист дечково... Како шо рекол Жан Расин: Во природата на луѓето е да ги сакаат оние луѓе кои храбро ќе ја поднесат својата судбина!

Иронија бр.2: Жан Расин напишал една книга во која се опишува една битка на Кралот Пир.

Конечен заклучок:
Со неспортски потег во последната трка, Хамилтон стана шампион.
Се надевам, догодина ова момче кое има огромно срце (Маса) ќе биде шампион!

Прво да честитам титули:
До Хамилтон и неговите навивачи.
До Ферари и нивните навивачи.

Фантастична завршница нема што, само да заврнеше малку порано. :tv: Многу среќа за Хамилтон на крајот, но тоа е тоа, и среќата е дел од спортот. Малку дискутабилно е што се случи со Тимо Глок. Имаше голема предност пред Фетел и Хамилтон. Само, да не шпекулираме, веројатно било до гумите пошто не ги смени ко заврна. Не сакам да помислам дека намерно ги пропуштил Фетел и Хамилтон.

Уште еднаш, честитки за титулите на Луис Хамилтон и Ферари, и едно големо БРАВО за Фелипе Маса.

Ааааа Глок какво копиле си ти не си ни самиот свесен.
Хамилтон треба титулата сам да побараш да ти ја избришат, и да научиш нешто од Фетел!
Маса ја има мојата подршка пред се затоа што е фер возач,бразилец, емотивен многу потсека на нашиот менталитет!
Мекларен 100 милиони казна ви опнаа, вашиот пулен го казнуваа цела сезона и ова како крај на лакрдијата беше! Ужас!

Да бе ќе има казни и за Шумахер на времето коа победуваше Баричело коа му се тргнаше од пат за да стане шампион

Ама Баричело беше совозач на Шумахер во Ферари.Ама ова Глок што го направи е срамота,само си се тргна...Не спортски начин.Ако се радува на ваква титула Хамилтон треба да се страми стварно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom