Football Manager 2013

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
До името на тимот ми се појави нешто, каде и да го пишува на крајот има нешто. Да не знае некој што е ова ? И како да го тргнам. Фала

Тачката ти се појавува ако имаш зачувано note. Провери тоа.

Од кога вака? да не е до скинот или пак логоата нешто?

Од пред 10 минути. Не ми се верува да е од тоа, пошто го нема до името на другите тимови. Само на мојот тим, во случајот Дортмунд. За проба почнав од ново да видам дали ќе го има кај Дортмунд, и го немаше. Се враќам пак на мојот сејв, го има. o_O
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 20:09 ---
Тачката ти се појавува ако имаш зачувано note. Провери тоа.

Фала друже, сум сејвнал некој note несакајќи. Сега проверив, го избришав и ја снема точката. Ти благодарам :)

Тоа note е ептен корисна работа, ја има од 2005-та. Најбоље да си ги користите како shortlist за тренери или ass-man или пак за некој ултра-талент.

А еве го мојот сејф со Crewe. Малце педерски, али ја избрав најчитерската формација, со која победувам речиси секогаш (ако играчите ми се во форма секако). Очекувањата беа околу средината, но сеа веќе имам убедлива предност на Боксинг Деј.

S7x1IvY.png

Тимот и формацијата се овие:

uCnOO3y.png

A еве ми ја и статистиката:

iAtgSS8.png

Не памтам Македонија некогаш да имала подобри играчи на играва.

79WmjSX.jpg

AhNvEiS.jpg

Овој ме шамара секоја утакмица :icon_mrgr:

GKMXQTi.jpg

JzzLtdN.jpg

Најдобриот за крај. Планирам да го доведам за било која сума. 200 цм :cuc:

Дечки, играва е вонредно тешка или пак јас сум дрво? Играм со Фулам, до сега изиграв 5-6 сезони и погоре од 6-то место не можам да мрднам (а имам солиден тим), додуша Тотенхем, двата Манчестери и Челзи се лудници, но секоја година каснам по минимум 15 бодови.
Највеќе ме нервира тоа што само што ќе помислам дека сум нашол правилна формација и ќе врзам 10+ добри резултати со добра игра (посед + шанси) следува најпрво играчка криза и тесни победи и за на крај да врзам 5+ натпревари без победа. Ова ми се дешава со 3-4 формации до сега. Имал некој такви проблеми?

Дечки, играва е вонредно тешка или пак јас сум дрво? Играм со Фулам, до сега изиграв 5-6 сезони и погоре од 6-то место не можам да мрднам (а имам солиден тим), додуша Тотенхем, двата Манчестери и Челзи се лудници, но секоја година каснам по минимум 15 бодови.
Највеќе ме нервира тоа што само што ќе помислам дека сум нашол правилна формација и ќе врзам 10+ добри резултати со добра игра (посед + шанси) следува најпрво играчка криза и тесни победи и за на крај да врзам 5+ натпревари без победа. Ова ми се дешава со 3-4 формации до сега. Имал некој такви проблеми?
Аман бе... не ти дава газдата пари за трансфери ? Јас со Леверкузен играм Фулам прает трансфери по 50м за играчи даваат ..

здраво ке може некој да ми даде совет ,компјутерот ми е слаб и од 5звездички само една ми е до пола на компјутер перформанс е сеа дали може некој да ми каже таа новата опција фм 2013класик дали нема да ми сецка и ерори да ми мава ако е со кругчинјата како со бесе порано да не играм со ова 3д да не ми сецка или некако има ли опција резолуцијата да намалам некако да можам да играм фала ви однапред :)

здраво ке може некој да ми даде совет ,компјутерот ми е слаб и од 5звездички само една ми е до пола на компјутер перформанс е сеа дали може некој да ми каже таа новата опција фм 2013класик дали нема да ми сецка и ерори да ми мава ако е со кругчинјата како со бесе порано да не играм со ова 3д да не ми сецка или некако има ли опција резолуцијата да намалам некако да можам да играм фала ви однапред :)
Тешко, ја ептен се мучев на стариот компјутер со све намалено. Идеш Continue и чекаш ко реклами на сител да заврши, а тек па кога е интернационален период, тогаш цела епизода од турска серија.

Bottom line, не може да се убрза играва освен ако не играш со само една лига да речеме.

Ако не се лажам, таму во Preferences има опција да исклучиш 3D. Стави се на минимум, изгаси публика и такви ствари и терај. Мада пак ќе ти биде споро во периодот меѓу утакмиците.

Аман бе... не ти дава газдата пари за трансфери ? Јас со Леверкузен играм Фулам прает трансфери по 50м за играчи даваат ..
Проблемот со Фулам е тоа што се екипа во години. А за да си го ископлицирам дополнително играњето никогаш не местам да имам можност да купувам играчи уште од првата сезона. Затоа првата сезона ја завршувам со Шварцер 41, Рисе 32, Хангеланд 32, Хјуз 33, Берд 30, Даф 34, Дејвис 32, Карагунис 35, Сидвел 30, Бербатов 32, Петриќ 33, а сигурно заборавам уште некој.... Дополнително од позајмица ми заминуваат: Ритер, Манолев, Ено(х), Емануелсон.

Сендерос, Ричардсон и Деага се просечно направени, Касами и Родалега се катастрофа. Бригс, Фреј и Качаниклиќ се релативно слаби првите 2 сезони.
Одлични играчи се само Хангеланд, Рисе, Руиз и Бербатов, а и Сидвел не е лош. (од 5, 4 се 30+)

Затоа не можеш уште 2-3 сезони да го скоцкаш тимот со квалитетни играчи на сите позиции (барем јас не можев) Управата дава 30 ина милиони, ама со тие пари ако не начекаш нешто на трансфер листа, ништо. Затоа според мене Фулам е прав предизвик на играва.

5-тата сезона конечно направив одличен тим, но од резултатите не сум ич задоволен, 6-то место лигата, полу-финале во Капитол и финале во ЛЕ (изгубив од Реал на пенали) и плус втора сезона по ред завршив во црвено (што е во спротивност на моите принципи) и затоа се одлучив за чистка. Ги продадов Домингез 25, Томкинс 20, Вокер, 14, Вела 10, Борини 12, Чави Гарсија 5, Шчезни 15. Купив еден напаѓач за 30 и еден стопер 19 год за 12м. И сменив формација од 4-3-1-2 во 4-3-3 (без крила). Добро тргнав па ќе видиме.
Она што мене ме мачи е тоа што колку и да се обидувам не можам да дојдам до убава игра за око со посед и шанси, т.е. доаѓам, ама до јануари и после низ брдо. Сменив неколку формации 3-4-1-2, 4-4-1-1, 4-2-3-1... видов не оди и ги продадов сите крила и играв 4-3-1-2, за сега да играм 4-3-3. Во претходниот пост ми беше тој муабетот дека во претходните менаџири кога ќе ја пронајдеш правата формација после само надоградуваш со поквалитетни играчи, тука без разлика колку појаки играчи да имаш нема напредок во играта.

Се распишав малку повеќе, а во меѓувреме видов дека имало тема за тактики, па таму ќе се префрлам. Ако ништо друго се надевам ви го доближив Фулам побиску и можи и ќе се кандиса некој да си ја проба среќата со нив па да сподели искуство. Како што пишав погре, мислам дека Фулам е прав ФМ предизвик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom