Сега во летниов период се насочив кон играњето менаџер и си започнав сејфка со Манчестер Јунајтед како и обично, но едноставно изгледа ова е најуспешната што ја имам играно некогаш. Не сум од тие играчи на менаџер што прават мулти милионски трансфери од типот на Кавани, Хазард, Нејмар, Гансо па и Меси туку сакам да играм со костурот што веќе го има направено менаџерот со некое тотално мало надополнување и внесување на некои од играчите од академијата. Во моето играње на менаџер општо немам направен трансфер поголем од 20 милиони фунти. Инаку играм со зимските трансфери од LFC Marshall и немам никави проблеми.
Првата сезона почнав со истиот тим без никакви надополнувања или продавања и успеав да освојам Комјунити Шилд на почетокот но во битката за титулата се загубив на неколку кола пред крајот кога кикснав ако не се лажам против некој послаб тим на домашен терен, не бев многу разочаран зашто се борев за Карлинг, ФА Куп и Лига на шампиони. ФА Куп несреќно загубив од Астон Вила и гол ми даде кој друг ако не Хески во 90 минута во Карлинг исто така загубив пред 1/2 финалето. Цела сезона играв со Клеверли и Андерсон во средината и на не толку важни мечеви со Керик и Сколс зашто Флечер за првата сезона не е достапен за играње поради болеста. Морам да кажам дека и бев среќен што немав тешки повреди но најважна беше ротацијата на крилата помеѓу Валенсија, Нани и Јанг и партнерот на Руни цело време ги ротирав Велбек и Чичарито. Стигнав далеку во ЛШ и во 1/2 финале ми се падна Барселона. Играв со 4-5-1 со Џонс како последен дефанзивен играч од средниот ред и пред него Андерсон и Клеверли, додека одбраната не ми беше целосна поради повредата на Рио и играв со Смолинг, по крилата Нани и Валенсија а нападот Руни, на првиот меч на Камп Ноу победив со 1 - 2 додека на Олд Трафорд со 2 - 0 и се пласирав во финалето. Во финалето играв со Реал и мислев дека ќе биде многу тешко затоа што морав да играм со Гигс во средина поради повредата на Клеверли и се почна лошо откако губев но потоа Нани со прекрасен гол од слободен ме врати во игра и во продолженијата го довршив пресвртот со 3 - 1.
http://oi45.tinypic.com/zlw5y1.jpg
1/2 финалето со Барселона.
http://oi49.tinypic.com/53ps00.jpg
Финалето со Реал.
За следната сезона не сакав ништо да менувам зашто Флечер се враќаше подготвен како и Македа се враќаше од позајмица и имав комплетен тим со трансферот на Кагава кој го добив за 20 милиони фунти од Дортмунд. За Кагава притискав и минатата сезона но ми бараа 40 милиони фунти за 2 месеци подоцна самите да ми го понудат за 20 милиони фунти. Одлична зделка направив и бев спремен за новата сезона. Новата сезона ја започнав лошо со 2 - 2 на Олд Трафорд против ВБА и потоа следеше меч против Валенсија во Супер Куп кој го загубив со 1 - 2 со гол на Солдадо во 90 минута по грешка на Евра, овој пораз ми падна многу тешко искрено бидејќи ќе беше одлично да се добие меч кој ќе го подигне тимот но играв со Линдегард бидејќи Де Геа беше со Шпанија и јас неискуно го ставив Кагава деби меч да игра со Андерсон и не се покажа толку добро и загубив. Оваа сезона како и на крајот на претходната го играв Смолинг со Видиќ и одлично се покажаа и така продолжив и за оваа сезона и се покажа одлично, имав време во Премиер Лига и си ги победував мечевите и стекнав предност пред Сити и тоа со 2-3 натпревари помалце поради Светското клупско првенство кое го освоив против Сантош во финалето со 3 - 2. И ги победив заостанаите натпревари во Премиер Лига за на крај последните неколку кола да го одмарам првиот тим и да играм со втор тим, Карлинг Куп исто така освоив против Челзи на кој им бев ноќна мора низ целата сезона во секое можно натпреварување се падав со нив и ги победив па така во финалето ги тепав и ги победив во ФА Куп 4 рунда и Лига на Шампиони и Премиер Лига. Во ФА Куп на пенали загубив од Фулам во 1/2 финалето и Стоук освои против Фулам во финалето. Во лига на шампиони се паднав во група со Келн, Милан и Олимпијакос и тоа беше прилика еден јак тим да се тргне уште во раната фаза и така завршив втор пред Келн со 9 бода и Милан отиде да игра Лига Европа но за цена на тоа во 1/8 финалето се паднав со Реал. На првиот меч на Олд Трафорд направив пресврт и победив со 2 - 1 додека на Бернабеу на пенали отидов понатаму и полека ми се отворија вратите за одбрана на титулата во Лига на шампиони бидејќи Барса испадна од Порто додека Баерн Минхен загуби од Шахтјор и останаа Марсеј, Челзи, Јувентус, Порто, Шахтјор, Бенфика и Лион. Од сите противници ми се паднаа омилените Челзи на првиот меч веќе го решив победникот откако со играч помалку ги победив на Стемфорд Бриџ со 1 - 3, во 1/2 финалето играв со Марсеј и во финалето се паднав со Лион. Не поминав лесно дефинитивно бидејќи губев со 0 - 1 но успеав да израмнам и во продоженија да ја одбранам титулата во Лига на шампиони и да станам првиот тим што го направил тоа. Тоа беше 4-та титула за оваа сезона и бев пресреќен поради тоа. Но оваа сезона едно нешто што беше лошо беа повредите, таман се израдував со Флечер ќе играм ми се повреди на 5-6 месеци за после откако се врати првиот меч се повреди до крај на сезона, Македа почна одлично и почна да дава голови но скина лигаменти и се повреди до крај на сезона уште во септември, Клеверли исто така до мај ми се повреди уште во септември на истиот меч со Македа а и Велбек беше тука со повреда до Април а исто имав проблем бидејќи на крај останав да играм само со Фердинанд, Еванс и Видиќ во одбраната поради повредата на Смолинг и Рафаел. Но како успеав да го направам ова е дека не направив никаква промена во тимот 2 години само Кагава го донесов и ниту еднаш не оставив некој да помисли дека има загарантирано место во првиот тим и цело време ротирав мислам дека тоа беше најважното а и клупата составена од Гигс, Сколс, Бербатов, Еванс, Чичарито/ Велбек, Тони/Нани/Јанг и младинците Петручи, Погба, Кинг и се разбира Керик и Парк. Сега за следна сезона ќе морам да земам една добра замена за ротација лево крило бидејќи Гигс, Сколс и Рио се пензионираат пробав и да ги премислам но не успеав ај Сколс и Гигс постари се ама Рио ептен рано 2013 е. Најверојатно ќе го земам само Гаитан за 8 милиони фунти кој го меркам од почеток на сејфкава. Во средината немам потреба од нов играч зашто го имам Погба кој ќе игра многу повеќе и Петручи. Во врска со трансферите општо сите се засилуваат така да Челзи ги има купено за џабе Кавани, Исла, Бадељ и Красиќ додека Сити ги има Снајдер, Бокети и Видал и за чудо не го купи Дани од Зенит и го договори за следна сезона Хазард кој ми беше понуден и на мене но не го земав. Гарант ќе земат уште некој. Следна сезона ќе биде уште потешка бидејќи се што се освои треба да се одбрани а и учествувам во Комјунити Шилд, УЕФА Супер Куп, Премиер Лига, Карлинг Куп, ФА Куп, Лига на Шампиони и Светско Клупско првенство.
http://oi46.tinypic.com/30m7cj4.jpg
Финалето со Лион и одбраната на титулата.
The fairytale continues...