Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Монтоја од Барса, Рафаел - :) Не се секирај за Враљко, добар е ама ептен е инџри прон, јас ќе го продавам нареден трансфер период.
За десен бек никако немој да го зимаш Смолинг од Манчестер, многу слаби оценки има и многу слабо игра како десен бек многу е подобар на стоперската позиција ;) Јас за десен бек би ти го препрочал Дани да Коста побарај го ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
За десен бек никако немој да го зимаш Смолинг од Манчестер, многу слаби оценки има и многу слабо игра како десен бек многу е подобар на стоперската позиција ;) Јас за десен бек би ти го препрочал Дани да Коста побарај го ;)
Не се оценките на ФМ некој репер, и Чичарито финишинг има 16 а знаеме каков поучер е . Штознам, кај мене супер е Смолинг, затоа и ќе го продавам овој. Може и до тактиката е.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Не се оценките на ФМ некој репер, и Чичарито финишинг има 16 а знаеме каков поучер е . Штознам, кај мене супер е Смолинг, затоа и ќе го продавам овој. Може и до тактиката е.
Јас мислев на оценките на натпреварите што ги добива, многу се поголеми кога игра стопер во однос на тие кога игра десен бек :)

Г

Гучи

Гостин
Го земав Верати, и го земав Џагоев. Не планирам да зимам лево крило, уште десен бек ми остана. Вршаљко ме поеба, New Castle ми прифатија, али он нејќеше да преговара со мене, овој Ромарио неможам да го најдам, пробав да ги земам Kelly или Glen Johnson од Liverpool. Kelly не ми го даваат ни за жива глава, а за Johnson ми бараат 55 милиони што нема шанси да им дадат. Така да друго некое чаре за десен бек?
Де Силвестри од Фиорентина, и лев бек се снаоѓа солидно добро :)

• Ми се допаѓа

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
ob1 види дали можеш да го најдеш Џуниор (се пишува Junior),барем на менаџерот беше прогласен како талент од Бразил од моите скаути,го земав за 4 милиони мислам и еве сега во сезона 2018-2019 ми вреди 17 милиони,башка игра и за репрезентација.

Пробај и со Хуан Мартин Бариос (Јuan Martin Barrios).

• Ми се допаѓа
Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Завршена уште една сезона со интер..
До сеа ова ми е најуспешна сезона на овој сејв.
Освоена лига, куп и лига на шампиони :)
Покасно ќе објаснам малце посликовито :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ја играв играва долго време до скоро ама после се заебав шо симнав логоа, фаци од играчи и такви ствари пошто ми ја успори само а иам слаб компјутер, па се изнервирав и све избришав. Сеа ми се приигра пак и ја симнав играта ама не можам да најдам кракот од кај требаше да се симне и плус тој апдејтот ми треба 12.0.4 мислам беше. Па ако може да се најде некој шо ќе ми помогне со ова како беше да ми каже и да ми дае линк од кај да симнам пошто скроз сум забораил :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Boston United се мизерија тим! Тоа ми се свиѓа! Изназемав гага играчи и некако го средив тимов па сеа за сеа, сум прв на табела па ќе видиме.

Иначе, има интересна позадинска функција на ФМ. Градот од каде што е клубот е многу битен за развојот на клубот. Ако се наоѓа клубот во некое селце во Велс - ништо не правите од желбата за да направите голем клуб. Не може од село со 10 000 луѓе да направите голем стадион, големи спонзори да привлечете и слично, зашто толку дозволува околината.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Си почнав да играм со ВБА. Досега секад со некои такви клубови, и сакам да му покажам на едно другарче дека ќе освојам ЛШ со нив. Не е некој предизвик ко шо сум играл со Бристол Роверс (4та лига), Дроилсден (6та лига), али ај колку да се вратам у форма со играва добро е за почеток. Напраив неколку трансфери, Џош МекЕкеран на позајмица го земав, Ел-Хаџи Диуф на free го земав за да иам поддршка крило некое, и Јаја Саного го лапнав за ефтини пари. Сеа у процес сум на барање некој лев бек за ефтини пари пошто сум слаб у таа област, и едно бекап крило на било која страна, али некако слабо иде па некоја сугестија би била ценета.

Инаку сезоната ја почнав со нерешено дома против Вила, водев се до 89та минута кога (нормално ко што е адетот да ме заебе до даска играва) влезе ХЕСКИ и ми даде гол за изедначување... беден момент во мојата менаџерска кариера... Втората утакмица ми беше на Олд Трафорд кај шо ме пернаа 4-2. Нормално можев на првата да тепам, а на втората некако нерешено да извадам, али Одемвинги си праеше акробации и сеа малце ќе си седи на клупа и ќе напраи место за Шејн Лонг или Јаја Саного.

И да, играм агресивна игра со цел мојот тим да го диктира темпото, крената дефанзивна линија, офсајд стапица и слично, па на сите играчи им накачувам tackling skill за сите полесно да одземаат топки низ теренот. Нема лабаво...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Моментално 13то место у ПЛ, можев и доста повисоко само пробав да го форсирам Јаја Саного повеќе. Одемвинги не можам да го смислам, а Лонг е во топ форма. Да го играв Лонг цело време може и повисоко ќе бев, али ако не го играм Саного ќе биде дека џабе сум го земал и нема да праи прогрес. Како и да е, имам мешана форма со тимов, најзначајно е што забележав победа против Арсенал во Карлинг Куп и против Челзи и Тотенхем во ПЛ. Сеа сум во четврт-финале на Карлинг Купот и се паднав против Мидлзборо.

И еве ми составчето (од порана дата е али не го сменив):

Г

Гучи

Гостин
1.jpg

Доминација :)
Втора сезона завршив втор зад Барса, и ЛШ испаднав во полуфинале од Челзи (дома 3-1 ги тепав али у гости го лапнав 3-0 :eek: )

Ги продадов Афелај (купен за 9, продаден за 24 мил.), Ериксен (купен за 10.5, продаден за 34 :vozbud:) и Лодеиро (купен за 3, продаден 11)

Сеа ги земав Џон Флек и Раул ко слободни :)

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
I am on fire. Како ми тргна со Фулам, си реков сега е моментот да ја остварам мојата долгогодишна амбиција, освојување ЛШ со Левски Софија. Првата сезона завршив 3, втората бев убедливо прво (направив и пари) буџет од 2м за трансфери и 60к неделно за плати од кои користев само 45 (чував за почеток на 3-та). Таман помислив дека ми тргна... на почетокот на сезоната ми дадоа само 40к и 1м за трансфери и она аџаст буџет не можеше да оди повеќе на лево. За да ослободам средства продадов двајца key players кои земаа плата од по 3к неделно:pos:. Ама за среќа го поминав Андерлехт на пенали и влегов во ЛШ. Ми дадоа 7 милиони за влез и ајде го молев бордот да ми дај уште некој денар за плати, се сожалија и оп од 40, буџетот порасна на 43. Во група се паднав со ЦСКА, Интер и ПСЖ. Се прерадував кога им извадов на Интер нерешено, не толку за резултатот колку за тие 400к што ги даваат за нерешено од УЕФА. Во меѓувреме го зедов Флек, да да Џон Флек во факин Левски! за плата од 3,4к. ама не играше во групите оти го зедов во ноември.... бек то ЛШ. Изиграв нерешено и со ПСЖ дома и со ЦСКА на гости (дома ме тепаа) и во последните 2 натпревари ги победив и Интер и ПСЖ и ја поминав групта. После се деси ова: fm1.jpg
Го елиминирав Јуналтед засилен со Гансо, Суботиќ и Хаделстон. За жал ме отпадна Арсенал во 1/4 финале, имав повеќе клиар кат шанси во двомечот, ама Шчезни на првата утакмица ми изваде 9.2 :(.

Сум стигнувал на минатите менаџери и до 1/2 финале се Левски но никогаш пред 5-та сезона. Мислам дека конечно имам реални шанси за освојување. Формацијата изгледа ја имам одлично погодено, бидејќи освен Валисон од Крузеиро, Флек и Гаџев (кој е веќе во Левски) немам ниту еден појак играч. Пр. стартен лев бек ми е Лазевски, а најдобар среден играч ми е Паглијалунга од Катанија.

Kajgana Shop

На врв Bottom