Football Manager 2012 - Општа дискусија

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Веројатно кај мене не одговараше на тактиката, од 6.6 оценка не мрдаше типот :)
Епа добро, над 6.5 оцена може да се смета како "не лошо" одиграна утакмица, значи ни добро ни лошо, за над 6.5, некоја асистенција, пас 2 асист или нешто слично :)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.800
Веројатно кај мене не одговараше на тактиката, од 6.6 оценка не мрдаше типот :)
Кај мене Фелаини беше вака, после секоја утакмица над 6,5 не мрдаше. Не е до играчот, до тактиката е или до неговата позиција/уолга на теренот. Смени нешто од ова, ќе се среди. Добар играч е.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Епа добро, над 6.5 оцена може да се смета како "не лошо" одиграна утакмица, значи ни добро ни лошо, за над 6.5, некоја асистенција, пас 2 асист или нешто слично :)
Лошо е се, додека не има 7.0 оценка. Бар јас така гледам. И играч што има помалце од 6.5 на полувреме лета одма од терен.
Еве како е тоа кај мене:
-до 6.0 катастрофа
-6.1-6.9 лошо
-7.0-8.0 добро
-8.1-9.0 одлично
-над 9.1 ѕверски

Сега, нормално дека ова си зависи и од позицијата на играчот. Не можам јас да кажам за голманот дека бранел лошо, ако има 6.7 оценка, а противникот да нема ниедна шанса :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Аа, јас ги оставам да се поправат до кај 65-70 мин :D Ама ако е негде 5.5 лета уште во 50-55та.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Лошо е се, додека не има 7.0 оценка. Бар јас така гледам. И играч што има помалце од 6.5 на полувреме лета одма од терен.
Еве како е тоа кај мене:
-до 6.0 катастрофа
-6.1-6.9 лошо
-7.0-8.0 добро
-8.1-9.0 одлично
-над 9.1 ѕверски

Сега, нормално дека ова си зависи и од позицијата на играчот. Не можам јас да кажам за голманот дека бранел лошо, ако има 6.7 оценка, а противникот да нема ниедна шанса :D
И кај мене е така само јас би направил една корекција која важи за мене.

6.0 и надоле катастрофа
6.1-6.9 лошо
7.0-7.5 добро
7.6-8.0 многу добро
8.1-9.0 одлично
над 9.1 фантастично :)

Е сега како што кажа и ти зависи од позицијата на играчот но и од тоа кој ти е противник.Ако играм против екипите од долниот дел на табелата тогаш оценката на голманот не е толку важна се додека е над 6.5.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.971
Поени од реакции
15.228
балканската лига може да се додаде на веќе почната игра ?? Многу досадно ми стана во Македонска лига. На полувреме водам по 2,3- 0 и после ставам по тројца млади играчи. Составот ми е прејак. Ако ми остане овој состав за две три години може и 1/8 финале во лш ули титула во ЛЕ . :D дај за завршан сезонава па ќе ставам слики.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ја завршив првата сезона со Манчестер Сити.Премиер Лигата ја освоив убедливо.

На репрезентативен план со Англија на ЕП 2016 терав до 1/2 финале каде изгубив од Шпанија,кои изгубија во финалето од Белгија(неверојатно колку јаки играчи имаат).
ФА беа задоволни од мојата работа со Англија но после ЕП ми дојдоа понуди од Хрватска,Израел и Шпанија.После малце размислување одлучив дека сакам нов предизвик и ја прифатив понудата од Шпанија,каде го зазедов местото на мојот пријател Пеп Гвардиола(ме има на Favoured Persons) :)
Сега следуваат квалификациите за СП 2018,и немам рок да одиграм ниту една пријателска туку ќе треба на квалификациите да го формирам костурот на екипата.

Со Сити во новата сезона го освоив тоа како супер куп што е,како се вика не ми текнува Комјунити Шилд или како и да е :)
Управата не ми даде да одлучам за тоа што да очекуваат туку одма ми кажаа дека се очекува да ја освојам ПЛ и во ЛШ да терам до полуфиналето.
Пеколна сезона ми следува!!

Да напоменам само дека Агуеро во ПЛ постигна 42 погодоци и го сруши рекордот на Анди Кол со 34 мислам беше.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.971
Поени од реакции
15.228
уффф у многу голема дилема сум. Од Лејчестер ми стигна понуда. Ми даваат 46 мил. за трансвери. Шо викате да одам ??

Еве слики од минатата сезона.

4 од петте порази ми се од последните 8 кола кога играв со младинци.

еве од ЛЕ групата. Се пласирав пошо испаднав во плејофф за ЛШ.

еве и слика од составот.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Успеав со Пандури(Романија)да влезам во прва лига,во купот испаднав од Клуж.
4-3-3 формација.Ви препорачувам доколку имате високи играчи,наместете коренерите да ги изведуваат во 6 yard box.Двајцата дефанзифци(стопери) ми имаат дадено вкупно 20 гола,сите голови преку корнер или индиректен слободен удар.Сега се двоумам дали да останам во тимот уште една сезона или да го напуштам,а веќе неколку клучни играчи се пред заминување од тимот...
Е сеа,кога играм напагачка или контрол стратегија,секогаш ми носи лоши резултати.Тешко стигаат до гол,посет на топка има противникот и на контри ме сјебуваат,а кога ке почнам да играм на контри,посет на топка имаме ние,многу повеќе шутеви на гол и голови и секогаш носи добар резултат :confused:

Lovec

http://trophymanager.com/
Член од
14 февруари 2010
Мислења
65
Поени од реакции
1
Успеав со Пандури(Романија)да влезам во прва лига,во купот испаднав од Клуж.
4-3-3 формација.Ви препорачувам доколку имате високи играчи,наместете коренерите да ги изведуваат во 6 yard box.Двајцата дефанзифци(стопери) ми имаат дадено вкупно 20 гола,сите голови преку корнер или индиректен слободен удар.Сега се двоумам дали да останам во тимот уште една сезона или да го напуштам,а веќе неколку клучни играчи се пред заминување од тимот...
Е сеа,кога играм напагачка или контрол стратегија,секогаш ми носи лоши резултати.Тешко стигаат до гол,посет на топка има противникот и на контри ме сјебуваат,а кога ке почнам да играм на контри,посет на топка имаме ние,многу повеќе шутеви на гол и голови и секогаш носи добар резултат :confused:
Мене ми се случуваше тоа со Брегалница али и преоптеретувачки е да играш ви фазата по групи што ми се случи оваа сезона во Лига Европа а истевремено и во ЈУГ лигата дали може да се исклучи додека сум во игра или мора нова да почнувам ?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.621
Поени од реакции
14.497
Стигнав со Блекбурн до 2019 година, и не го продолжив договорот, тимот го направив гигант, направив добри успеси поради кои влегов во Hall of fame. :D Еве што се освоив:

Арсенал кој нема видено ПЛ титула 10 години ме побара, па веднаш прифатив. Мада и тука налетав на екстра добар тим, во тимот ги имаат Хазард, Ремзи, Вилшер кој се ѕверови, Кавани е тука, иако е стар пак си растура. Ќе видиме дали ќе успеам да го вратам Арсенал на победничките патеки. :D

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Стигнав со Блекбурн до 2019 година, и не го продолжив договорот, тимот го направив гигант, направив добри успеси поради кои влегов во Hall of fame. :D Еве што се освоив:

Арсенал кој нема видено ПЛ титула 10 години ме побара, па веднаш прифатив. Мада и тука налетав на екстра добар тим, во тимот ги имаат Хазард, Ремзи, Вилшер кој се ѕверови, Кавани е тука, иако е стар пак си растура. Ќе видиме дали ќе успеам да го вратам Арсенал на победничките патеки. :D
17 титули...(y)

Иначе и кај мене Арсенал го имаат Кавани.А Хазард си го најдов во Сити...ѕвер е...

Иначе млади таленти од Аргентина има многу.Од Бразил слабо.А Франција има најмногу!

Kajgana Shop

На врв Bottom