Football Manager 2012 - Општа дискусија

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.754
Поени од реакции
1.023
1. Aко играш со млади играчи или играчи со слаба стамина и ворк рејт, нормално е тоа. И кај мене таквите се уморни. Затоа ќе имаш поголем тим и ќе ги ротираш. Јас имам едно 25 играчи во ростерот што ги имам.
2. Нормално е да се незадоволни од тренингот ако им е претежок. И кај мене исто така изразуваат незадоволство, истото беше и во 11. Не е тоа до ти што имаш одлични тренери. Токму поради тренингот тогаш и ти се повредуваат, ти дава самата игра tips&tricks. Земи намали им го оптоварувањето малку.
3. Moжеби јаки играчи играш на нивните позиции ама должностите кои им ги имаш поставено не ти се во прикладност на тактиката или должностите на другите играчи. Може твојот играч се гуши со уште некој играч кој има исти задачи.

Не знам што се буните мене супер ми е оваа менаџер:)
1. Не се работи во случајов за млади играчи , туку за играчи во најдобрите фудбалски години ( од 23-24 до 30-31 година ) кои се тренирани од одлични фитнес тренери , а што се однесува до ростерот , секогаш имам барем по 27-28 играчи кои се во првиот тим ( 2 до 3 од нив не ни можам да ги пријавам во лигата и обично ги играм само за куп натпревари ) .
2. Не верувам дека тренингот им е претежок бидејќи секогаш ми е на medium и никогаш не го правам hard . Како што реков и во предходниот пост на предходните FM не ми се случуваше да се жалат од тренингот.
3. Што се однесува до јаките играчи кои играат слабо , не само што играат на природните позиции туку им се наместени најдобрите должности ( нели на player report на овој FM ги пишува кои се најдобрите должности на секој играч ) ... за тоа дека неколку играчи играат со исти должности и поради тоа се гушат веројатно си во право , но тоа не би требало да е причина често да вадат многу слаби оцени на натпревар .
Како што реков и предходно , има неколку подобрувања на овој FM , но некои проблеми кои ги има сега , воопшто ги немаше на предходните FM .

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
1. Не се работи во случајов за млади играчи , туку за играчи во најдобрите фудбалски години ( од 23-24 до 30-31 година ) кои се тренирани од одлични фитнес тренери , а што се однесува до ростерот , секогаш имам барем по 27-28 играчи кои се во првиот тим ( 2 до 3 од нив не ни можам да ги пријавам во лигата и обично ги играм само за куп натпревари ) .
2. Не верувам дека тренингот им е претежок бидејќи секогаш ми е на medium и никогаш не го правам hard . Како што реков и во предходниот пост на предходните FM не ми се случуваше да се жалат од тренингот.
3. Што се однесува до јаките играчи кои играат слабо , не само што играат на природните позиции туку им се наместени најдобрите должности ( нели на player report на овој FM ги пишува кои се најдобрите должности на секој играч ) ... за тоа дека неколку играчи играат со исти должности и поради тоа се гушат веројатно си во право , но тоа не би требало да е причина често да вадат многу слаби оцени на натпревар .
Како што реков и предходно , има неколку подобрувања на овој FM , но некои проблеми кои ги има сега , воопшто ги немаше на предходните FM .
1. Ме интересира местиш ли кондициски тренинг пред сезона(кога се играат пријателски)? Или најубаво, иди во squad и намести fitness, па дај скриншот да видиме.
2. Тренингот пред се зависи од играчот. Кај мене на некои ми е на medium, на некои на very heavy, па никој не се жали. Тоа зависи од атрибутот workrate, па и determination.
3. Кога идеш на player report, ти дава мислење на асистентот, ако не ти е добар асистентот, џабе ти е. Не гледај така, боље сам процени кој е најдобар duty за играчот.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.582
Поени од реакции
22.301
Здраво до сите

за прв пат ја играм играва и ми изгледа доста интересна. Досега играв само Фифа менаџер но ми стана досадна, 50% од играта нема врска со фудбал итн.
Сепак све ми изгледа ново и да прашам за почетник кој се најбитните работи. Играм со Дортмунд и мислам како клуб има солиден потенциал. Значи го разгледав и све и како почетник страв ми е да не испуштам нешто важно. Да прашам дали вие лично го правите тренингот или оставате на заменик тренер. Со тактиката сигурно само ја правите и мислам дека ова е добар предизвик. Да прашам и со талентиве како е, како најдобро да ги форсирам. Можеби има некој линк за добар туторијал за почетници?
Иначе ми се допаѓа што буквално сите имиња се оригинално но за жал на пример за Германија нема оригинал логоа, дали има некојси пач за тоа?

Фала однапред, позз

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
стигнав до јануари 2012 е сега е отворен трансфер периодот.. кај можам да ги најдам сите играчи што се "transfer listed" кога влевам во Transfers, покажува веќе направени трансфери од клуб до клуб. поздрав

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
стигнав до јануари 2012 е сега е отворен трансфер периодот.. кај можам да ги најдам сите играчи што се "transfer listed" кога влевам во Transfers, покажува веќе направени трансфери од клуб до клуб. поздрав
Иди на Search Players, па во Filter штиклирај Transfer Listed.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.582
Поени од реакции
22.301
Ќе ти пишам утре. Искрено ме мрзи сега :D

Доста смо се зајебавали :icon_lol:
Ок, фала. Почнувам да ја сфаќам по малку играта, битно против Шалке го освојв Супер купот

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Со Малага ја завршив првата сезона.Задоволен сум.Во Шпанското првенство многу тешко е да ги стигнеш Барса и Реал.Но без да ги направам шампиони Малага,не си одам од таму.

Овие ми беа трансферите за првата сезона:

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Играм со Њукасл и ги земав на Free Transfer Јаја Саного и Алерто Палоши. Знам на старите изданија беа ѕверови, играл на 12-кава некој со нив, искуство некое, како се покажале кај вас во тим?

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Играм со Њукасл и ги земав на Free Transfer Јаја Саного и Алерто Палоши. Знам на старите изданија беа ѕверови, играл на 12-кава некој со нив, искуство некое, како се покажале кај вас во тим?
Ја само Јаја саного го имам играно и типот ми беше закон.Ми постигнуваше околу 16-20 гола по сезона
--- надополнето: Nov 13, 2011 11:05 AM ---
А некој македонска лига има направено ли????

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Ја само Јаја саного го имам играно и типот ми беше закон.Ми постигнуваше околу 16-20 гола по сезона
--- надополнето: Nov 13, 2011 11:05 AM ---
А некој македонска лига има направено ли????
Не јас почнав ама се откажав од праењето македонска лига :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Здраво до сите

за прв пат ја играм играва и ми изгледа доста интересна. Досега играв само Фифа менаџер но ми стана досадна, 50% од играта нема врска со фудбал итн.
Сепак све ми изгледа ново и да прашам за почетник кој се најбитните работи. Играм со Дортмунд и мислам како клуб има солиден потенциал. Значи го разгледав и све и како почетник страв ми е да не испуштам нешто важно. Да прашам дали вие лично го правите тренингот или оставате на заменик тренер. Со тактиката сигурно само ја правите и мислам дека ова е добар предизвик. Да прашам и со талентиве како е, како најдобро да ги форсирам. Можеби има некој линк за добар туторијал за почетници?
Иначе ми се допаѓа што буквално сите имиња се оригинално но за жал на пример за Германија нема оригинал логоа, дали има некојси пач за тоа?

Фала однапред, позз
Дортмунд е сигурно една од екипите, што има најголем потенцијал. Ги имаш Хумелс, Суботиќ, Шмелцер, Бендер, Гундоган, Геце, Кагава, Гроскројц,...
Заменик тренер не може да ти го прави тренингот. Ќе идеш на секој играч и на тренинг ќе му наместиш Goalkeeper, Defender, Midfielder, Forward, зависи што е.
Па талентите најдобро ќе се развиваат, ако играат во прв тим, што е нормално. Плус треба да имаш добри тренери, добри услови за тренинг,...
Има еден туториал од fm-crew, на српски јазик за ФМ 2011. Се надевам ќе ти помогне.
За логоси, прво симни го ова. Одпакувај, копирај во My Documents/Sports Interactive/Football Manager 2012/graphics(сам ќе си го направиш фолдерот). После ќе влезеш во играта, ќе одиш preferences, па display & sound, ќе го одштиклираш Use skin cache и ќе го штиклираш тоа под него. На крај ќе идеш confirm и би требало да ги има, ако направиш се како што треба. Се надевам помогнав;)
Од кај го најде скинот ?
R Skin.

Ф

Флеш

Гостин
Здраво до сите

Фала однапред, позз
Со задоволство ќе ти помогнам :D

• Вака прво да ти помогнам со неколку локални балкански страници кои мозе да ги прашаш дополнително нешто и они да ти помогнат ...

http://www.serbian-fm.net/index.htm

http://www.fm-balkan.com/ (има и македонски дел во оваа страна)

http://fmc-serbia.net/

• Второ-треба да внимаваш што играчи да земаш,ако земаш млади играчи до 24 години ќе мора да одвоиш поголема пара
  • Трето-мора да си направиш добра ТАКТИКА за добра игра
  • Четврто-Треба да земаш добро скаути(внимание на judging potencial and ability) и тренери(добро би било да ставаш македонски тренери за комуникација)
  • Петто-Training(Стави асистентот и тренерите да го водат тренингот и советите) по желба секако ;)
  • Шесто-Гледај на почеток и за време на пауза на сезона да ставаш некои турнири и пријателски утакмици за што побрзо да ја совладаат тактиката
  • Седмо(последно бидејќи не ми текнува нешто моментално) - Внимавај на МОРАЛОТ на играчите..нешто многу важно во играва и најдобро
Тоа е се пријателе :cool: ако треба нешто ние РОБОВИТЕ на оваа ФУТБАЛ МЕНАЏЕР 2012 ќе ти помогнеме тука,на овој ФОРУМ ...

Поздрав голем (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom