Football Manager 2012 - Општа дискусија

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
И може кога сака некој друг клуб да ти ги лапне за никаква оштета...
Не е тешко да се најде замена за такви играчи.Мизерија се сите, едвај се движат.Сепак, на најдобриот играч му дадов плата од цели £150 неделно, ееееееј!
А на еден играч goal fee му е £5, таман да си купи пиво во паб после утакмица ако постигне гол, а ако постигне хет-трик ќе има частенка за пријателите.:pos:

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Јас одамна играв во МЛС и можам да потврдам дека само 1 или евентуално 2ца од драфтот можат да ти послужат во тимот, поготово ако атакуваш на титула.
Освоив со DC United 2-3 пати лигата и ми се здосади, па еве неам играно можда 3-4 месеци на тој сејв :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ме чуди што не им е поделена лигата географски, ко НБА, исток запад пацифик бла бла... :) Или им е? :D Уште тоа и :facepalm:
Кој вика дека не е ?:icon_mrgr:
Имаш Исток 9 тима и Запад 10 тима.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Му пратив понуда на каен за М'бае Нијанг од 25м евра , а будалите ми бараат 68м евра .... сепак има уште година и пол од договорот и сега по медиумите кажувам дека ке направам се само да го доведам во Нотингем Форест , и тој е јако загреан да игра во мојава екипа .. сега за сега сум на 3 место после 11 изиграни кола .. успех имам во прво коло со јунајтед моменталниот лидер на гости 0-0 и со челзи дома победа од 2-0 .

Fr0ST

Hail The King!
Член од
15 јуни 2012
Мислења
60
Поени од реакции
92
Дај кажете искуства од арапскиве лиги ме удри филм да почнам со некој Катарски тим читав многу пари фрлале за трансфери такви работи па ако има некој играно нека каже што како со кој да почнам интересно ли е да се игра таа лига...

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Како се нервирам кога ке ми крашне играва :mad: убава си беше до пред 2 дена .. сега пак поча .

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
aj skenirajte si gi kompjuterite so Malwarebytes Anti Malware ili so Auslogics Registry Boost, pogotovo so vtorovo, sigurno imate nekoj cock up tamu pa krasnuva.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Почнав МЛС да играм:pos:
Почнав со Торонто. На почетокот делува доста интересно. Треба да се пази на многу ситници. Пример можеш да имаш само 3 all star играчи во екипа, како што се: Бекам, Донован и Кин во Галакси, Анри и Маркез во Њу Јорк или кај мене: Фрингс, Де Гузман и Ковермарс. Можеш да доведеш само 6 играчи, кои се слободни или доаѓаат од некоја друга лигра, која не е МЛС. Тимовите во МЛС „купуваат“ со менување на играч или драфт пикови. Да, има и драфт секоја година :D
Плус треба да се пази, да не го поминеш дозволениот селари кап и да немаш повеќе од 10 странци. Странци се сите освен Американци и Канаѓани.

Еве табела по неколку изиграни кола.

Трансфери.

Тактика(тим).

Гужва ептен, не знам кого да пуштам:icon_lol:

Скинот на играта гледам, дека ми е 99% во иста боја, како скинот на форумов:icon_mrgr:
Јеј Торонто мојот омилен тим од МЛС :D
Ставај ги овие "Ол стар" играчи во прв тим нз зошто Де Гузман и Коверманс ти се на клупа

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Стресна сезона у пм. Клучни играчи ми се повредија у различни интервали. За среќа на последниот ден на зимскиот преоден рок го купив Арон Ленон за околу 4 милиони. Единствен downside беше што не можеше да игра у ниеден куп. Како и да е, стигнав до финале Карлинг Куп за да играм со Сити. Мачна утакмица со гризење нокти и потење која заврши драматично. Еве како поточно:

И со тоа ВБА по 30 години може повторно да се спрема за Лига Европа :) Интересно како експериментирав со тактиката во екстра-тајмот, менувајќи во 4-4-2 Diamond која ја спремав како бекап за ваков случај, и се погоди како премногу корисна. Исто така си направив и систем за шутирање пенали. Прв шутира средно-јак изведувач, втор-јак, трет- среден, четврт-јак, петти-среден. И тоа успеа да ми ја донесе победата. После тоа, ждрепката ме извлече против Сандреленд во 1/4 ФА Куп, па потоа со Фулам во 1/2 финале кои малце потешко ги совладав. Финале на Вембли против другиот Манчестер. Најголема утакмица откако сум на чело на ВБА, иако немав толкав притисок бидејќи веќе бев квалификуван во ЛЕ. Сепак наградата од 11 милиони за победа во ФА Куп, комбинирана со парите што ќе ги добијам за учество во Лига Европа следната сезона би биле огромна помош за земање нови засилувања. На 2 недели пред натпреварот ми се повредија Јаја Саного, Кевин Гројскројц и Адам Џонсон, а Колман беше суспендиран за 4 натпревари поради ужасен старт. Со тоа морав Лалана и Брант да ги играм на крилата, без да имам природно позиционирани крила на клупа, а во шпицот мораше да игра неискусниот Крис Вуд. Оваа утакмица беше понапната и со повеќе голови. Еве како заврши:

Александар Коларов со последниот шут ми ги даде тие 11 милиони :) Со тие пари планирам него да го задржам у клубот на трајна база и Коло Туре да добие нов договор бидејќи му истекува на крај на сезона а морам да го задржам бидејќи е предобар. Истата тактика ја применив во продолжението и истиот систем на шутирање пенали како во Карлинг Купот, и повторно успешно се покажаа. Инаку голот од пенал на Лонг беше негов проштален погодок бидејќи од следната сезона ќе игра за Фенербахче. Немам веќе место за него во клубот. Крис Вуд исто така одлично се покажа, кога најмногу требаше да се истакне како замена за Саного, тој тоа фантастично го направи. И така ВБА освои Double :) Еве ја и конечната табела:

Се надевав и на едно-две места повисоко, али подобро 2 купа и 7мо место, отколку ниеден куп и 5то. Сега мора озбилно да се подготвам за следната сезона и да земам квалитетни играчи и да ги засилам позициите убаво. Ќе играм во Европа, па имам и шанса за плус уште еден трофеј сега кога освоив ФА Куп, Черити Шилдот или како и да се вика, против Сити. Се надевам и тоа дека ќе го освојам и од следната сезона да напаѓам на место во ЛШ.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
^Комјунити Шилд се вика. Ама ти си за Ливерпул така да простено ти е. Последен пат кога игравте се викаше Черити Шилд :D (шала)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
aj skenirajte si gi kompjuterite so Malwarebytes Anti Malware ili so Auslogics Registry Boost, pogotovo so vtorovo, sigurno imate nekoj cock up tamu pa krasnuva.
Мислеше auslogics registry cleaner ? :P
Шала на страна,лесно се наоѓа прогамов и многу помага.

Да се вратам на темава,искрено мрза ми е да правам и да лепам скриншотови,затоа накратко.
Сезона 2021-2022 сеуште со Интер си фурам,го направив втор најбогат клуб во светот,а бордот сеуште не одобрува изградба на нов стадион.
Секој месец по 10 пати ги молам,не и не и не,пљу.
Друго,Бразил го одведов до врвот на светот,освоив светско првенство,а пред тоа Куп на конфедерации.
Какви вундеркинди имав во репрезентација тоа е чудо,на секоја позиција имав барем по тројца екстра квалитетни играчи,а старосната граница им се движеше 22-25 години.
Освоив светско и два дена после тоа дадов отказ,а од Интер немам срце да дадам отказ,причните познати.

Во мојот моментален состав,зборам за Интер имам неколку таленти,а играчите во поодминати години ги продавам мошне скапо и ги земаат некој чкљ клубови,а полни се со пари.Пример,Фулам,Хадерсфилд (да добро читате :D ),Питерборо и таквите клубови како нив и слични на нив.
Скаутскиот тим ми е составен од бивши играчи на Интер,почнувајќи од Занети.
Снајдер ми е помошник тренер.
Буџетот за трансфери секоја сезона ми се движи 200+ милиони,а јас не трошам ни пола од тоа,освен за еден двајца играчи.
Другите играчи ми се од младинска школа која што претходната сезона беше прогласена најдобра во свет.Секоја година вадам барем по двајца екстра играчи од младинска школа,а првата сезона со Интер го извадив Крајстиг кој потоа беше викнат за италијанската репрезентација а за две сезони стана и капитен.

Трето,планирам да почнам нов сејв,моменталниов сакам да го оставам во мирување некое време,препорачајте некој солиден клуб.
Мене се на памет ми идат терористите да ги земам :D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Да се вратам на темава,искрено мрза ми е да правам и да лепам скриншотови,затоа накратко.
Сезона 2021-2022 сеуште со Интер си фурам,го направив втор најбогат клуб во светот,а бордот сеуште не одобрува изградба на нов стадион.
Друго,Бразил го одведов до врвот на светот,освоив светско првенство,а пред тоа Куп на конфедерации.
Какви вундеркинди имав во репрезентација тоа е чудо,на секоја позиција имав барем по тројца екстра квалитетни играчи,а старосната граница им се движеше 22-25 години.
Освоив светско и два дена после тоа дадов отказ,а од Интер немам срце да дадам отказ,причните познати.

Во мојот моментален состав,зборам за Интер имам неколку таленти,а играчите во поодминати години ги продавам мошне скапо и ги земаат некој чкљ клубови,а полни се со пари.Пример,Фулам,Хадерсфилд (да добро читате :D ),Питерборо и таквите клубови како нив и слични на нив.
Буџетот за трансфери секоја сезона ми се движи 200+ милиони,а јас не трошам ни пола од тоа,освен за еден двајца играчи.
Другите играчи ми се од младинска школа која што претходната сезона беше прогласена најдобра во свет.Секоја година вадам барем по двајца екстра играчи од младинска школа,а првата сезона со Интер го извадив Крајстиг кој потоа беше викнат за италијанската репрезентација а за две сезони стана и капитен.

Трето,планирам да почнам нов сејв,моменталниов сакам да го оставам во мирување некое време,препорачајте некој солиден клуб.
Кажувај поточно каков клуб сакаш, во која држава и која лига да игра и каква финансиска состојба да има и ќе ти најдам некоj :)

N

Nicky Santoro

Гостин

Арминија Билефилд :)

Kajgana Shop

На врв Bottom