Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Го зедов јас за 5м :)али не би го пуштил одма да игра ..сепак е млад .
od 2ra sezona igraj cesto... :) Kaj mene vo samdorija 2 sezoni go iam prvata imase 20 asistencii a vtorata 15 asistencii i 10 gola... :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Одбрана најдов :)
--- надополнето: 4 јули 2012 во 20:09 ---

Нотингем Форест сега сум втора сезона влегов одма во премиер лига .Лево крило или десно ако има некој добар до кај 4-5 м и плата до кај 16к ..
Пробај Бебе од Ман Ју. AMR и AML мислам дека може. Нз колку бараат за него, али за позајмица 100% ќе успееш.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Го зедов Ривалдо на 39 години му дадов 3800 плата да видиме како ке се покаже.. на една година го зедов и Кемпбел за 4000 плата :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Окапав вечерва али решив да ја изиграм сезонава до крај. Најуспешна сезона до сега што сум ја имал на FM, посебно што играм со волку слаба екипа. Доминација скоро 100 проценти.

А еве го дрим-тимот за тоа. :D

Во ФА Куп, стигнав до 3то коло и бев скоро тесно поразен од ВБА во гости, со 3-1, што според мене е огромен успех. ФА Трофи куп, стигнав до финале и сум според мене фаворит иако играм со клуб од 1 ранг над Бостон.

За следна сезона ќе ми треба сериозни засилувања во средината и нападот, зашто Younghusband (очајно презиме) ептен падна у формата па ќе ми треба солиден напаѓач покрај Counago и Zahoud, а во средината ептен очајна клупа имам. Буџетот од 10к евра го зголемив на +500К, заради успесите во ФА Куп и ФА Трофи куп, каде што кеширав многу.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Окапав вечерва али решив да ја изиграм сезонава до крај. Најуспешна сезона до сега што сум ја имал на FM, посебно што играм со волку слаба екипа. Доминација скоро 100 проценти.

А еве го дрим-тимот за тоа. :D

Во ФА Куп, стигнав до 3то коло и бев скоро тесно поразен од ВБА во гости, со 3-1, што според мене е огромен успех. ФА Трофи куп, стигнав до финале и сум според мене фаворит иако играм со клуб од 1 ранг над Бостон.

За следна сезона ќе ми треба сериозни засилувања во средината и нападот, зашто Younghusband (очајно презиме) ептен падна у формата па ќе ми треба солиден напаѓач покрај Counago и Zahoud, а во средината ептен очајна клупа имам. Буџетот од 10к евра го зголемив на +500К, заради успесите во ФА Куп и ФА Трофи куп, каде што кеширав многу.
Дин Бузанис. Добар потег за голман :) Коа играв со Бристол Роверс го побарав пошто знаев дека од академијата на Ливерпул беше пуштен, и what do you know. Quality signing ми беше. А за Бостон Јунајтед претпоставувам дека е врв :)
--- надополнето: 5 јули 2012 во 04:38 ---
Го зедов Ривалдо на 39 години му дадов 3800 плата да видиме како ке се покаже.. на една година го зедов и Кемпбел за 4000 плата :)
Не знам за Ривалдо али Сол Кемпбел... лош потег. Втората сезона со Лестер кога играв (во Чемпионшип) беше катастрофа. Топки му летаа низ нозете, го натскокуваа, претрчуваа... ко мало дете го шантраа по терен. За добар центар бек можеше да го земеш Дени Вилсон на позајмица или можеби Gareth McAuley да го купиш за не повеќе од 1.5...

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Bouzanis. Грк од Австралија али брилијантен за мали екипи. Ако сакаш малце читерски - http://www.fm-base.co.uk/forum/lower-league-managers/85821-bss-bsn-free-players-shortlist.html

Симни го шортлистов, има многу играчи кои би играле кај тебе у ниска лига. Главна препорака - Zahoud за напаѓач.
читерски
На секоја игра преферирам да играм против законите на истата, али на оваа не можам. Кога играм се чувствувам баш ко тренер/менаџер. Највеќе нерви имам оставено на оваа игра, кога губеш, играчите ги мрзи да трчат во контра, се зезат ко прва да им е...
Со помош на скаутите си ги „ловам“ добрите, млади играчи. Поинтересно ми е. :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Еве го составот што ке го имам на располагање за Премиер лигата :)
Nottingham Forest (Team Selection_ Overview).png

И трансферите што ги направив :)
Nottm Forest (Transfers_ History).png

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Дали да го дадам Фабио за 10м плус 30% од следна продажба да одат за мене. веднаш на почетокот на играта или да го оставам, али тешко да може да бидне подобар од Евра во наредниот период :confused:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
You know you're screwed when:

Еве ми ги трансферите од претходната сезона и оние од оваа:

Еве до кај ме донесоа тие засега:

:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Супер, само не очекувај многу од овој Симус Колман, јас дека играв со Евертон го форсирав и ко бек и ко крило и слабо, мислам ок, колку да речеш дека имаш некој на терен. Не е киксер ама и не прави ништо посебно, 6.6-6.7 оценка :) Глеј пари да извадиш од него :Р

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Супер, само не очекувај многу од овој Симус Колман, јас дека играв со Евертон го форсирав и ко бек и ко крило и слабо, мислам ок, колку да речеш дека имаш некој на терен. Не е киксер ама и не прави ништо посебно, 6.6-6.7 оценка :) Глеј пари да извадиш од него :Р
Засега го ротирам со Јара како бек и солиден си е. Покажува точно колку што очекував. Крила ги ставам него и Коларов во улога на Defensive Wingers за да одземаат топки од далеку само кога водам со 2 разлика по 75та мин негде.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Како да ги исклучам овие reports за другите екипи што ми ги дава ? пример за најдобар играч во месецот во таа лига, кој кого го земал ..

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Играва е многу чудна. Секад кога добивам црвен картон, или тепам со повеќе од 3 разлика, или губам со повеќе од 3 разлика:

Ова беше полуфинале Карлинг Куп, со ослабен состав играа Ливерпул. Али у секој случај црвен картон имав и деструктивецот го играв десен бек, а тоа кругчето портокалово му стоеше. И ете ги пернав 5:0. Али сум искусил и почудни ствари у скоро време. Победа против првиот тим на Сити со центар-бек на гол; Најдов 18-годишен Тајландски централен дефанзивец наречен Бантамалавире (или така нешто) кој е висок 165 цм. и беше прогласен за Тајландски играч на годината :D Требаше да земам скринче кога го видов, сеа ќе треба да го барам у тајландскиот состав... башка и не сум 100% сигурен дали беше Тајланд или некоја друга земја од таму.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Не знам за Ривалдо али Сол Кемпбел... лош потег. Втората сезона со Лестер кога играв (во Чемпионшип) беше катастрофа. Топки му летаа низ нозете, го натскокуваа, претрчуваа... ко мало дете го шантраа по терен. За добар центар бек можеше да го земеш Дени Вилсон на позајмица или можеби Gareth McAuley да го купиш за не повеќе од 1.5...
Во право беше за Кемпбел .. дрво невидено .. дури сега жалам за 65к што ги платив за трансферот и уште 3.9к плата што му давам ...јако ме сјеба во купот против Брајтон 2 гола по негова грешка паднаа , среќа што беа расположени напаѓачиве Ањелка x2 , Ривалдо , Амаури , Сидорф за конечни 5-2 :)

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Јас да прашам, да не барам наназад по страниве.
Да не искочи крак за послениот пач?

Kajgana Shop

На врв Bottom