Football Manager 2012 - Општа дискусија

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Мене најголем впечаток ми остави The Fans Stadium :cuc:
Не ја знаеш приказната?! Клубот Вимболдон си постоел одамна но скоро секогаш бил во економска криза, дури и кога играл во ПЛ. Но во 2001ва се случило крах. Клубот банкротирал, се преселил на друг стадион, стариот стадион кој најчесто и бил причина за слабиот буџет. Со преселувањето на клубот се преименувал во MK Dons но не биле сите фанови задоволни на таа одлука па во 2002ра прават нов клуб со старото име на нов стадион, изграден од нивни пари и почнуваат од најниската лига во Англија. Од 2002ра до сега направиле скок од 5 лиги, што е Англиски рекорд, и моментално се наоѓаат во нивната 4та лига. Ова ме инспирираше да ги земам на менаџеров, кој воедно и е во вистински живот, нивен спонзор кој го носат на дресовите.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Не ја знаеш приказната?! Клубот Вимболдон си постоел одамна но скоро секогаш бил во економска криза, дури и кога играл во ПЛ. Но во 2001ва се случило крах. Клубот банкротирал, се преселил на друг стадион, стариот стадион кој најчесто и бил причина за слабиот буџет. Со преселувањето на клубот се преименувал во MK Dons но не биле сите фанови задоволни на таа одлука па во 2002ра прават нов клуб со старото име на нов стадион, изграден од нивни пари и почнуваат од најниската лига во Англија. Од 2002ра до сега направиле скок од 5 лиги, што е Англиски рекорд, и моментално се наоѓаат во нивната 4та лига. Ова ме инспирираше да ги земам на менаџеров, кој воедно и е во вистински живот, нивен спонзор кој го носат на дресовите.
4та ќе му дојде nPower League 2 така ?

Член од
5 август 2008
Мислења
6.015
Поени од реакции
5.336
Ова е моја највисока победа. второ кола во лива Европа а втора сезона ми е како менаџер на Сандерледн.. првата завршив на 5то место и освоен лига куп. А сега во оваа сеозона сум без пораз

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Ај мала помош
Договорив еден бразилец . Го потпишав на 31 август и дојде кај мене ама еве месец дена му пишива Wp односно дека му треба работна дозвола а не ја добива .
Што да праам сеа ?

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.011
Поени од реакции
2.043
Ај мала помош
Договорив еден бразилец . Го потпишав на 31 август и дојде кај мене ама еве месец дена му пишива Wp односно дека му треба работна дозвола а не ја добива .
Што да праам сеа ?
Ќе треба да го дадеш на позајмица едно 3-4 години : )

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Па дур да добие документи :D Европско државјанство и такви срања. Претпоставувам дека си менаџер во некоја англиска екипа, таму има вакви барања.
Да ама има 20 години да му ебам матер . Кај мене е у екипа а пред името му пишува WP . 2018 сум и го платив 60 милиони најјак напаѓач е моментално и сеа треба да си гризнам од ку... а ?

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.011
Поени од реакции
2.043
Да ама има 20 години да му ебам матер . Кај мене е у екипа а пред името му пишува WP . 2018 сум и го платив 60 милиони најјак напаѓач е моментално и сеа треба да си гризнам од ку... а ?
Незнам другар, еве нека ти кажаат и другите како шо, ама тоа work permit ако не добил, џабе ти е, шитни го.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Незнам другар, еве нека ти кажаат и другите како шо, ама тоа work permit ако не добил, џабе ти е, шитни го.
Го договорив и првиот пат и ми викаат дека не му даваат виза па идам оноа апил ( незнам како се пишуваше на англиски ) и ми одобрија и после сет трансфер фино лепо и си дојде дечаков . И сеа глеј шо ми пишува . Лелллеле ама се нервирам ...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Еве одговори од странски форуми:

1. A player must have played for his country in at least 75% of its competitive “A” team matches he was available for selection, during the 2 years preceding the date of the application;

And just to add to that, I believe the appearances must be for a team in the top 50 of the World Rankings. If Colombia have dropped out of the top 50 in that save then it would be void. I'm not sure that's exact but it's something along those lines!

Тука станува збор за некој колумбиец.

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Го договорив и првиот пат и ми викаат дека не му даваат виза па идам оноа апил ( незнам како се пишуваше на англиски ) и ми одобрија и после сет трансфер фино лепо и си дојде дечаков . И сеа глеј шо ми пишува . Лелллеле ама се нервирам ...
Земи побарај фидер клуб за ворк-пермитс од управата... Обично ќе ти договорат тим од Белгија... таму ќе го праќаш 2-3 сезони и ќе добие белгиско државјанство, исто така пробувај да му понудиш нов договор.

Kajgana Shop

На врв Bottom