Football Manager 2012 - Општа дискусија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тешко даваат англичаните дозвола за работа на играчи од забутани земји, ако ви текнува и Шакири имаше проблем со тоа пред да се официјализира трансферот негов во ВБА.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Сакав да прашам во врска со ова странциве .. ме зедоја во работнички со цел да го кренам клубот .. пошто последниве сезони беше меѓу 8-10 место .. зедов 6-7 бразилци од аматерски клубови али се добри за во мак лига. и зедов еден добар напаѓач од уганда мислам беше на 30 натпревари имаше постигнато 36 гола а и кај мене е добар за сега дава голови .. ама само 5 странци можам да играм во мак лига .. како можам да им понудам државјанство знае некој ?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Сакав да прашам во врска со ова странциве .. ме зедоја во работнички со цел да го кренам клубот .. пошто последниве сезони беше меѓу 8-10 место .. зедов 6-7 бразилци од аматерски клубови али се добри за во мак лига. и зедов еден добар напаѓач од уганда мислам беше на 30 натпревари имаше постигнато 36 гола а и кај мене е добар за сега дава голови .. ама само 5 странци можам да играм во мак лига .. како можам да им понудам државјанство знае некој ?
Јави се на Јанкуловска, ќе ти даде одма три државјанства на лагер.

Неможеш да му понудиш државјанство, играчот треба да престојува одреден број на денови у државата за да добие нејзино државјанство. Бројот на денови е различен за секоја држава... Иди у information на играчот, ти пишува колку му треба...

Инаку, конечно почнав да газам со Депортиво, ќе ставам попосле подетално. :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Погрешна тактика со македонски клуб. Земаш многу ефтино 5 странци јаки и се друго македонци, кои стварно има добри а се без клуб. Потоа продаваш некои од странците кои ги бараат од друг клуб и со тоа прави пари. Следна сезона имаш повеќе пари и купуваш пак неколку странци и следна сезона шиткаш дел од нив во други клубови за повеќе пари. Секоја сезона ќе имаш добар тим но секоја следна сезона се повеќе пари и со тоа ќе се подобруваш. Треба многу време да помине дур направиш некој успех ама според мое искуство - за 3 сезони минимум можеш да влезеш во ЛШ и со тоа буџетот да ти порасне ептен многу и од следна година правиш посолиден тим па уште повеќе можеш да напреднеш.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Погрешна тактика со македонски клуб. Земаш многу ефтино 5 странци јаки и се друго македонци, кои стварно има добри а се без клуб. Потоа продаваш некои од странците кои ги бараат од друг клуб и со тоа прави пари. Следна сезона имаш повеќе пари и купуваш пак неколку странци и следна сезона шиткаш дел од нив во други клубови за повеќе пари. Секоја сезона ќе имаш добар тим но секоја следна сезона се повеќе пари и со тоа ќе се подобруваш. Треба многу време да помине дур направиш некој успех ама според мое искуство - за 3 сезони минимум можеш да влезеш во ЛШ и со тоа буџетот да ти порасне ептен многу и од следна година правиш посолиден тим па уште повеќе можеш да напреднеш.
да да тоа го направив .. дадов 2ца на позајмица и 2ца шитнав собрав 4.5 милиони и имам уште 3-4 кои вредат од 1 м нагоре
--- надополнето: 5 март 2012 во 15:21 ---
Го препородив работнички .. на почеток ми замина најскапиот фудбалер нејкеше да го продолжи договорот .. ги зедов 2ца фудбалери од поранешниот мој тим фк охрид 2004 .. бесплатно како фрее агенти , + со 5-6 бразилци и еден многу добар напаѓач заедно со веклоски коска е тимов ..

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Еве ја првата поголема победа .. (на официјален натпревар )имав претходно на пријателска со пирин 2001 7-1 , али оваа е подрага ... бтв овој левис е многу добар ..не жалам што го платив 240 000 :D FK Rabotnički v FK Horizont-Turnovo (Split View).png

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Пач за македонска лига асален има некој?Јас најдов неколку ама или Вардар е во 2ра лига со играчте напрени инвалиди или е во прва со тим од пред 2-3 сезони.Ако има некој слободно нека прати линкче.
Иначе со Лидс,незнам како ми се посреќи освоив куп додека бев во 2ра лига.Следната сезона влегувам во прва лига земав неколку солидни играчи(тоа што играм во лига европа ми дојде ко бонус) и пак со среќа го тепав наполи 3-2 во финале.Затоа до финале беше смешки.Ми се паднаа Барса и ги тепав 4-1 зашто излегоа со младинци:pos:.Сум се чудел Мунтари како игра.Ги имав и Ханданович,Кели, Коларов,Савиќ,Тиоте и Дембеле од поасалниве играчи(Хандановиќ и Дембеле ги гагнав,другиве на позајмица со можност да ги откупам).Ако ја најдам сејвката(ако не сум ја избришал) ќе стаам слика од сезоната.Ептен јака сезона.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Пач за македонска лига асален има некој?Јас најдов неколку ама или Вардар е во 2ра лига со играчте напрени инвалиди или е во прва со тим од пред 2-3 сезони.Ако има некој слободно нека прати линкче.
Иначе со Лидс,незнам како ми се посреќи освоив куп додека бев во 2ра лига.Следната сезона влегувам во прва лига земав неколку солидни играчи(тоа што играм во лига европа ми дојде ко бонус) и пак со среќа го тепав наполи 3-2 во финале.Затоа до финале беше смешки.Ми се паднаа Барса и ги тепав 4-1 зашто излегоа со младинци:pos:.Сум се чудел Мунтари како игра.Ги имав и Ханданович,Кели, Коларов,Савиќ,Тиоте и Дембеле од поасалниве играчи(Хандановиќ и Дембеле ги гагнав,другиве на позајмица со можност да ги откупам).Ако ја најдам сејвката(ако не сум ја избришал) ќе стаам слика од сезоната.Ептен јака сезона.
Никац имаш само оној оф ФМ-Балкан колку што знам :D

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Никац имаш само оној оф ФМ-Балкан колку што знам :D
Овој е тој каде што вардар е во прва лига со играчите од пред 2-3 сезони?или јас сум утка:D
Иначе најдов некој слики ќе ги upload-ирам после :)

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Овој е тој каде што вардар е во прва лига со играчите од пред 2-3 сезони?или јас сум утка:D
Иначе најдов некој слики ќе ги upload-ирам после :)
Епа брат сеа незнам што очекувате кога ниеден македонец не сака да помогне а исто така ги имате и дресовите и грбовите на ФМ-Балкан

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.747
Поени од реакции
9.505
Кај мене Мунтари на 29 години се пензионира...Му заврши договорот со Интер и никој не сакаше да го купи :P

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.078
Поени од реакции
45.941
Tреба и крај, такој ли ?

bowl

.
Член од