Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
8 декември 2011
Мислења
152
Поени од реакции
9
ве молам ако некој може да ми даде линк за најновиот пач. фала однапред

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Сабајлево наредив во низа 3 порази и едно реми, се додека не им ја најдов вистинската тројка во тимот :vozbud:
После то фатив една серија од 4 победи и се исклучив,за денес доста е утре Лузерпул ќе го исцицаат.
Само да смислат нова формација, пошто скоро секоја втора утакмица менувам формација,а додуша и ротирам од играчиве.
За трансфер периодот не купив ништо, кој стаса ме одби :facepalm:
Јас би сакал за наредниот период да ги земам Хазард/Хулк, Бејл и Бејнс.....
Иначе моментално најдобар стрелец во екипата ми е Велбек со 9 погодоци, а Руни дефинитивно со 2 гола и мнооогу промаршени шанси :facepalm:
Моментално на табелата сум 8мо место... (моја цел е во првите три да бидам).

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
4-2-1-3 пробај вака одбраната све да ти е defense , средина овие 2ца еден defense (ball wining player) другиот suport (advanced playmaker) , овај 1 што е стави го support AM , а во напад најдобриот стави го во средина како poacher , а овие од страна како advanced forward ..со добра одбрана а рома има добра одбрана ке даваш мн голови вака .. !
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 11:55 ---

нешто друго имаш спуштено :P
4-2-13 или 4-1-2-3? ако играм со двајца дмц тогаш мора барем еден да е мц според мене :) не можам да играм со 3 напаѓачи + 1 амц. иначе одбраната прави доста киксови а пола тим ми е веќе повреден на припремните -.-

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
4-2-13 или 4-1-2-3? ако играм со двајца дмц тогаш мора барем еден да е мц според мене :) не можам да играм со 3 напаѓачи + 1 амц. иначе одбраната прави доста киксови а пола тим ми е веќе повреден на припремните -.-
зашто да не можеш да играш со 3ца напаѓачи од страна стави ги кркич и борини а како поачер стави го тоти.. позади него ам пјанич или ламела , средина гаго и де роси .. а одбрана одреди сам еве ти мала помош!

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
зашто да не можеш да играш со 3ца напаѓачи од страна стави ги кркич и борини а како поачер стави го тоти.. позади него ам пјанич или ламела , средина гаго и де роси .. а одбрана одреди сам еве ти мала помош!
аха сега сега те сваќам... значи 2 цм и еден ам? со таа тактика ќе мора да се игра флуид и директ според мене. ајде баш ќе пробам неколку утакмици па ќе видам

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
аха сега сега те сваќам... значи 2 цм и еден ам? со таа тактика ќе мора да се игра флуид и директ според мене. ајде баш ќе пробам неколку утакмици па ќе видам
Таа тактика мислам дека би ти била поефективна со еден DM и двајца CM (мада немаш играчи моментално така, пробај како што ти кажаа погоре), едниот CM како Advanced Playmaker и Attack, другиот BtB или BwM со Support. Ако играш без DM, страничните бекови стави ги на Defend, ако играш со DM стави ги Attack. Намести и пасингот да ти биде низ средината, затоа што играш без крила.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Таа тактика мислам дека би ти била поефективна со еден DM и двајца CM (мада немаш играчи моментално така, пробај како што ти кажаа погоре), едниот CM како Advanced Playmaker и Attack, другиот BtB или BwM со Support. Ако играш без DM, страничните бекови стави ги на Defend, ако играш со DM стави ги Attack. Намести и пасингот да ти биде низ средината, затоа што играш без крила.
еве така средив...а двајцава AF да ги играм атак или супорт? и овие сега руминг, пасинг, фридом и пресинг да ги средам и супер ќе е :)

Член од
8 декември 2011
Мислења
152
Поени од реакции
9
ај некој нека ми каже,како да купам фудбалер на рати?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
еве така средив...а двајцава AF да ги играм атак или супорт? и овие сега руминг, пасинг, фридом и пресинг да ги средам и супер ќе е :)
Атак играј ги, али можеш и сите тројца да ги играш AF. Филозофија и стратегија играј со Very Fluid и Attacking. Немам играно со оваа тактика јас, али Dark King поназад имаше пишувано дека со оваа тактика имал многу добри резултати, а и на други форуми читав дека била доста ефективна. За подетални информации обрати се кај него. :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
ае нека се јави дарк со некој совет :) прв меч доживеав дебакл од литекс хахах

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Доказ за тактиката моја која ја збореше The S-Man е сликава на крај на сезоната:

Според предвидувањето пред сезоната требаше да бидам 14то место, без некои посебни засилување освен неколку позајмени играчи од младинските школи од Премиер Лига, успеав без пораз да ја завршам сезоната. Сега одам во 3та лига, морам неколку засилувања па се надевам дека за минимум од 2 сезони ќе ја поминам и 3та лига.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Доказ за тактиката моја која ја збореше The S-Man е сликава на крај на сезоната:

Според предвидувањето пред сезоната требаше да бидам 14то место, без некои посебни засилување освен неколку позајмени играчи од младинските школи од Премиер Лига, успеав без пораз да ја завршам сезоната. Сега одам во 3та лига, морам неколку засилувања па се надевам дека за минимум од 2 сезони ќе ја поминам и 3та лига.
wooooow браво.....оваа е истата тактика порано што беше и на фм 10 и 11? ја имам во компјутеров ама не ми ја отвара. дај кажи инструкции едно-друго како одеа :/

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Со намера да ги симнам Барса од тронот .. почнав со Реал .. се иде сеа за сеа како наместено. Формација 4-1-2-1-2 и топ иде ... иам само еден проблем .. ако некој знае Кака како да го помотивирам зошто тиња ми е .. го ставам и утакмици и игра цели и се ... НЕМОЖЕ дечкото една асистенција да напраи за гол да не ни зборам .. малер ми се деси К.Роналдо ми се повреди ама Бензема и Игуаин си газат . . .

Real Madrid C.F. (Matches_ Matches).png

Kajgana Shop

На врв Bottom