Football Manager 2011

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Линдегард 26 години ?:ija:
Мислев некое дете е, до кај 20 години :)

Иначе со Дортмунд прва сезона „само“ 4 место.
Лошо :)
Не е дете бе, втор голман на Данска е xD Ама со оглед дека ВДС процути на 34-5, рано му е :pos:

A со офсајди како е, има многу? Да не расипале и тоа?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Не е дете бе, втор голман на Данска е xD Ама со оглед дека ВДС процути на 34-5, рано му е :pos:

A со офсајди како е, има многу? Да не расипале и тоа?
Немам приметено.
Битно е, што конечно некој ги гледа твоите играчи. Стигнуваат понуди од сите страни, за моите играчи, што не беше случаја на претходниот пач. Таму без сам да го понудиш на клубови, немаше никој да понуди.
Значи полесно се продаваат играчи, за купување, сеуште се однесуваат, како да купуваме англичани.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Немам приметено.
Битно е, што конечно некој ги гледа твоите играчи. Стигнуваат понуди од сите страни, за моите играчи, што не беше случаја на претходниот пач. Таму без сам да го понудиш на клубови, немаше никој да понуди.
Значи полесно се продаваат играчи, за купување, сеуште се однесуваат, како да купуваме англичани.
Е да, ова беше случај и кај мене. Дури ми идеше да им направам на некои terminate contract. Значи претерано глупо беше тоа, барем во реалниот свет тие последните увек би сакале да купат играч за багатела.

А и ме нервира на 11кава што како што старее играчот, накај 33-4 години и сакам сеа да си го имам на клупа... одам на нов договор и агентот ми одвалува некоја плата од 180.000 неделно :lud: На 2008 се сеќавам како што „старееја“ се помалку пари бараа :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Е да, ова беше случај и кај мене. Дури ми идеше да им направам на некои terminate contract. Значи претерано глупо беше тоа, барем во реалниот свет тие последните увек би сакале да купат играч за багатела.

А и ме нервира на 11кава што како што старее играчот, накај 33-4 години и сакам сеа да си го имам на клупа... одам на нов договор и агентот ми одвалува некоја плата од 180.000 неделно :lud: На 2008 се сеќавам како што „старееја“ се помалку пари бараа :)
Ми се има случувано играч да вреди 1м, го нудам за 1к и никој не го сака...

Агентите, ептен заебаваат. Саглам играч не можеш да доведеш за нормална сума.
На пример го платиш 30М€, 6 за него и 4 за агентот и на крајот 40М€, а такви играчи не сакаат плата под 150к. Страшно.

Сега ќе видиме што има на ТЛ со Дортмунд, тие редовно си ги доведувам.
Ако се некои постари, само ги позајмам за една сезона за околу 200к и мирна глава :)

btw...

Запна Лион за сите мои играчи. Што не сака Сити...:pos:

fixXx

IoSonoInterista
Член од
26 август 2010
Мислења
157
Поени од реакции
15
Untitled.jpg

Како е ова можно ? Не би требало договорот да му истече толку брзо

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Може го раскинале двете страни :) Проблематичен е телето на играва, пробај земи го во тим и дај му опомена ако добие црвен картон, ќе видиш што ќе се деси :pos:

fixXx

IoSonoInterista
Член од
26 август 2010
Мислења
157
Поени од реакции
15
Пробав да го земам но кој сака да игра во Чезена се врати во Интер :tapp:

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
И по незнам кој пут решавам да ја играм...

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
А бе на некој да не му се наоѓа кракот за новиот пач?

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
^ јас го снимив пачот не ми бараше цд :/

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
И јас ќе се приклучам кон повикот за наоѓање крак за да можам да играм со новиот пач.Неам појма кај ми е цд-то.
И додека сум тука да прашам,што тактика беше тоа за да давам мн голови од корнери.Со Хадерсфилд сум па морам да користам вакви мерки за подобар резултат зашто ме земаа на пола сезона а се последно место во 2ра лига :)

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Како сте со повредиве на новиов пач?
Јас почнав со Порто и многу ми се повредуваат, на секоја утакмица по еден! :(

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Ај нека ми прати некој торент од пачот, го симнав директно од страната и не можам да го инсталирам. Фајл ерор или коруптед беше нешто ми даваше, се изнервирав и го избришав одма. :/

M

marko 1996

Гостин
И јас ќе се приклучам кон повикот за наоѓање крак за да можам да играм со новиот пач.Неам појма кај ми е цд-то.
И додека сум тука да прашам,што тактика беше тоа за да давам мн голови од корнери.Со Хадерсфилд сум па морам да користам вакви мерки за подобар резултат зашто ме земаа на пола сезона а се последно место во 2ра лига :)
Значи неам играно долго време менаџер може 2-3 месеци ама ми текнува треба вака да напраиш чоекот што изведува корни да му кажеша на прва статива да го стаиш , после на прва статива ставаш еден јак со глаа , да рипа , да се гура , баланс да има високи оценки , и уште еден ке стаиш што има сила и баланс пред гол тоа челинџ кипер вака мене ми успеваше.

Kajgana Shop

На врв Bottom