Ја се позамарав дочитај го постот.Вчера го симнав.
Не знам зашто е така ама не ни планирам да го користам па нема ни да му се замарам.
@Zlatikevichius префрли ги постовиве некаде у софтвер
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја се позамарав дочитај го постот.Вчера го симнав.
Не знам зашто е така ама не ни планирам да го користам па нема ни да му се замарам.
Значи ако разбрав добро се работи за стан(веројатно 2+ соби во таа квадратура), изолација, и греен од сите страни?!Zdravo,
ke mi treba pomos u dilemi sam megu ovie 2 klimi
1. https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10172&product_id=74036&mfp=manufacturers[98,149]
Midea AG Nordic series MSAGCU-18HRFNX-QRD0GW / MOX301-18HFN8-QRD0GW KIT
2. https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10172&product_id=73909&mfp=manufacturers[98,149]
Haier Tundra PLUS SMART 1U68REMFRA / AS68TEDHRA-CL
sakam da toplam povrsina okolu 40m2, stanot e so dobra izolacija 3sprat.
Da stvarno taka e ,kompresoreite se pomali,ama izleznata snaga e pogolema.
Vidi 3,5kw MItsibushi LN ,600w slab kompresor,ama snaga babcko,na -7c izlena mok 6kw toplina,COP 3,2.
Vidi prezentacija na Zlatko od Prilep.
Japoncite se dve decenii ponapred.
Tako je. A jos manje dobijes ako te slazu sa specifikacijama.
Ja nijedan brend nisam spominjaoRade tvoj Fuji film vadi jedva 2 kw pri -7 s max fan na scop testu..
U kućnoj upotrebi max fan na Fuji film klimama moze da radi samo 20 minuta , znači u realnosti imaš ta 2 kw u trajanju od 20 minuta..
U specifikacijama stoji fiksne brzine fana koje u stvarnosti nema .. To se zove lažno oglašavanje..
Zato , mani se priče..
Poentata e deka i ako se kompresorite so pomala zafatnina,vrtezite mu se pogolemi,drug kvalitet na materijal,gi vrtat na poveke vrtezi vo sekunda(rps) i dobivas pogolema kolicina na toplina.Nova tehnologija,novi materijali.Prvo kod zlatko od prilep ne radi termometar , pa ne znaš da li je -7 ili +7 , no hajde da to zanemarimo , nimalo nisam ipresioniran u stvari sam i jako zadovoljan ..Zašto ? Zato što sam zimus malo mjerio istom metodom kućnog mjerenja kapacitet /cop moje klime baš pri -7 vanjskoj...
Rade tvoj Fuji film vadi jedva 2 kw pri -7 s max fan na scop testu..
U kućnoj upotrebi max fan na Fuji film klimama moze da radi samo 20 minuta , znači u realnosti imaš ta 2 kw u trajanju od 20 minuta..
U specifikacijama stoji fiksne brzine fana koje u stvarnosti nema .. To se zove lažno oglašavanje..
Zato , mani se priče..
The Gray Man, денес почнаа да го снимаат кај мене на улица. Ни најавија да очекуваме следните 2 дена многу пукање, експлозии и бркотници со коли. Велат еден од поскапите филмови на Нетфликс ќе биде. Рајан Гослинг, Ана де Армас и Крис Еванс треба да бидат тука негде. За двајцава I don't give a fuck ама за Ана т.е. Џои од Блејд Ранер![]()
Врткај се таму, може како статист ќе те сниматThe Gray Man, денес почнаа да го снимаат кај мене на улица. Ни најавија да очекуваме следните 2 дена многу пукање, експлозии и бркотници со коли. Велат еден од поскапите филмови на Нетфликс ќе биде. Рајан Гослинг, Ана де Армас и Крис Еванс треба да бидат тука негде. За двајцава I don't give a fuck ама за Ана т.е. Џои од Блејд Ранер![]()
Со среќа со Ана, па и за автограм и слика да ја начекаш.The Gray Man, денес почнаа да го снимаат кај мене на улица. Ни најавија да очекуваме следните 2 дена многу пукање, експлозии и бркотници со коли. Велат еден од поскапите филмови на Нетфликс ќе биде. Рајан Гослинг, Ана де Армас и Крис Еванс треба да бидат тука негде. За двајцава I don't give a fuck ама за Ана т.е. Џои од Блејд Ранер![]()
А кај живееш?The Gray Man, денес почнаа да го снимаат кај мене на улица. Ни најавија да очекуваме следните 2 дена многу пукање, експлозии и бркотници со коли. Велат еден од поскапите филмови на Нетфликс ќе биде. Рајан Гослинг, Ана де Армас и Крис Еванс треба да бидат тука негде. За двајцава I don't give a fuck ама за Ана т.е. Џои од Блејд Ранер![]()
Баш ме интересираше да видам Баронот Харконен како испаднал, ама го нема ни на овој трејлер. Мислам на тој официјалниот само силуета имаше...
Ехем...La La Land
Amelie
Прво овие, па после сите други