http://www.indiewire.com/article/oscars-2016-visual-effects-ex-machina-20160301[DOUBLEPOST=1457568875][/DOUBLEPOST]Неповрзано со ефектите, онака ми текна: не знам дали знаете дека режисерот на Ex Machina е исто така и писател, автор на романот „The Beach” (го имам дома, прочитан одамна), според кој беше направен и истоимениот филм со Леонардо ди Каприо во главна улога. Подоцна станува сценарист, автор на сценариото на мојот омилен филм, „Never Let Me Go”, според романот на Казуо Ишигуро, и „28 Days Later”.„Ex Machina” е неговото режисерско деби.Јас малку каснам изглеа, ама бемлига..
Само што го гледав Ex Machina, и нема да се задржам сега толку на плотот и реализацијата, туку ме интересира нешто од технички аспект.
Ex Machina зема Оскар за Visual Effects во конкуренција со Fury Road и The Force Awakens, филмови што годинава беа асоцијација за визуелни ефекти, да напоменам само дека уште не сум стасана до нив со гледање и не зборувам од лични впечатоци.
Додека ги гледав Оскарите, очекував некои од горенаведениве да ја лапне статуетката и на мое големо изненадување истата ја зема Ex Machina.
Кога го пуштив филмот очекував да ме разнесе со визуелни ефекти.
Не го направи тоа.... и да скратиме.
Ќе ми каже некој на која основа Ex Machina зема оскар за Visual Effects?
Се восхитувам на мултиталентирани личности.

Последно уредено: