Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Јас малку каснам изглеа, ама бемлига..
Само што го гледав Ex Machina, и нема да се задржам сега толку на плотот и реализацијата, туку ме интересира нешто од технички аспект.
Ex Machina зема Оскар за Visual Effects во конкуренција со Fury Road и The Force Awakens, филмови што годинава беа асоцијација за визуелни ефекти, да напоменам само дека уште не сум стасана до нив со гледање и не зборувам од лични впечатоци.
Додека ги гледав Оскарите, очекував некои од горенаведениве да ја лапне статуетката и на мое големо изненадување истата ја зема Ex Machina.
Кога го пуштив филмот очекував да ме разнесе со визуелни ефекти.
Не го направи тоа.... и да скратиме.

Ќе ми каже некој на која основа Ex Machina зема оскар за Visual Effects?

се прочитав уште ова фалеше:ROFLMAO: Волкот е подобар од сите овогодинешни филмови номинирани за оскар на купче да ги ставиш не вредат колку него.
Okay-Guy-Meme-04.jpg

Еве едни сценарио од мене за Рон, по кое ќе се попали :D Најдете режисер уште нека го сними и то е то.

Били е сираче во дом за деца без родители. Сите му маваат рафалчиња од децата, клоци, го тегнат за уши. Во јадењето има црвчиња, јогуртот е со поминат рок и ги тера децата на серка, готвачките се со влакна на рацете недепилирани. Чуварките идат пијани секој ден и ги тепаат децата, оти слабо им оди сексуалниот живот, а мажите им се фрлени по швалерај и млади пичиња, па така овие мора негде бесот да го трошат и ги скапуваат сите деца, а најмногу Били. После то во домот случајно иди една згодна nurse и го запознава Билиов, па онака од сомилост го зема да го чува, пошто сама, пошто вдовица демек. После истава организира балови, па идат видни луѓе, па го земаат били во виоските кругови, па братов станува менаџер, па извршен директор, па клеца се живо и диво, па се полни со пари како титаник пред тргнување ова потонување, па се мава на кока, па пробува и хероин, па решава да се самоубија оти се живо и диво ќе вкуси. И таман си ја купува јамката да се обеси оти страв му е да се фрли од високо или под воз, го наоѓаат мафијаши и му ги сечат рацете. После си оди дома, џабе јамката ко не можи да ја врзи без раце. Па некако со јазикот и ѕвони на пријателка една плава ко од Волкот она, ова иди и и вели, земи парине од шкафот, сите за домот да ги дајш оти таму пораснав. Исто че му викниш инспекција, милијарди се во прашање, тип топ да го средиш со најдобри воспитувачи и се се нај. И така прај мајчинава, ок го слуша, и овој собира храброст и скока од зграда и умира.

По 50 години го кажуваат домов, прекраснотија, со градини со цветчиња, со кременадли, стек, мелено месо, грашок, кашкавал и најуба храна место црви, со свежо млеко место јогуртот расипан........И сите среќни и весели, со до моментот кога една вечер се појавува во домот Духот на Били и ги вознемирува децата оти биле мн распрдени. Тука некаде завршува филмот и се отвора можност за продолжение двојка, овој пат со повеќе хорор елементи.

Кецот се вика Како били стана мајкојебач џоа Едип, а двојката ќе се вика, Во здраво тело здрав Били.

Били
11-The-Big-Toe-590x454.jpg

п.с изгледав два пре преглупи филма, и не ги препорачувам, можи ќе се заебите некогаш ко мене и ќе си го барате времето назад :D

Последно уредено:
Па шо читаш ебаго? Ти не си Рон, за Рон е пишуваното, подарок од мене до него. . Плус ко волкот да биди нешто слично. Eeee толку па љубопитни суштества......

Еден од утнатите филмови.
https://www.youtube.com/watch?v=VXBnC4i6W4w Вампири, плус тепачки и карате.
Не пуштајте никогаш. Се залажив по Peter Cushing.

Само што го гледав Ex Machina, и нема да се задржам сега толку на плотот и реализацијата, туку ме интересира нешто од технички аспект.
Ex Machina зема Оскар за Visual Effects во конкуренција со Fury Road и The Force Awakens, филмови што годинава беа асоцијација за визуелни ефекти, да напоменам само дека уште не сум стасана до нив со гледање и не зборувам од лични впечатоци.
Додека ги гледав Оскарите, очекував некои од горенаведениве да ја лапне статуетката и на мое големо изненадување истата ја зема Ex Machina.

http://www.indiewire.com/article/oscars-2016-visual-effects-ex-machina-20160301[DOUBLEPOST=1457568875][/DOUBLEPOST]Неповрзано со ефектите, онака ми текна: не знам дали знаете дека режисерот на Ex Machina е исто така и писател, автор на романот „The Beach” (го имам дома, прочитан одамна), според кој беше направен и истоимениот филм со Леонардо ди Каприо во главна улога. Подоцна станува сценарист, автор на сценариото на мојот омилен филм, „Never Let Me Go”, според романот на Казуо Ишигуро, и „28 Days Later”.„Ex Machina” е неговото режисерско деби.

Се восхитувам на мултиталентирани личности. :cuc:

Последно уредено:
Па шо читаш ебаго? Ти не си Рон, за Рон е пишуваното, подарок од мене до него. . Плус ко волкот да биди нешто слично. Eeee толку па љубопитни суштества......

Ти че бидиш Били а јас ќе го режирам, Блонди ќе биди плавушата. Имаме сигурен оскар за оригинална приказна, а сигурно и за режија ја ќе земам ти не знам како че се покажиш само да не бидеш како дикаприо сто пати да те номинираат.

Jas koga go vidov momentot so Andy Serkis znaev deka nema Mad Max tuka da zeme. Ako izgledas na jutub kako e snimen ke vidis deka e polno so kaskaderi i vistinski eksplozii, vistinski egzibicii, Mad Max ustvari nema mnogu efekti, u postprodukcija e samo nasminkan, ton, boja... Ne znam za Star Wars sto im e muabetot, ama toj pak e cel zad zeleno platno, site sceni so efekti bea u postprodukcija na kompjuter.

Toa sto go lovat go vidovme kaj Andy, glumejki go Gollum, Cezar... znaci izgleda baraat najdobar motion capture, a Ex Machina imase sve sto imase tribute-ot za Andy Serkis. A i koga odminuva vreme se soglasuvam, prejako bese sklopeno, fuzijata na efekti so realnosta bese mnogu tenka linija, Vikander izgledase kako vistinski robot snimen u soba, u hodnik... mnogu prirodno bese izvedeno. So znam.... Gi sfakam malku. Da gi gledas inaku drugite dva.

--

Inace Catching Fire ostana najdobar od serijalot.
Ne deka los posledniot Hunger Games, ali se hajpnav.

--

Koj uste zboruva so Ron Burgundy seriozno? Si unisti sekoj kredibilitet za filmovi so nesmesni muabeti. :D

Волкот е подобар од сите овогодинешни филмови номинирани за оскар на купче да ги ставиш не вредат колку него.

:D

Не дека е лош последниот Хангер Гејмс, ептен лош е, мизерија е.

Jas koga go vidov momentot so Andy Serkis znaev deka nema Mad Max tuka da zeme. Ako izgledas na jutub kako e snimen ke vidis deka e polno so kaskaderi i vistinski eksplozii, vistinski egzibicii, Mad Max ustvari nema mnogu efekti, u postprodukcija e samo nasminkan, ton, boja... Ne znam za Star Wars sto im e muabetot, ama toj pak e cel zad zeleno platno, site sceni so efekti bea u postprodukcija na kompjuter.

Toa sto go lovat go vidovme kaj Andy, glumejki go Gollum, Cezar... znaci izgleda baraat najdobar motion capture, a Ex Machina imase sve sto imase tribute-ot za Andy Serkis. A i koga odminuva vreme se soglasuvam, prejako bese sklopeno, fuzijata na efekti so realnosta bese mnogu tenka linija, Vikander izgledase kako vistinski robot snimen u soba, u hodnik... mnogu prirodno bese izvedeno. So znam.... Gi sfakam malku. Da gi gledas inaku drugite dva.

--

Inace Catching Fire ostana najdobar od serijalot.
Ne deka los posledniot Hunger Games, ali se hajpnav.

--

Koj uste zboruva so Ron Burgundy seriozno? Si unisti sekoj kredibilitet za filmovi so nesmesni muabeti. :D

:D
Гаjле ми е што викаат хеjтерите.
Те обожавам!

Ама под visual effects не спаѓа само CGI. Под визуелни ефекти влагаат и тие традицонални ефекти како што е во главно снимен Mad Max. Така да кражба, if you ask me.

Вампири и карате, тоа е тој магичен спој. :pos:

Бтв кој ќе го глуми Били?

@Scirea Го прочитав постот во препораки за Once Upon a Time in the West. Фатен ми е на некоја телевизија пред многу години кога ништо не сум разбирал. Сега го симнав и уживав во долгите тензични сцени. Преубава кинематографија и за очи и за уши (Moriccone <3).

Се заразив сега со вестерн филмови, прво со The Hateful Eight и сега со Once Upon. Ги симнувам Dollar Trilogy да ги репризирам пошто ништо не се сеќавам освен култната сцена на третиот.

Понеделник купувам плац и правам ранч. :D

@Scirea Го прочитав постот во препораки за Once Upon a Time in the West. Фатен ми е на некоја телевизија пред многу години кога ништо не сум разбирал. Сега го симнав и уживав во долгите тензични сцени. Преубава кинематографија и за очи и за уши (Moriccone <3).

Се заразив сега со вестерн филмови, прво со The Hateful Eight и сега со Once Upon. Ги симнувам Dollar Trilogy да ги репризирам пошто ништо не се сеќавам освен култната сцена на третиот.

Понеделник купувам плац и правам ранч. :D
И Џанго пуца први глеј го. :D

Слушај го Џонтра... иако актерите зборат на жабарски, сепак е добар вестерн(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom