Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
да прашаше ќе ти кажев... многу досаден, али у никој случај да не те премисли да го изглеаш Russian Ark од истиот режисер(ако веќе не си го глеал)

Коа сме кај 2015та, да не останам покус, Best of 2015, ranked.

И бонус, Ио Соно за Силата што се буди:
Nostalgic. Emotional. Gripping. Much better than the prequel trilogy and yet, this is just a beginning of a whole new story.

5/5
абе знам дека го имаше гледано и 2.5 од 5 му имаше ставено, си викам ај белким не е до толку без везе. И повеќе е. Од мене има 0.5/5. :D Го немам Russian Ark, ќе го погледнам штом викаш. :D

Да не влегувам во темата за Star Wars, сигурно некој навлажнет средношколец го има раскажано целиот филм.
Некој што го гледаше во кино да каже дали има 3 или D од 3D-то или да си го гледам како човек 2D ?
Најпаметно да си појдеш на 2Д,зошто искрено 3Дто според мене не го бидува.Ти го убива чуството за филмот, а и болат очи откако ќе го изгледаш филмот.

Да не влегувам во темата за Star Wars, сигурно некој навлажнет средношколец го има раскажано целиот филм.
Некој што го гледаше во кино да каже дали има 3 или D од 3D-то или да си го гледам како човек 2D ?
Договорено е да има спојлери, пишано е во насловот со големи букви, не глеам потреба за вакви коментари. И тоа договорено е од модераторите, не е ја сум рекол дека така ќе биде.

Боље ти е 2Д. Не дека 3Д ми го наруши филингот и не ме болеа очи (мада тоа е веќе субјективно, зависи од човек до човек). Ја секако ќе го изгледам уште еднаш у 2Д.

Вреди да се изгледа Knock, knock со Кијану Ривс? Го видов накратко трејлерот, и ми се допадна, ама оценката на ИМДБ ме кочи некако... незнам дали да го симнам :-\

Francofonia што беше на Синедејс е тешко срање. Трае 90 минути, ама од што е никаков на пола го прекинав. Not worth the time. Се си мислам дека ми е најслаб од 20-30-те филмови што ги изгледав од 2015.
За мене Jupiter Ascending е дефинитивно дно дна од тие од 2015, а по него, тука некаде Love. Треба да ги следиме вот и гранде-јуве со топ листиве, а? Што велиш?
Love (n) Не ни издржав до крај да го изгледам.
Многу нормално. :aplauz:

Стигнав до 10 филмови од 2015 :D
Од 3те анимирани што ги имам изгледано, Инсајд Аут, Трансилванија и Малиот Принц, најмалку уживав во последниот, ама далеку од тоа дека е лош филмот, дури е и подобар од Хотел Трансилванија.

Вреди да се изгледа Knock, knock со Кијану Ривс? Го видов накратко трејлерот, и ми се допадна, ама оценката на ИМДБ ме кочи некако... незнам дали да го симнам :-\

ne e los kako sto go pravat, za tepanje vreme e ok.

Jupiter не го изгледав поради тоа што сите го осудија на пропаст, а сакав поради Милчето. :love:
Јас не го догледав, не можев. Преголем залак беше тоа за мене.
Love си стои во 1080п на диск, може после НГ ќе се изгледа. :icon_mrgr:
Немој, ќе се каеш. :P
А за следење што знам, многу се, башка доста класици немам изгледано, ќе почнам и ја да ги пребирам изгледа. Испод 8 оцена да не гледам. :D
Абре само од 2015, какви црни класици. Јас имам само триесетина.[DOUBLEPOST=1450431794][/DOUBLEPOST]EDIT: Еве ја мојата листичка од 2015. Само 27 до сега, ама ОК, сезоната допрва почнува!
http://letterboxd.com/zlatikevichius/list/my-2015-ranked/

Последно уредено:
Јас не го догледав, не можев. Преголем залак беше тоа за мене.

Немој, ќе се каеш. :P

Абре само од 2015, какви црни класици. Јас имам само триесетина.[DOUBLEPOST=1450431794][/DOUBLEPOST]EDIT: Еве ја мојата листичка од 2015. Само 27 до сега, ама ОК, сезоната допрва почнува!
http://letterboxd.com/zlatikevichius/list/my-2015-ranked/
И ја сум те бедееел. :icon_mrgr: Какви 20, јас до 60 скоро сум дошол. 58 филма од 2015 не се малце. :LOL:
Те листа http://letterboxd.com/shawnspencer/list/my-2015-movies-ranked/

Стигнав до 10 филмови од 2015 :D
Од 3те анимирани што ги имам изгледано, Инсајд Аут, Трансилванија и Малиот Принц, најмалку уживав во последниот, ама далеку од тоа дека е лош филмот, дури е и подобар од Хотел Трансилванија.

10 филмови = 2 дена in my world...

10 филмови = 2 дена in my world...
Браво бе, би сакал и јас да имам толку време за гледање филмови, ама покрај работата и гледањето серии, немам :D Да почнам да ги бројам, дали 50-60 филмови ќе се зберат што ги имам изгледано оваа година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom