Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Право да ти кажам убаво почна и до половина сценариото и ми се свиѓаше, ама после забега во некој тек што не ми се свиѓаше.
Беше монотон и досаден, што за трилер е недозволиво.
Дури Прометеј на Ридли Скот ми беше понапнат.
Музиката на Вангелис ич не ми одговараше со тој апокалиптичен свет. Цело време очекував некој напнат настан да се случи, пошто таква музика имаше.
Костимите беа лоши, сценографијата лоша, особено колите.
Немаше ни развиени ликови, за да барам глума.
Тежок просек што мене едвај ме убеди 5ка да му дадам.
аман бе друже Блејд Ранер ако е монотон и досаден не знам што бараш ти у филмови тогаш
башка музиката си беше погодена и совршено одговараше со атмосфетата

Срце си :backa: Вечер ќе се гледа :pipi:

Кажувај што има друго излезено по торенти што вреди, немам ништо испратено во последниве месец-два.

(исто така може да отвориме тема наменета за - излезе тој и тој филм на торент, постови)

:love:

Inaku mi se dopaga idejata, nesto kako informator, ali ke iam uslov, pod 4 giga ne se racuna izlezen. :pos:

Ja od minatite meseci samo na blokbaserite im sednav, nemam gledano kvaliteten film (@grande-juve ili @MyloXyloto neka predlagaat neso, so mi trebase temata samo so linkovi I oceni...)

Na ovoj mu se strvam, kaj I da e treba da iskoci, reziserot od Dogtooth, I Colin Farrell plus Rachel Weisz... ima predobri kritiki I ke bide nesto pak retardirano dobro.

The Lobster

The.Gift.2015.720p.BluRay.x264-DRONES

Го бива филмов?
Океј е ако за филмот прашуваш, ама далеку од Prisoners што го споредуваше некој.[DOUBLEPOST=1445692545][/DOUBLEPOST]
аман бе друже Блејд Ранер ако е монотон и досаден не знам што бараш ти у филмови тогаш
мене така ми легна и не знам што е тоа чудно. Не секој од топ250 на ИМДБ ми е арен.
Oldboy ми беше арен пред некое време, друг некој викаше тиња бил. Почудно ми е кога некој ќе почне да ми го фали секој филм у топ250 како добар..

The.Gift.2015.720p.BluRay.x264-DRONES

Го бива филмов?

Stom drugarite mi preporacaat nekoj film, odma begam kako od gavol od istiot. :D
Taka I ovoj.

Ja do nekade mora da se soglasam zaradi precenetosta I kultnosta.
Ne mu osporuvam kvalitet, boite posebno, atmosferata se prejaki.
Ama 4/5. Ne mi e sovrsenstvo, sakam da kazam.

To ti je pricao majstor koji zna svoj posao i zato ti je sve lepo objasnio.To je prava istina.
Sta ustvari rad Vivax , on ugradi kompresor Matsushita - Panasonic , koji je predvidjen za rad do - 5 c , - 7 c ,a onda postave grejac da bi omogucili da radi do - 15 c.Ali on i sa tim grejacem dosta gubi na kapacitetu grejanja jer nije problem samo u ulju vec postoje i ostali problemi.Moj savet je da poslusas tog majstora i kupis uredjaj koji ti on preporuci.

Зоран, а знаеш ли кој компресор се користи во Neo инверторите? :)

Па тоа не се сигурни ни тие дежурните склапачи од „фабриката“ во Бугарија, пошто секоја наредна смена добиваат други различни делови да ги склопат во нешто на што ќе налепат лепенка Neo... :ROFLMAO:

Mожеби се збуни, па го помеша Neo со некој друг бренд (не дека Neo воопшто е бренд). :D

Зоран, и тебе @Vlatko 967 ве канам на опклада, пиво кој колку може да испие - најдете веб сајт на интернет, за компанија која се вика Neo и произведува клима уреди...
big_laugh_lol.gif

П.С. @Vlatko 967 jaс лично за тие пари би пазарил Гри (две ми монтираа пред скоро време). Но од аспект на твојата дилема, само да знаеш дека Вивакс за Нео, е тоа што Фолксваген е за Дачиа (ама прво замисли ја Дачиа едно 10 пати полоша). Ма било што да земеш, LG, Самсунг, Мидеа, Беко... БИЛО ШТО - многу помалку ќе се заебеш него со Нео. Со среќа... :)

Последно уредено:
Xм?? :facepalm::tapp: ма да wikipedia не потврдува ништо...

the_rock_is_johnny_bravo_by_krocrasher-d940j8t.jpg
Ќе потврдат на 30 февруари.

Иначе за инсајд аут +100000000.
Уште од првите 5 минути не ми се веруваше колку нај-нај-најдобра идеја на свет им текнало, и колку вистините работи имаше.
Жално е што тешко дека млада публика убаво ќе го сфати сето тоа.
Навистина неверојатно.
9/10 филмот.

Au, Southpaw kolku bedno I ocajno igra na klise momenti, stvarno pateticno...
Ali film so ke me natera at some point da pocuvstvuvam neso uvek dobiva visoka, za zal.

Jake odamna ne glumel vaka plasticno, Forest Whitaker bese totalna utka za roljava, devojcevo imase nerealno ponasanje, ali od dete gluma...

Mene pa epten mi se svigase Southpaw, epten mi legna i pomina za mig! Ne znam zosto tolku hejt jade na forumov.
Зошто повеќето форумџии се добро филмски потковани и можат да приметат клише филм со приказна која е веќе видена толку многу пати, според мене глумата на џејк е једина позитива у цел филм

Зошто повеќето форумџии се добро филмски потковани и можат да приметат клише филм со приказна која е веќе видена толку многу пати, според мене глумата на џејк е једина позитива у цел филм
Blah, blah. Ko demek sekoja godina sekoj film sto izlaga e so nova prikazna never heard of. Dobra gluma na Jake, dobro muziche iako ne slusam toj tip na muzika ama se vklopi u filmot, mentorot bese isto dobar. Ednostavno filmot ne e za Oskar ama ne e ni los so ogled kako filmovi sum gledal i imase ubava voznja isto kako i Nightcrawler lani so Jake.

Blah, blah. Ko demek sekoja godina sekoj film sto izlaga e so nova prikazna never heard of.
Не е секој филм со невидена приказна. И сега? Поентата?
Southpaw е типична спортска драма со патетична приказна и ги содржи сите клишеа на жанрот.
Ова 'добра вожња' или како и да го викате е неoдредена и крајно бесмислена фраза. Местото и е во автомобилизам.

Препорака за The End of the Tour. Добро вози. ОК.

Набрзинка препорачајте добар а (пра)стар филм, кој сигурно го имате 100 пати гледано и пак не ви досадува :D Сигурно сите имаме неколку такви.

Не е секој филм со невидена приказна. И сега? Поентата?
Southpaw е типична спортска драма со патетична приказна и ги содржи сите клишеа на жанрот.
Ова 'добра вожња' или како и да го викате е неoдредена и крајно бесмислена фраза. Местото и е во автомобилизам.

Препорака за The End of the Tour. Добро вози. ОК.
Niso aj drug pat ke pisam u avtomobilizam za Southpaw, izvini.
Pateticna prikazna e zato kvalitetna fraza.

Nisto, nevermind me, se gubam ja od temava, nemozam so Lenny i sim4e i nivniot prefinet vkus za filmovi, ja sum od rajata, si ziam sea pucki i si pustam Aloha da me vozi!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom