Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ги симнав сите Bond филмови, tutto completo.
Е сега, по кој редослед е најдобро да се гледаат?
Хронолошки, или по актер?

такоџе, јас и веќе ги почнав и тоа по година на издавање. и тоа за прв пат. и уживам :)

Хронолошки, првото појавување на Бонд во кадар заедно со музиката, епик!
А и на пример, во последниот, Скајфол, има ко омаж на првите Бондови.
И не го заборавај и неофицијалниот Бонд со Конери од 83та, мене ми беше меѓу подобрите :)

Hronoloski. Conneri se najbolji, posle pocnuvaat da opagaat na kvalitet... eve duri izgubiv ja zelba da stignam do Brosnan.
4 meseci gi gledam. :D

Препорачајте некој добар трилер, хорор, воен...

Медена ноќ
Незнам мене ме бендиса промо клипов некој да не знае за кога е закажан мислам дека по подолго време имаме тематски различен филм плус Никола Ристановски ох да!

Медена ноќ
Незнам мене ме бендиса промо клипов некој да не знае за кога е закажан мислам дека по подолго време имаме тематски различен филм плус Никола Ристановски ох да!
После Скопски Филмски Фестивал ќе биде на редовен репертоар во Милениум, за едно недела дена...

такоџе, јас и веќе ги почнав и тоа по година на издавање. и тоа за прв пат. и уживам :)

Hronoloski. Conneri se najbolji, posle pocnuvaat da opagaat na kvalitet... eve duri izgubiv ja zelba da stignam do Brosnan.
4 meseci gi gledam. :D

Филмовите на Мур ? :) 90% од „диско“ филмовите се тешко срање, ама ако ништо друго бар ќе се смеете на глупостите. Далтон е добар. Тој Лазенби или како и да беше исто многу добар. Лично мене и Броснан не ми бог знај што, ама Golden Eye и Tomorrow never Dies си владеат. Веќе последните со Крег се сите одлични филмови.

Вчера го гледав Furious 7 и сум импресиониран. Подинамична акција не сум гледал до сега. Какви луди сцени, алал да им е прво на сценаристите кои ги смислија а после и на копјутерџиите кои ги направија реалност. Ти го подига адреналинот и те тера да бараш уште :vozbud:. Одличен, симболичен крај, едноставно супер филмче, блокбастер во правата смисла. (y) Сакам да прашам некој што е поинформиран, во кој момент од филмот Пол е сменет со брат му? Ако е воопшто сменет...пошто мене како што ми се виде Пол е во цел филм, освен ако ептен си личат :cool:.

Последно уредено:
Во недостаток на филмови периодов си го репризирав Шесто Сетило :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

И покрај тоа што сега го немаше оној wow ефект што го има на прво гледање филмот пак ме остава со кнедла во грлото, за мене во топ 3 филмови ever.

Јас си правам Star Wars маратон. The Phantom Menace го репризирав до сега, другите во текот на овој месец. Многу очекувам од 7от филм со оглед дека е во добри раце и изјавите дека ќе биде посериозен и поблиску до оригиналната трилогија.

Понатаму планирам да ги репризирам и Mad Max филмовите. А ова со Batman vs Superman ќе се гледа обавезно само ми делува дека ќе има глупа приказна, ама whatever нели.

Го гледав и Eden Lake, постар филм, нешто како хорор ама од оние болните, нема jump scares и надприродни работи. Солиден.

Го гледав и Eden Lake, постар филм, нешто како хорор ама од оние болните, нема jump scares и надприродни работи. Солиден.
Хаха и ја го глеав пред некој ден, по препорака од taste kid зашто стиснав дека ми се свиѓал Confessions.
Искрено мене тапа ми беше, морбидно болен. Просек.. 5ка оцена и тоа ако замижиш за минимум 5-6 нелогичности и тапа дијалози.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom