Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.125
Ги симнав сите Bond филмови, tutto completo.
Е сега, по кој редослед е најдобро да се гледаат?
Хронолошки, или по актер?
Hronoloski. Conneri se najbolji, posle pocnuvaat da opagaat na kvalitet... eve duri izgubiv ja zelba da stignam do Brosnan.
4 meseci gi gledam. :D

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Go gledav Whiplash, i sea...
Dobar beshe, mi se svigjashe.
Megjutoa, ne mi se svigjashe delot koga eskalirashe situacijava do stepen na prijavi and shit.

Kako i da e, nametnuva dobra tema za razmisluvanje za lugje kako mene shto se "Work smart, instead of work hard". Ne veruvam deka nekakva renesansa kje dozhiveam posle gledanjevo tho

Член од
11 јуни 2013
Мислења
47
Поени од реакции
47
Препорачајте некој добар трилер, хорор, воен...

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.846
Поени од реакции
1.602
Медена ноќ
Незнам мене ме бендиса промо клипов некој да не знае за кога е закажан мислам дека по подолго време имаме тематски различен филм плус Никола Ристановски ох да!

G

grande-juve

Гостин
Медена ноќ
Незнам мене ме бендиса промо клипов некој да не знае за кога е закажан мислам дека по подолго време имаме тематски различен филм плус Никола Ристановски ох да!
После Скопски Филмски Фестивал ќе биде на редовен репертоар во Милениум, за едно недела дена...

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.725
Поени од реакции
12.744
Ги симнав сите Bond филмови, tutto completo.
Е сега, по кој редослед е најдобро да се гледаат?
Хронолошки, или по актер?
такоџе, јас и веќе ги почнав и тоа по година на издавање. и тоа за прв пат. и уживам :)
Hronoloski. Conneri se najbolji, posle pocnuvaat da opagaat na kvalitet... eve duri izgubiv ja zelba da stignam do Brosnan.
4 meseci gi gledam. :D
Филмовите на Мур ? :) 90% од „диско“ филмовите се тешко срање, ама ако ништо друго бар ќе се смеете на глупостите. Далтон е добар. Тој Лазенби или како и да беше исто многу добар. Лично мене и Броснан не ми бог знај што, ама Golden Eye и Tomorrow never Dies си владеат. Веќе последните со Крег се сите одлични филмови.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.962
Поени од реакции
7.085
Вчера го гледав Furious 7 и сум импресиониран. Подинамична акција не сум гледал до сега. Какви луди сцени, алал да им е прво на сценаристите кои ги смислија а после и на копјутерџиите кои ги направија реалност. Ти го подига адреналинот и те тера да бараш уште :vozbud:. Одличен, симболичен крај, едноставно супер филмче, блокбастер во правата смисла. (y) Сакам да прашам некој што е поинформиран, во кој момент од филмот Пол е сменет со брат му? Ако е воопшто сменет...пошто мене како што ми се виде Пол е во цел филм, освен ако ептен си личат :cool:.

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Во недостаток на филмови периодов си го репризирав Шесто Сетило :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

И покрај тоа што сега го немаше оној wow ефект што го има на прво гледање филмот пак ме остава со кнедла во грлото, за мене во топ 3 филмови ever.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Јас си правам Star Wars маратон. The Phantom Menace го репризирав до сега, другите во текот на овој месец. Многу очекувам од 7от филм со оглед дека е во добри раце и изјавите дека ќе биде посериозен и поблиску до оригиналната трилогија.

Понатаму планирам да ги репризирам и Mad Max филмовите. А ова со Batman vs Superman ќе се гледа обавезно само ми делува дека ќе има глупа приказна, ама whatever нели.

Го гледав и Eden Lake, постар филм, нешто како хорор ама од оние болните, нема jump scares и надприродни работи. Солиден.

Kajgana Shop

На врв Bottom